Dítě říká slovo, co nechci aby říkal - jak na něj?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10425
20.2.17 19:47

Obecně mě napadá, že pokud je něco, co se vám na chování dítěte nelíbí, je důležité označit jako špatné chování, ne dítě. Tzn když zlobí, řct: tohle chování (např. schválně jsi vylil hrneček, plácnu) se mi nelíbí a je ošklivé. Prostě aby to špatné bylo to, co dělá, a ne on sám. Ale to je rada do budoucna, jak tomu předcházet, jak řešit už zajetý problém asi nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
20.2.17 20:08

Ja bych to zkusila resit tak jak se tady uz nekdo zminilnproste na to slovo nereagovat at to rekne komukoli. Babicka at se neurazi a proste to ignoruje a kdyz to rekne nekomu cizimu tak to nechat plavat a melo by ho to prejit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.17 12:39
@mpavlic píše:
Ja bych to zkusila resit tak jak se tady uz nekdo zminilnproste na to slovo nereagovat at to rekne komukoli. Babicka at se neurazi a proste to ignoruje a kdyz to rekne nekomu cizimu tak to nechat plavat a melo by ho to prejit.

Taky to udělám…nebot včeta byl klid. Dnes zas jsem vysvětlovala a k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.17 12:42
@sakota píše:
Obecně mě napadá, že pokud je něco, co se vám na chování dítěte nelíbí, je důležité označit jako špatné chování, ne dítě. Tzn když zlobí, řct: tohle chování (např. schválně jsi vylil hrneček, plácnu) se mi nelíbí a je ošklivé. Prostě aby to špatné bylo to, co dělá, a ne on sám. Ale to je rada do budoucna, jak tomu předcházet, jak řešit už zajetý problém asi nevím.

A takhle to vlastně vse vzniklo ze jsme říkali na veci co dělal -ze se to nedělají ze je to ošklivé.
Nikdy jsme mu nerekli ty jsi skaredy klUK…ale používá to na nás…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML