Dítě nás naprosto ignoruje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
4.1.15 23:43

@Teruna000 Stačí silnější látka, ale prkna taky dobrá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
5.1.15 08:57

@kacz tak tohle bych já neudělala. Když pominu práci s převlékáním postele a prořvanou noc, že ho to studí, tak bych určitě dítě mokré celou noc nenechala. Zvlášť ne teď v zimě. Je z toho zaděláno na pěkný zdravotní problémy. Navíc by to vlastně byla moje vina, že se počůral (nepustila jsem ho na nočník, on si řekl), tak nemůžu trestat dítě. Možná mám moc liberální výchovu, ale tohle mi přijde opravdu moc. Pití a čůrání nebudu zakazovat nikdy, když uvidím, že opravdu potřebuje. A to většinou poznám, kdy si už vymýšlí a kdy ne. Občas taky ne a to se pak stane to, co jsem psala výš. Ale za mě je lepší pustit zbytečně, než nepustit, když si říká upřímně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.1.15 09:02

@Oňulínka no právě, každý má tu hranici někde jinde. Někdo je sice drsnej, ale zase to funguje. Jinej by neudělal to či ono, protože už je to „moc“ a děti mu pak skáčou po hlavě.

A že by byla tvoje vina, že se počůral? To asi těžko. Kdyby si nevymýšlel, že potřebuje z postele a přitom by nepotřeboval nic, tak by se to nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
5.1.15 09:48

@kacz Našemu chrochtěti je počůraná postýlka šumák. Musela sem jí koupit fleesová prostěradla, aby nenastydla, protože je schopná se probrat, sundat plenku, vyčůrat se, pak se svlíknout komplet a takhle šťastně zase usnout.

@Teruna000 Nebylo by bezpečnější prostě postýlku nepoužívat jako odkladiště? Jakmile se dítko naučí, jak ven, tak ho tam fyzické zábrany stejně už neudrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
5.1.15 11:33

@kacz Když se mu chce čůrat a řekne si, tak ho přeci musím pustit a když ho nepustím, nemůžu se na něj zlobit, když se počůral mojí vinou (dostal zákaz jít na záchod - počůrá se). Prostě nepustit dítě z postele na záchod a pak ho ještě potrestat takovým trestem, při kterém může onemocnět, mi opravdu nepřijde správná výchova. I dát mu na zadek by v tomhle případě bylo úplně špatně. Když řekne, že chce čůrat a jde si pro hračku, dám mu na zadek, okřiknu ho a když „chce“ za 2 min zase čůrat, vím, že je to blbost, tak ho nikam nepustím. Ale když vím, že by se mu chtít mohlo, tak mu přeci nezakážu jít na záchod jen proto, že 2× předtím už z postele vylezl a vyčerpal si tak svoje možnosti vylézt z postele. To nedává smysl, ale když to někomu funguje, ok. Já to ani zkoušet nebudu. Jednou jsme zkoušeli na noc nedat plínku a přišel za mnou celej ledovej, půlka postele mokrá, křik, že ve své posteli spát nebude, že ho to tam studí a z toho pak akorát 14 dní kašlal. Docela by mě zajímalo, co by se muselo stát, aby ho kamarádka z postele pustila potřetí, když ani záchod nebo žízeň není dostatečný důvod.
Netvrdím, že moje dítě nemá hranice, taky dostává tresty a nemyslím si, že by mi skákalo po hlavě, ale tohle je prostě podle mě moc. Jasně, neposlouchá, utíká mi, válí se po zemi, že dál nepůjde, nejde se oblíknout na první zavolání, prostě ne vždycky poslechne napoprvé, ale řekla bych, že snad žádné dítě není tak úžasně vychované, že by vždycky a bez výjimky poslechlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.1.15 12:40

@Oňulínka tak třeba řekl, že jde čurat a přitom si šel pro hračku a za dvě minuty zase řekl, že chce čurat a to už se mu chtělo? Ať je to jak chce, dítě si přestalo vymýšlet blbiny a o to šlo. Ne každý to všechno tak strašně řeší.

Nevím, jestli to bylo v zimě, asi ne, navíc bydlí v paneláku a tam je teplo celý rok. Myslím, že není třeba to tak dramatizovat. Dřív byly látkové plenky, dávaly se i na noc a taky dítě mohlo být část noci v mokrém a nikdo to tak neprožíval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
5.1.15 13:21

@kacz Tak jsem asi přecitlivělá matka nebo mám extra náchylné dítě k nemocem.. a mimichodem taky bydlíme v paneláku, ale s postelí hned po okny teda teplo určitě v zimě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.1.15 13:30

@Oňulínka A proč má postel pod okny? To je dost nezdravé samo o sobě, pokud nemáte super těsnící okna, tak dítěti táhne v zimě na hlavu.

A jinak asi začněte otužovat, mně dítě už mockrát v noci pročuralo plenku a žádný zdravotní problém z toho nemá. Bydlíme v domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
5.1.15 13:36

@kacz Mě se dítko taky mockrát počůralo a spokojeně spalo v mokré postýlce a nemocné není, i to období slíkání plínky a pyžama jsme měli, přesto bych taky tento „výchovný“ prostředek nepoužila, přijde mi značně ponižující nutit dítě, aby se vědomě vyčůralo do postele a to přestože si svý 2 výlety vyčerpalo.
A zkoušelo to taky, přinesla jsem nočník, vyčůral se, ale zjistil, že kýženého nedosáhl a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
5.1.15 14:33

@kotyk on tam jenom spí. Jinak ho tam nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
5.1.15 14:35
@Lucinka.z.brna píše:
@Teruna000 Radu asi nemám, jenom nechápu to jak se naučil vylézt z postýlky, to s tou matrací. Přece když máte normální postýlku, tak z ní nevyleze. Já mám tříletou dceru a pořád spí v postýlce a vůbec by ji nenapadlo z ní vylézt. A ve velké spát nechce, což jsem ráda :)

:mrgreen: :mrgreen: Syn vylezl z postýlky v roce, úplně normálně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.15 15:04

@marmelada78 Vůbec nechápu jak to mohl dokázat. Jsem ráda, že moje dcera na tyto extrémní sporty není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
5.1.15 15:41

@kacz Protože holt nemáme jinde místo.. snad tu nebudeme řešit naše umístění nábytku v bytě ne? Já jen reaguji na to, že jsi psala, že je v bytě teplo i v zimě.
A moje dítě spí v počůraných plínkách od narození a není z toho nemocný, ale je rozdíl pročůraná plínka, která ještě hřeje a moc toho nestudí, a počůrané pyžamko a půlka postele..
Já jsem napsala svůj názor na nechání dítěte celou noc v mokrém pyžamu, dece a matraci, tak proč je kolem toho tolik řečí? Nikdo neříká, že moje výchova je nejlepší na světě, nebo že výchova kamarádky je špatná, ale snad můžu napsat, že já bych tohle nikdy neudělala. Tečka, není potřeba další komentáře o tom, jak mi dítě skáče po hlavě a další řeči, co všechno děláme blbě :roll: Takže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siome
2.2.15 23:03
@Teruna000 píše:
Ahoj holky, mám 18 měsíčního syna a už jsme z něj s manželem na nervy. Cokoliv řekneme naprosto okázale ignoruje. On moc dobře ví, že to dělat nesmí nebo naopak má udělat a hezky se nám vysměje a jde si dělat co chce :mrgreen: je to strašně roztomilé, ale když to má člověk celý den, tak už je to na hlavu. Na Silvestra se naučil vylézat z postýlky, měl matraci na zemi, takže se ji naučil podlézt. Ať jsme tam dali cokoliv, tak si to odtlačil a vylezl. Což ok, dali jsme mu velkou postel. Jenže my ho v té posteli nemůžeme udržet, je jak bumerang :-) a to ani ještě nestihnu odejít z pokojíčku a on zdrhá.
Už nevíme, co s ním… já jsem po celém dnu vyčerpaná, protože nespí ani po obědě, pořád jenom utíká.
Nemáte nějaký tip, co s ním? :mrgreen: :mrgreen:

Zdravím :-) Měla jsem to samé, také mi nespal po obědě, pořád lezl ven a já ho vracela zpět. V noci to samé. Já jsem byla vzteklá, že to snad není možné, kdy mám uvařit, uklidit, nemám čas si ani odlakovat nehty :lol: :lol: Netrvalo to ani měsíc a toho nového, co se naučil už se zase odnaučil. Už ho t nebaví :lol: Mému synovi je 2.5 a má tendenci takovou, pojd z vany jde číst pohádku, má 20kg a lehne si do vany a za boha se nezvedne, když řeknu jdeme ven, schovává se pod stůl, když chci dát rukavice, schová si ruce :lol: :lol: Čím víc mu to opakuji, tím víc se směje. Naučila jsem se to ignorovat a žádat ho jako dospělého, prosím pomůžeš mi mamince? Umíš to? Jééé, ty jsi šikovný a HELE ono to zabírá :D Je na sebe fakt pyšný :palec: Uvidíme, tedy jak dlouho mu to vydrží :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML