Dítě a profil na facebooku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
971
2.7.15 13:47

Já ve svém okolí nemám 5 leté dítě, které by umělo číst, psát a počítat. Upřímně nechápu rodiče, kteří zakládají svým dětem profil třeba na fcb. Pochybuji, že tyto rodiče u dětí sedí a sledují co dítě dělá.
Jenom zamyšlení, když nedej Bože dojde k sex. zneužití takového dítěte. Prvním viníkem je rodič né člověk s deviací. Potrestala bych je také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.7.15 14:00
@marky070809 píše:
Já ve svém okolí nemám 5 leté dítě, které by umělo číst, psát a počítat. Upřímně nechápu rodiče, kteří zakládají svým dětem profil třeba na fcb. Pochybuji, že tyto rodiče u dětí sedí a sledují co dítě dělá.
Jenom zamyšlení, když nedej Bože dojde k sex. zneužití takového dítěte. Prvním viníkem je rodič né člověk s deviací. Potrestala bych je také.

a jak dojde k sexuálnímu zneužití 5letého dítěte někým neznámým? Vždyť takhle malé dítě snad všude venku s někým chodí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
971
2.7.15 14:11

@lucenka nejde jen o 5 leté i o starší. Nemají tam co dělat.
Jsem máma 6 leté dcery, která neví co fcb je. Lítá raději po venku, hraje s námi hry, nebo se zabaví jinak sama.
K čemu takové děti potřebují soc. sítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.7.15 14:12
@marky070809 píše:
@lucenka nejde jen o 5 leté i o starší. Nemají tam co dělat.
Jsem máma 6 leté dcery, která neví co fcb je. Lítá raději po venku, hraje s námi hry, nebo se zabaví jinak sama.
K čemu takové děti potřebují soc. sítě?

třeba proto, aby když je nemocný vydržel chvíli v klidu. Tak si chvilku zahraje hru na fb.

• Citovat
  • Upravit
6160
2.7.15 14:13
@Nikolkar píše:
Ahoj holky, strasne se omlouvam ale zajimal by me Vas nazor. Dnes sem si projizdela facebook a vyskocil na me (lide ktere mozna znate) syn meho pritele-6lety.. Ja nevim ale podle me deti na facebook nepatri.. Nepochopim jak to mohla zalozit… :roll:

Taky tohle nepochopím, někteří moji přátelé na fb založili fb účet i svým právě narozeným dětem :roll:
Je to jejich věc, ale já toho zastáncem nejsem.
A pokud si moje dítě bude chtít založit profil, třeba kvůli spolužákům ze školy, budiž, ale budu mít němu přístup dokud dítěti nebude tak cca 14 let a více. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
2.7.15 14:15

Já pár dětí, které umí psát a číst už v pěti, tedy znám…že vaše děti neumí, nezmamená, že žádné. Je to nějaká móda říkat, jak ty děti jsou špatné, že vysedávají před počítačem, ale přitom kdo to v mládí dělal mívá často nadprůměrnou znalost angličtiny (pokud hraje online), dobrý postřeh a spoustu znalostí, které mu asi pexeso nedá. Já myslím, že vše s rozumem. Počítač fakt není čisté zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
2.7.15 14:16

@zvědavá borůvka to je vtip? měla jsem tak od desíti email, a nedovedu si představit, že by mi matka četla, co si píšu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
2.7.15 14:21

@lucenka nechcu tě nepadat nebo tak. Když je nemocný může se mu pustit pohádka, matka, otec číst.
Je to každého věc.
Za čas tyto děti budou žít jen virtuálně. Budou mít x přátel na fcb, ale ani jediného ve skutečnosti. Hry jdou pustit i jinde ne.Nebo je to spíš tak, že tam rodiče furt vysedávají. Nejjednodušší je šoupnout tam děcko též a mít klid.Asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.7.15 14:21

Kolega zalozil profil svemu synovi hned po narozeni. Byvaly spoluzak zalozil profil svemu psovi a pak si s nim povidal. Lide jsou prdli :nevim: Jo vlastne kamaradky dcera ma taky nekdy snad od sesti let, pry kvuli hram…ja bych to nedelala, ale je to jejich vec :nevim:
Jestli jde o syna pritele, bude si to pritel muset vyresit s matkou nejspis, pokud se mu to nelibi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.15 14:22

@EmmaAnna
Tady je vtipný každý druhý příspěvěk.

Žádný rozumný kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.7.15 14:38
@marky070809 píše:
@lucenka nechcu tě nepadat nebo tak. Když je nemocný může se mu pustit pohádka, matka, otec číst.
Je to každého věc.
Za čas tyto děti budou žít jen virtuálně. Budou mít x přátel na fcb, ale ani jediného ve skutečnosti. Hry jdou pustit i jinde ne.Nebo je to spíš tak, že tam rodiče furt vysedávají. Nejjednodušší je šoupnout tam děcko též a mít klid.Asi tak

Jistě, my dítěti necteme, nemalujeme si, nekoukame na pohádky, když je zdravý tak nechodime ven.

• Citovat
  • Upravit
971
2.7.15 14:45

@lucenka :mrgreen: jsi příliš vztahovačná.
Je to bráno obecně ;)
Ty máš jiný názor, já také nic víc v tom hledat nemusíš ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
2.7.15 14:59

Smutny je na tom to ze ona mu tam vlozila jeho fotky a vek (1997) a malemu je 6… :roll: :roll: podle me je ona prastena ze tohle dovoli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.7.15 16:12

Tak u nás fakt nejsme přísní na ty,, moderní " vymoženosti… Kluk se od 4 díval se you tube na pohádky, sem tam si pustí na Raketce hry..
Ale FB prostě ne.. Hry si může kdekoliv jinde pustit, navíc tam jsou různé žádosti a pak mi třeba otravoval x lidi.. když jsem ho sem tam pustila ke mě
Má od Ježíška i tablet.. takže nejsem proti počítačům, ale ten FB mě prostě přijde, že tam se řečí, kde co, všichni všechno.
Nedávno mi přišel odkaz, jak nějací z těch státu popravovali, usekávali hlavy.. Dal to tam samozřejme manžleovů bratranec, tak jsme si říkala, jeslti to ta 9 rozklikla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.7.15 21:08
@EmmaAnna píše:
Založit si to v šesti letech mohl úplně klidně sám :roll: kámoše dcera je na FB tak od pěti :lol: nevidím na tom nic špatného, má tam rodinu, komunikuje s ní. Samozřejmě na to rodiče dohlíží, aby si nepsala s někým cizím nebo tak :nevim:

To si děláš snad srandu ne? :-O :-O :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect