Dítě nechce do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1008
8.9.16 08:57

Dneska jsem ho za nohy tahala z auta :,( Zatnu se, jsem tvrďák, pomazlím, rozloučím, předám paní učitelce a zdrhám. Pak asi 15 min bulím v autě, abych mohla vůbec odjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82

Asi bych vydržela, i jdyž je to psychicky náročné. Srovná se to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798

Celkem běžné schéma „adaptace“ :nevim:
A počítej, že to bude podobné po každé delší absenci…
Uvidíš, co ti řekne uč. při vyzvedávání. Většina dětí pak povzlyká a zapojí se, ječí jen při tom loučení… A stejně do školky teda musí, takže nevím, co bys chtěla vymýšlet, asi nic moc není. Prostě si musí zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.16 08:59

Já vím, ale je mi ho hrozně líto :-/ Sama jsem probulela cestu domů

• Citovat
  • Upravit
2997
8.9.16 09:02

Je to drsný, bulela jsem taky, ale pomůže jen VYDRŽET!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.16 09:05

Když on má rád svůj klid a ticho, na hřišti děti nevyhledává, raději si hraje sám. Chodili jsme i do MC, ale tam se taky nechtělo zapojit a hrálo si samo…

Zítra ho povede tatínek, já na to nemám.

Do práce bych měla jít až od 1.11., ale kdyby to prostě nešlo ani za ty dva měsíce a bylo by to pořád stejné nebo horší, co pak? Mám nějaké možnosti, když mi RP končí na konci října?

• Citovat
  • Upravit
1008
8.9.16 09:13

Další možnost je, že nenastoupíš (ale zaměstnavatel už ti nemusí držet místo) a nahlásíš se na zdravku jako osoba pečující o dítě do 7 let. Nemáš sice ani korunu, ale jsou za tebe hrazeny odvody. Neblázni, to si všechno sedne, byla by hloupost nenastoupit do práce, když místo máš a školku taky. Je to moc čerstvé. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.16 09:15

Já chci do práce, potřebujeme peníze, ale jen se ptám - jako doma zadarmo se mi být fakt nechce…

• Citovat
  • Upravit
74217
8.9.16 09:28

Včera jsem si všimla, že letos denně ráno brečí holčička u syna ve tride, která už loni chodila do školky a má tam i babi ve skolce.
A u dcery ve třídě ne, že by brecel, ale dnes ten kluk říkal mamce, ať ještě nejde ať je tam s ním.
Odvykli si někteří přes prázdniny i ti co už chodili. Chce to čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
8.9.16 09:38

Muj syn taky breci. Breci uz rano ze do skolky nechce, cestou do skolky breci, to se mi i otoci, ze do skolky nepujde. V satne breci a cestou do tridy taky i ve tride. Hlavne…vubec mi tam nic nesni :(.Je to narocne, ctvrtek a patek sem rvala i ja pak doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
8.9.16 09:54

Ahooj malýmu je 3,5 a máme to stejně, čtvrtek a pátek pohoda a od pondělí horor… ikdyž dneska musím zaťukat už to bylo o chlup lepší… hlavně se uklidni ty, zvyknou si :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.9.16 10:43

Naše taky fňuká, více, čí méně, ale spíš, abych si nemyslela, že se tam těší. Je to psychicky náročné, ale ber to tak, máš jednu velkou výhodu. Musíš do práce, nic jiného ti nezbývá. Já jsem doma s mladší dcerou…takže se to ve mě bije, jestli je to nutné. ALe je starší už se s náma děsně nudila :-). Pokud ti učitelka neřekne, že na to není připravený, nebo že celý den jen brečí, sedí v koutku…tak to vydrž, za chvilku se tam bude těšit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
8.9.16 10:46

Je to ještě čerstvé, dle učitelek to trvá minimálně měsíc, než se děti adaptujou.
Ono ti stejně nic jiného nezbývá, než vydržet, protože pak jdeš do práce. Jediné, co bych asi pro klid udělala, že bych dítěti říkala už teď, že chodíš do práce, jestli prcek ví, že jsi třeba doma, tak to pro něj může být horší, než kdyby věděl, že každý má své povinnosti, on školku, ty jsi v práci, vyděláváš korunky, aby bylo na papání,…tak nějak to prostě prckovi vysvětlovat. U nás tohle malýho celkem uklidňovalo (že druhou možností je být celý den sám doma, protože maminka musí vydělávat penízky na dobroty :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
8.9.16 15:33

Tak to jsem zvědavá, jak to dáme my. My máme děťátko v pěstounské péči, budou mu tři. Je jak klíšťátko, úžasně se k nám připoutal, jenže teď ho nikdo nemůže hlídat bez nás, jinak je řev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
8.9.16 20:39

Ahoj, dcera 3,5 roku taky brečí. První dva dny v pohodě, pak 3 dny nebyla kvůli nachlazení a teď nechce o školce ani slyšet. Řev ráno, po cestě do školky i ve školce. Říká já tam nechci a nepůjdu a hotovo. Mám úplnou hrůzu z toho, co bude ráno :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin