Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@šamšula31 co vám prosím pomohlo kamarádka teď řeší ten sami problem
Holky, fakt je to tak běžné, že dítě nechce do školky a dělá strašné scény? A myslíte že to u každého přejde? Dcera nastoupila do školky - první den celkem dobrý, druhý den už se jí tam nelíbilo protože jsem tam nebyla s ní, pak byla nemocná. Včera zase šla a už s tím že se jí tam nechce a že se jí tam nelíbí, ve výsledku to ale bylo v pohodě. A dneska neuvěřitelná hysterie že tam nechce, brečela, křičela, už doma jen jsem zmínila že pojedeme do školky, po cestě do školky, ve školce při předávání taky, natahovala ke mě ruce, volala mě
Já to pak obrečela (no brečím ještě teď) a říkám si, jestli je to správné takhle dávat dítě do školky. Na druhou stranu si říkám že přece nejde aby do školky nešla když řekne že nechce… jsem z toho nějaká špatná. Pomůže jen vydržet?
Kolik je dceři? Většinou to dětem trvá tak 14 dní, důležité je, aby když odejdete, byla relativně v pohodě, zapojovala se do činností, jedla, atd. Pokud tohle zvládá, dala bych tomu minimálně těch 14 dní (samozřejmě se nepočítá, když bude nemocná, to se pak minimálně pár prvních měsíců začíná skoro od znova, bohužel
)
@Anonymní píše:
Holky, fakt je to tak běžné, že dítě nechce do školky a dělá strašné scény? A myslíte že to u každého přejde? Dcera nastoupila do školky - první den celkem dobrý, druhý den už se jí tam nelíbilo protože jsem tam nebyla s ní, pak byla nemocná. Včera zase šla a už s tím že se jí tam nechce a že se jí tam nelíbí, ve výsledku to ale bylo v pohodě. A dneska neuvěřitelná hysterie že tam nechce, brečela, křičela, už doma jen jsem zmínila že pojedeme do školky, po cestě do školky, ve školce při předávání taky, natahovala ke mě ruce, volala měJá to pak obrečela (no brečím ještě teď) a říkám si, jestli je to správné takhle dávat dítě do školky. Na druhou stranu si říkám že přece nejde aby do školky nešla když řekne že nechce… jsem z toho nějaká špatná. Pomůže jen vydržet?
Kolik je dceři?
Je to normální, někomu to trvá déle, někdo si zvykne dřív. Prosím tě, hlavně nedávej najevo, že jsi z toho rozhozená. Zachovej ráno klid a rozvahu. Ono ti stejně nic jiného nezbývá, když musíš chodit do práce. Už jsem to tu psala v jiné diskuzi, když šel vnouček poprvé do školky, také byl cirkus. Dcera z toho byla špatná, bylo jí ho líto, nevěděla, jestli ho tam má dát nebo ne a ta rána teda byla výživná. Tak jsem ho začala vypravovat a vodit sama a asi jsem bába necita, ale když kolem toho nebyla diskuze, tak to najednou šlo. A hele, za pár dní si zvykl a od té doby v pohodě.
@Anonymní píše:
@herinkoj @KKK85 Jsou ji 3 roky. Dávám jí tam před 8h a vyzvedávám po obědě, v práci jsem si domluvila poloviční úvazek (aspoň zatim než si tam zvykne). Zatím se prý docela zapojovala, hrála si a jedla, tak uvidím jak dneska, dnešek vypadá zatím nejhůř
tak očividně ti stejně nic jiného nezbývá! Nesmíš dát najevo že tě to trápi. Být prostě přední nekompromisní, že musíš do práce a hotové. Dcera šla taky ve třech..já musela na plný úvazek. Začátky byly těžké… ten první den uplně hrůza…strašně plakala, křičela že tam nechce zůstat sama… pro mě to bylo hrozné..(mi vyhrkli teď slzy jak si na to vzpomenu) další dny taky nic moc, plakala hlavně ráno…ve školce si to i užívala, a postupně lepší a lepší… a po měsíci chodila ráda do školky… pak tedy od března covid a plakala že nemůže do školky, že chce školku… a šla až pak v záři a zase boj ![]()
@Anonymní píše:
Holky, fakt je to tak běžné, že dítě nechce do školky a dělá strašné scény? A myslíte že to u každého přejde? Dcera nastoupila do školky - první den celkem dobrý, druhý den už se jí tam nelíbilo protože jsem tam nebyla s ní, pak byla nemocná. Včera zase šla a už s tím že se jí tam nechce a že se jí tam nelíbí, ve výsledku to ale bylo v pohodě. A dneska neuvěřitelná hysterie že tam nechce, brečela, křičela, už doma jen jsem zmínila že pojedeme do školky, po cestě do školky, ve školce při předávání taky, natahovala ke mě ruce, volala měJá to pak obrečela (no brečím ještě teď) a říkám si, jestli je to správné takhle dávat dítě do školky. Na druhou stranu si říkám že přece nejde aby do školky nešla když řekne že nechce… jsem z toho nějaká špatná. Pomůže jen vydržet?
Ty nesmis brecet. Musis byt sama presvedcena, ze skolka ano. Jinak to z tebe vyciti. Neslo by, aby dceru vodil nekdo jiny? Treba tatinek? To by taky mohlo byt reseni, alespon nez si zvykne.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.