Dítě 7let a miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
487
18.11.16 21:21

@Trojlístek no já bych si přála holčičku :D a malej chodí na vybíjenou, angličtinu a logopedii, a obcas i na fotbal tak toho ma dost :mrgreen: tak doufám, že to bude v pohodě děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
18.11.16 21:22

Já mám šestiletou a miminko a je to úplne v pohode. Stará se o ni, nosí hračky, když malá pláče, tak se se mnou dohaduje, kvůli čemu to je. Kdyz se na mimi přišla podivat pediatra, tak měla hysterák, ze je miminko nemocný…:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
18.11.16 21:34

@Milka111 Tak se o tom nějakou dobu třeba vůbec nebavte, to může taky otravovat. Něco pořád v tomto smyslu řešit.

Jinak by to chtělo takový zájem, který ho pohltí. Aby v tom našel smysl. Já právě nejsem moc zastánce všeho možného a běhání z jednoho kroužku na druhý, kdy se tříští pozornost. Ono se zdá, že tohle s vývojem moc nesouvisí, ale já právě myslím, že hodně. Prostě jeden zájem, ale pořádně. Dítě si vybuduje vazby. S kolektivem i s odlišně starými dětmi, včetně autority u lektorky.

Tak nějak si neumím představit, že budu řešit fotbal, vybíjenou a angličtinu. To je všechno a nic. Roztříštěná pozornost, žádná vazba… Umí si na tolik kroužků nachystat věci, ví který den na který kroužek chodí? Snad mi rozumíš.

Určitě nekritizuji a nechci podsouvat své, ale mnohokrát se mi osvědčilo ve všech směrech něco jednou ale pořádně…

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
18.11.16 21:43

@Milka111 já mam holky rozdíl 9 let. A od začátku jsem to nechala na té starší..nevrazila jsem jí kočárek a jdi vozit ségru, hlídej jí atd. A myslím si, že jsme to zvládli dobře, mají se rády a starší s malou je, hraje si, když prostě chce. Nelituju toho, že jsou tolik od sebe. Jednou tady bude mít jedna druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
18.11.16 21:49

A musim říct, že i s takovým rozdílem spolu zažijou dost srandy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.11.16 22:04

To je o diteti, ale 7r.uz snad nebude cíleně i omylem ublizivat mladšímu, teda doufam :-D.
Jen se budete pohybovat na hraně, aby starší neměl pocit, že je příchodem sourozence odstrčený, navíc bude mít nové povinnosti, jako školu, takže se občas setkáte s tím, že jemu se nebude chtít, tak budes muset být důraznější, protože prostě bude muset se začít ucit a naopak na menší se furt rozplývat. Tady tím myslím může nastat nějaký zádrhel a je na vás jak to vyresite citlive a pokud nebude chtít pomáhat nenutit.
My máme 2 ze 3, ted 5r. a 8r. ty by byly super segry, moje segra má teď miminko, holky se muzou pretrhnout, aby byly s ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
18.11.16 22:08

@Trojlístek na ten fotbal chodí o víkendu, je malý tak ještě nemůže do oddílu tak si jen tak zakopou ale tohle by časem chtěl mi říkal, vybíjenou a angličtninu má aby se vybil a naučil se soustředit protože je hyperaktivní ale časem to určo zúžíme ;) a chápu o jsi tím chtěla říci. dny to taky ví kdy to má on je chytrý ale zbrklý po mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
18.11.16 22:09

@škoulinka to je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
19.11.16 10:44

Já to plánuju tak, až se narodí druhé, že se budu snažit každý den nějakou dobu věnovat jen a jen staršímu dítěti. Třeba že spolu budeme modelovat, číst a že jí zahraju divadýlko… Už teď si říkám, že si na to budu muset dát pozor, aby se necítila odstrčená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí