Dítě nechce do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
28.11.08 22:43

Ahojky.. My mame jiny problem… Kdyz jsem porodila mladsi dcerku tak te starsi bylo 2,5 roku. Po prazdninach jsem chtela zkusit skolku tak hned v zari (to ji byly necele 3 roky) jsem ji tam dala.. Vsechno bylo bez problemu, od zacatku tam i spala a byla tam cely den.. Pro ni byl trest kdyz do skolky nesla.. Cely rok byl v poradku a ja jenom pozorovala u ni pokroky jak reci tak v manualni dovednosti (kresleni,oblikani apod.)… Letos jsem si myslela,ze ve skolce zase nebude problem,ale opak byl pravdou… Po ranu nechce vstavat a uz dopredu rika,ze do skolky nechce.. Do obleceni ji musim nutit a jeste v aute place… Ve skolce taky zlenivela - nechce se oblect kdyz jdou ven nebo kreslit a vsechno ji strasne dlouho trva.. Ucitelka rikala (a myslim ze ma pravdu), ze to je tim,ze ona vidi ze mladsi sestra zustava doma a ona musi jit pryc.. Ze by si s ni chtela radsi doma hrat.. Ono ji to mozna casem prejde, ale myslim si,ze jestli budes dlouho cekat tak to bude horsi.. Sourozenci si na sebe zvyknou a pak nebudou chtit od sebe… Tak zvazuj dobre,ale mozna ze s tim taky nic nenadelas a budes muset zatnout zuby.. Hodne stesti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
28.11.08 23:25

Ha o té miniškolce jsem taky přemýšlela. Mám kamarádku a ta má centrum v Líšni, kde je 2× týdně miniškolka, Latu neznám, ale podívám se. Možná by to byla dobrá průprava. Dík za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
29.11.08 15:26

nevím odkud z Brna si, ale určitě není v Brně jen jedna MŠ, tak bych prošla několik MŠ v okolí a třeba se malé někde zalíbí, spousta MŠ má vyhrazená dopoledne pro hraní předškolkovských dětí. Nebo si vyber MŠ kde je míň dětí. My už v Brně nebydlíme, ale tady nám chodí do školky dětí 5 a rozhodně tu asi nikdo nemá fobii s velkého kolektivu… Jinak Jeník je taky mezi hordou, zvlášt starších, dětí hoodně nesvůj.

Jinak poslední rok školky je povinný,ale určitě se to dá nějak ukecat, protože některé maminky přece své děti neposílají ani do školy a učí je doma, takže tam jistě nějaká klička bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
17.2.09 09:27

Je to už starší diskuse, ale i tak …
Brum, každé dítko je jiné. A má i jinak zralou nervovou soustavu. Zkušenosti nás ostatních maminek jsou fajn, ale i tak je to jen na tobě.
Já mám zatím tříletou slečnu (dnes je první den ve školce a plakala, řvala - a já doma taky). Ale znám dost lidí, co děti dali do školky až jako předškoláky. Důležité je, aby bylo hodně v kolektivu vrstevníků - což jde zajistit kroužkama, kamarádkama apod. Na svém dítěti poznáš, zda mu kolektiv chybí. Někdo ho tolik nepotřebuje a naopak potřebuje déle tu mateřskou péči. Taky nejsem příznivce plačících dětiček … rve mi to srdce (takže taky dlouho nevydržím :wink: I když moje holčička je typ, pro které je školka nyní už skoro nutností - jen na dopoledne. Je hodně energická, paličatá …).
Pokud je v kolektivu, nic nezkazíte, když ve školce nebude. Jsem dětský psycholog - ne, že bych to brala jako to podstatné, ale píši to jako fakt, že se nic neděje …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
17.2.09 09:47

Hanko a ostatní

nakonec jsem to vyřešila následovně.

První dva měsíce jsme do rodinného centra kde je i miniškolka chodili společně a dopolední program s rodiči. Po těch dvou měsících chtěla zkusit i miniškolku takže od půlky prosince tam chodí, nejdřív na hodinu teď už 2× týdně na 3 hod (miniškolka je jen 2× týdně od 9 do 12 hod). A je spokojená. Teď se dostala od záží do menší školky u nás tak uvidíme. Pokud by to zase nešlo nechám ji v té miniškolce i další školní rok, uvidíme. Pravda je, že každé dítě je jindy vyzrálé pro kolektiv a není dobré to lámat přes koleno. Však si ještě kolektivu a chození někam užije. Jsem ráda že jsem ji tenkrát ztáhla z té školky a vyřešila to takto. Bylo to v klidu a do miniškolky chodí ráda, bez řevu a vždy se tam těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamila 7
1.2.10 18:47

škola

:-P :-P Dobrý den mě bylo ted jedenáct a také se mě nechce do školy ale musím to bouhžel vydržet chodím do 4 třídy Do třetí třídy sem na vysvědčení měla samé jedničky ale ted jsem měla jednu dvojku z vlastivědy ale už se snažím my máme na škole různé soutěže takže se snažím třeba např. soutěž o nejlepšího žáka školy tam musím mít samé jedničky na vysvědčení a co nejvíc kladných bodů.A pak je různé ocenování a tak se snažím abych něco vyhrála tak jestli vaše dcera nechce do školy tak jí rekněte že to tam není jen samé učení ale třeba soutěžě,výlety a různé akce.a a i kamárádi arůzné srandy o přestávkách a někdy i na tělesné výchově..tak nashledanou.

• Citovat
  • Upravit
11.10.11 17:13

Dítě nechce do školky

Dobrý den.

Mám necelého tříletého syna.Začli jsme ho dávat do školky na 5 dní v měsíci.Můžu říctže je to hrůza.Brečí už večer že tam nepůjde.Ráno hrozné scény a ve školce si ho musí učitelka vzít do náruče a odnést si ho.Pro mě to není snadné ho vidět takhle brečet.Ale už ted chodím do práce a po vánocích mu budou tři a mě končí mateřská a v práci budu chodit už normálně na směny.Prosímo radu jak to udělat,aby malej tak neviváděl.Zkusím co koli hlavě,aby to zabralo.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.9.14 08:43

Dobrý den,
Potřebuju poradit kdo má zkušenosti s tím to co, teď prožíváme my. Minulý týden nastoupila poprvé do předškolní třídy předtím ještě ve školce nebyla. Ten týden před tímhle týdnem byl úplně v pohodě a teď tam nechce a ráno začíná strašným brekem. To se dá zvládnout, ale pak se jede do školky a začne to zas brek a navíc zvrací a nechce se pustit toho kdo jí tam vede. Co máme dělat je to hodně náročné hlavně na tu psichyku. Prosím o radu jakou koliv kdo už si tím prošel. Děkuju vám všem. Iveta :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.9.14 08:51

Já to neměla tak zlé, dcera šla do školičky ve dvou letech. Vždycky jsme jí ukecali, paní učitelka byla super, vysvětlila, odvedla, obstrala. Ale teda byla soukromá, takže měla hodně času se s ní mrcasit (i když zase byla celkem ostrá, jako že odsaď pocaď). A chodila jen na dvě hodiny první týden, pak na dopoledne, a až po měsíci na celý den (ale byly to teda jen dva dny v týdnu).

Podle mě dceři teď došlo, že je to na pořád, a plácá se v tom. Zkus vydržet, domluv se s učitelkama, měly by vědět, jak na to. Nevím, co máte za školku, možná je třeba paní učitelka v poslední třídě ostrá, zkus se poradit i v nižší (mají-li to podle věku).

Rozhodně pokud můžeš, choď pro ni po o, vysvětluj jí, proč potřebuješ, aby do školky chodila (dítě spíš vyhoví tomu, co se musí, než když jí budeš vysvětlovat, jak je to tam super, když jí se tam nelíbí). Ale já bych vydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
10.9.14 08:55

Syn zacal chodit ted v zari a taky je tam jedna holcicka, ktera se chuderka pozvracela pred vstupem do tridy… Ale je to teda trida triletaku.
Co vim od ucitelek, tak se shoduji v tom, ze tihle malicci si zvykaji rychleji, nez kdyz jim tam potom nastoupi predskolak… Takze to chce asi vydrzet, neustupovat, chodit pravidelne. Vysvetlit, ze musi, ze pro ni prijdes, ze ji milujes. Mozna bych ji slibila, ze kdyz nebude plakat, ze pojedete o vikendu nekam na vylet nebo nejak ji motivovat. Preji pevne nervy… Taky chodim po ranu ze skolky cela popelava, ale uz je to lepsi…
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
10.9.14 08:56

