Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@srpen89 píše:
Predne nechapu, jak muze jet 12 dite v pulce zari k mori, kdyz ma sedet ve skolni lavici. Nebo ci nechapes na výrazu „povinna skolni dochazka“ ? Vidis, kdyby jela treba v srpnu, tak se to nestalo. Ze by jeden ze zakonu schvalnostiJinak dite s teplotou bych k mori fakt neposlala, nechapu, ze se vubec ptas. Nikdy nevis, co se z toho za 2,3 dny vyklube.
Jee,to je zase neprejicnost klasickyho cechacka. Letos si byla jen na chalupe nebo co?
Má asi cestovní horečku,mně jako malé slíbila babička velikého plyšového psa a tak jsem se těšila,že jsem měla normální poctivou horečku…
Tak to jste vsechno odvazne maminky…a to ja si myslim, ze jsem matka Herodes
…kdybychom jeli jako rodina, tak bych odjela, protoze bych mela jeji rezim a odpocinek pod kontrolou…ale na skolu v prirode? Co kdyz se ji pritizi? Naruší to celou skupinu deti, nedejboze nekoho nakazi…muze se to rozjet…more, v Polsku to asi ted uz bude foukat…Pojedete si pro ní do Polska? Vubec nechapu zalozenou diskuzi…udelas to podle toho, co bude vic prevazovat? Rady - poslat neposlat?
@zoretka píše:
Má asi cestovní horečku,mně jako malé slíbila babička velikého plyšového psa a tak jsem se těšila,že jsem měla normální poctivou horečku…
Je to možné ale mám docela strach že by se jí tam ještě více zvýšila teplota.
@Marii Pavo píše:
Jede ze školy , k moři do polska
Aha, ja myslela, ze jede fakt k mori. Jako koupacimu mori. A jestli jede se skolou, urcite tam bude zdravotník, tak bych se toho nebala, myslela jsem, ze ji chces poslat s teplotou machat se v mori ve 30 stupnich. To v Polsku fakt nehrozi ![]()
Nikdo Ti teď neřekne s určitostí, jak bude dcera vypadat zítra - buď se z toho něco vyvrbí nebo je to jen cestovní horečka. Rozhodnutí musí padnout až zítra.
Každopádně, pokud jede skutečně se školou, tak bych ji (bude-li teplota zvýšená) nikam neposlala - ostatně jistě podepisuješ bezinfekčnost… tedy těžko ji podepsat a následně, při prvním problému, dcera zahlásí, že už měla teplotu předtím.
A pokud nepojede, spolu s ní bych vybrala přesný termín a místo té slíbené „náhrady“ - klidně až na prázdniny, jen prostě aby věděla, že Vašim slibům může věřit.
@srpen89 píše:
Predne nechapu, jak muze jet 12 dite v pulce zari k mori, kdyz ma sedet ve skolni lavici. Nebo ci nechapes na výrazu „povinna skolni dochazka“ ? Vidis, kdyby jela treba v srpnu, tak se to nestalo. Ze by jeden ze zakonu schvalnostiJinak dite s teplotou bych k mori fakt neposlala, nechapu, ze se vubec ptas. Nikdy nevis, co se z toho za 2,3 dny vyklube.
Z diskuse vyplývá, že jede v rámci programu školy. I kdyby si rodiče zažádali o uvolnění v průběhu školního roku, a jeli takto pouze v rámci rodiny, tobě to nepřísluší nijak hodnotit
. Představ si, že existují rodiny, které mají děti v domácím vzdělávání a bez ostychu si cestují dle vlastního uvážení kamkoliv a kdykoliv chtějí.
@Pavlička píše:
Tak to jste vsechno odvazne maminky…a to ja si myslim, ze jsem matka Herodes…kdybychom jeli jako rodina, tak bych odjela, protoze bych mela jeji rezim a odpocinek pod kontrolou…ale na skolu v prirode? Co kdyz se ji pritizi? Naruší to celou skupinu deti, nedejboze nekoho nakazi…muze se to rozjet…more, v Polsku to asi ted uz bude foukat…Pojedete si pro ní do Polska? Vubec nechapu zalozenou diskuzi…udelas to podle toho, co bude vic prevazovat? Rady - poslat neposlat?
Taky na tom přemýšlím ale už kvůli tomu nejela nikde 2×
@srpen89 píše:
Nech si ty tvé kecy, když o tom nic nevíš.
@fotze píše:
Jee,to je zase neprejicnost klasickyho cechacka. Letos si byla jen na chalupe nebo co?
Syn mívá teplotu před odjezdem skoro vždycky z toho jak se těší. Jestli jí vyskočila jednorázově a nic víc se k tomu nepřida asi bych to neřešila. Rozhodla bych se podle situace večer.
v pohodě, akorát bych se bála, aby nenastydla tam, u Baltu to fouká a léto užkončí
@srpen89 píše:
@srpen89 a proč by nemohlo? Každý rok kluky uvolňujeme na několik týdnů, je to jenom na nich a na nás jestli učivo doženeme.
@jenny.fields píše:
Stejně tak na tom, že za něco, za co nemůžete obviňuje Vás: Moře jsme jí slibovali od jejích 5 let takže když ji řeknu že jí to vynahradíme tak řekne " no to určitě slibujete to už 7 let a za dalších 7 let si už tam rači zajedu sama"
V tomto směru jediné, na čem je potřeba zapracovat, je chování rodičů - protože jestli jí skutečně moře neustále slibují a nakonec to nikdy neuskuteční, je reakce děvčete naprosto opodstatněná.
Samozřejmě chápu, že rodiče nemusejí mít na moře finance nebo že mohly za ta léta nastat nejrůznější důvody, kvůli nimž nebylo možno ji k moři vzít - to je v pořádku. Ale není v pořádku několik let jen tak naplano slibovat - buď se pojede nebo se jet nemůže, ovšem bez každoročních planých slibů.