Nevím, jestli je na tohle rada, já používám vůbec celkově na oba mé chlapy (malého a manžela) neustále psychologii, ale v této situaci už sama nevím, jak dál, zažívám to podobně (jen to zvracení ne, alespoň zatím a malému jsou 3a4měs.)nepomáhá nic a malej brečí čím dál víc, pak tedy ve školce je prý už dobrej, ale tohle je taky šílené, večer před spaním a celé ráno doma brečí a brečí, že do školky nechce, brečí cestu do školky, brečí při předávání (ke všemu za žádnou cenu nechce k učitelce do náruče, to je pro něj další stres), ale do třídy se rozběhnout samozřejmě taky nepůjde. Přijde mi, že na tohle zabere snad jen čas a je to o zvyku a nebo se taky může stát, že to takhle půjde pořád, třeba s menší intenzitou. Taky mě to trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
10.9.14 08:57
@armen píše:
Dobrý den,
Potřebuju poradit kdo má zkušenosti s tím to co, teď prožíváme my. Minulý týden nastoupila poprvé do předškolní třídy předtím ještě ve školce nebyla. Ten týden před tímhle týdnem byl úplně v pohodě a teď tam nechce a ráno začíná strašným brekem. To se dá zvládnout, ale pak se jede do školky a začne to zas brek a navíc zvrací a nechce se pustit toho kdo jí tam vede. Co máme dělat je to hodně náročné hlavně na tu psichyku. Prosím o radu jakou koliv kdo už si tím prošel. Děkuju vám všem. Iveta :|

hlavně vydržet, nic jiného nezbývá. Holčička je předškoláček, musí si zvyknout na kolektiv, na určitý režim. Půjde do školy a to by měla velké problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
10.9.14 09:03

Ahoj, syn teda taky řekne, že do školky nechce, jsou mu 4 roky a chodí druhý týden, ale pak s vrací zvesela a sám říká, že se mu tam líbilo.
Od synovce znám tyto projevy jaké popisuješ a to mu bude 12 let. Chodil letos s mojí dcerou na příměstský tábor a každý den simuloval, co všechno ho nebolí, zvracel a dělal scény. Pak se vracel nadšený a druhý den to jelo nanovo :nevim:. Na výlet na hrad s dědou nejel, ptže ho prý bolelo břicho z toho, že někam pojede.
Radu nemám, jen že je to asi v povaze, ta obava…nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
10.9.14 09:21

@1024 třeba u nás to, ale takto není, když odchází ze školky, říká, že se mu tam nelíbilo, že tam chodit nechce, žádné nadšení není, jen jeden den byl pozitivnější, myslela jsem, že se nám blýská na lepší časy, ale byl to jen jeden den.
Když se ho zeptám, co se mu tam nelíbí, vždy mi odpoví, že mají rozbité mašiny od vláčků, že neví, jak má opravit kola (protože ty tam chybí) hi hi. Ale jako že by mi vyloženě říkal, že mu vadí učitelka nebo snad děti, to určitě ne. Je od mala velmi společenský a téměř denně byl v kontaktu s cizími dětmi a přesto teď má problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.14 09:38
@armen píše:
Dobrý den,
Potřebuju poradit kdo má zkušenosti s tím to co, teď prožíváme my. Minulý týden nastoupila poprvé do předškolní třídy předtím ještě ve školce nebyla. Ten týden před tímhle týdnem byl úplně v pohodě a teď tam nechce a ráno začíná strašným brekem. To se dá zvládnout, ale pak se jede do školky a začne to zas brek a navíc zvrací a nechce se pustit toho kdo jí tam vede. Co máme dělat je to hodně náročné hlavně na tu psichyku. Prosím o radu jakou koliv kdo už si tím prošel. Děkuju vám všem. Iveta :|

Mluvit s ní o tom, zeptat se jí, proč tam nechce, jako předškolák už nejspíš bude plus mínus vědět… U nás starší prcek udělal jednou ve školce scénu, že nechtěl jít ven a pak jsem z něj dostala, že den před tím mu někdo hodil přes plot čepici a on se prostě druhej den bál na tu zahradu jít, proto se jim zabejčil a nechtěl jít vůbec… ;)

Takže já osobně bych se jí ptala jednak jak bylo ve školce (při vyzvdávání) a pak nějak nenápadně, jestli ji tam někdo nezlobí atd. Učitelka si všeho všimnout nemusí a prcka to pak může trošku zaseknout… :nevim: ;) Prostě mluvit, mluvit, mluvit, vysvětlovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin