Dítě nechce do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1659
8.10.15 12:31

@dianaa Ještě teda musím upřesnit, že tam mají pouze 10 dětí a to různého věku od dvou let do pěti, je to maličká třída. Není to klasická státní školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1659
8.10.15 12:56

Tak zrovna manžel přivezl synka ze školky a ten brečí, že chce jít zase za dětmi do školičky…já fakt nevím co si o tom všem myslet :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
8.10.15 13:09

@Anath Víš co? Ještě to vyzkoušejte, ale ať to má hlavu a patu. Ať je tam nejlépe každý den a čas postupně prodlužujte.

Nepochybuji o školce, jen vím jisto jistě, že tak malé dítě nerozumí po spinkání, před spinkáním. Spousty dětí si po odpolením spinkání myslí, že byla noc a je nový den…

A ještě něco, na malý kolektiv si děti velice dobře zvykají, ať potom nemáte komlikace se státní školkou, kde je to hooodně jinak… a i jiné prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1659
8.10.15 13:31

@Trojlístek Děkuji, zkusíme to tedy jinak, pravidelně a brát zatím po obědě domů a uvidíme co to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
8.10.15 16:37
@Anath píše:
@dianaa Ještě teda musím upřesnit, že tam mají pouze 10 dětí a to různého věku od dvou let do pěti, je to maličká třída. Není to klasická státní školka.

Tohle je myslím úplně jedno.
Souhlasím s Trojlístkem, chlapeček je zvyklý na různá prostředí, ale s vámi, byla jste na dohled, děti jsou na to citlivé a z mých zkušeností jsou kluci citlivější, i když se chovají jako tvrďáci, ta máma jim pak chybí.. 2,5 roku je málo. U nás ve školce pláčou i tříletí, čtyřletí kluci ze začátku..
Pevný řád by mohl pomoci, ideál je ale podle mě dát mu čas.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.15 13:55

Prosím anonymně.

Milé maminky, dcera chodí od září do školky, kde jsou smíšené třídy. Já mám problém s tím, že je v té školce už parta holcicek, které se spolu kamarádi, jsou starší,5-6let. A moji dceru nechtějí. Mě je ji velmi líto. Vidím je venku na hřišti a ji odstrkuji. Tak venku tak pobíhá, pozoruje, a já doma brečím, že je mi ji líto. Samozřejmě přišlo více menších děti, zatím nemá kamarády, asi nevím, ona není zla, je to normální holčička, jsou ji 3 roky. Jsem blázen? Jsem nešťastná a nevím zda mám něco dělat nebo to nechat být. Prosím poraďte, nebo mi otevřete oči. Je mi ji moc líto. :-(

• Citovat
  • Upravit
2144
7.12.15 14:02
@Anonymní píše:
Prosím anonymně.Milé maminky, dcera chodí od září do školky, kde jsou smíšené třídy. Já mám problém s tím, že je v té školce už parta holcicek, které se spolu kamarádi, jsou starší,5-6let. A moji dceru nechtějí. Mě je ji velmi líto. Vidím je venku na hřišti a ji odstrkuji. Tak venku tak pobíhá, pozoruje, a já doma brečím, že je mi ji líto. Samozřejmě přišlo více menších děti, zatím nemá kamarády, asi nevím, ona není zla, je to normální holčička, jsou ji 3 roky. Jsem blázen? Jsem nešťastná a nevím zda mám něco dělat nebo to nechat být. Prosím poraďte, nebo mi otevřete oči. Je mi ji moc líto. :-(

Chudinka mala. :( Jediny co me napada, co ji zkusit nasmerovat k tem mladsim detem? Nenapadne ji postouchnout, aby se zkusila kamaradit spis s tema mladsima? Starsi holky ji asi do party nevezmou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
7.12.15 14:07
@Anonymní píše:
Prosím anonymně.Milé maminky, dcera chodí od září do školky, kde jsou smíšené třídy. Já mám problém s tím, že je v té školce už parta holcicek, které se spolu kamarádi, jsou starší,5-6let. A moji dceru nechtějí. Mě je ji velmi líto. Vidím je venku na hřišti a ji odstrkuji. Tak venku tak pobíhá, pozoruje, a já doma brečím, že je mi ji líto. Samozřejmě přišlo více menších děti, zatím nemá kamarády, asi nevím, ona není zla, je to normální holčička, jsou ji 3 roky. Jsem blázen? Jsem nešťastná a nevím zda mám něco dělat nebo to nechat být. Prosím poraďte, nebo mi otevřete oči. Je mi ji moc líto. :-(

Asi se ještě neotrkala. Každý potřebuje jinak času, aby se sžil. Pokud víš, že ji někdo odstrkuje, tak s ní doma mluv o tom, že ne každý si chce hrát s každým, naveď ji, ať kamarádí s menšími holčičkami nebo ať si hraje sama. To poslední zní divně, ale dcera byla na tom podobně /já se to dozvěděla až později/ a také jsem ji učila, že než ze sebe dělat otloukánka a nechávat se odstrkovat, je lepší si hrát sama. A ono to nějak zafungovalo s tím, že když „nedolézala“ za jinými, tak přišli oni za ní. A poslední rok už byli parta.
Je jasné, že nemůžeš nikomu nařizovat, aby si hrál s tvým dítkem, ač to bolí sebevíc. Ona si tím potřebuje projít sama, aby se naučila do budoucna podobné situace zvládat. Nedávej před ní nijak najevo, že víš, co se tam děje. Ptej se, jak se měla, dej radu, co by mohlo fungovat, ale nedávej najevo, že jí vidíš jako chudinku. Je ještě malinká a má spoustu času se naučit. Stojí teprve na začátku. A pokud bychom svému dítěti pořád zametali cestičku, tak si při první neodklizené „větvičce“ nabije o to více.
Vše bude v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
7.12.15 14:09

Myslím, že by to chtělo pořešit s učitelkou. Vím, že má ve třídě spoustu dětí, ale může malé pomoct lépe se zařadit do kolektivu, trochu ji pošťouchnout, aby si našla kamarády a případně trošku zkorigovat chování starších holčiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
7.12.15 14:16

A učitelky ji nenasměrují k věkově odpovídajícím dětem? „Velké“ holky si s prťatama hrát nechtějí, ale snad si najde kamarády mezi ostatními dětmi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
7.12.15 14:17

Co tomu říká paní učitelka? Asi bych nečekala, že mezi sebe vezme parta 5-6letých tříletou, 2 roky mi v tomhle věku připadají jako hodně velký rozdíl.
Ale nějak zapojit by ji mohla.
Jo, a ještě: jak to nese dcerka? Já mám třeba celkem pozorovací dítě, ve školce taky zkraje jen koukala (ale do prosince myslím ne) a nenesla to nijak úkorně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
7.12.15 14:27

No já bych to nechala pokud jinde má kamarády stejného věku. Pokud nemá žádného kamaráda je potřeba s tím okamžitě něco dělat - poradit by měly učitelky ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.15 14:30

@Halamka dekuju

Dekuju všem.
Mám problém s tou školkou, byla chyba ji dat do věkové smíšené třídy(školky) spousta lidí mě to říkalo. Je to asi moje chyba. Potrvá to než si najde kamaráda. Učitelky venku nic nedělají, jsou na mobilu a podle mě rady, že mají klid.
Taky je jedna věc, má tam kamarádku z bydliště, jenomže ta má 5 let a je právě s těmi staršími.
Ach jo…
Mám chuť ji nechat doma a dat příští rok jinam. Není to malicherné?

• Citovat
  • Upravit
10905
7.12.15 14:34

Nic nedělají, ani když je požádáš, aby dohlédly, pomohly? :think: To by mi přišlo horší než smíšená třída - o té si myslím, že může být fajn, ale vyžaduje nejpíš větší nasazení učitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.15 14:38

Musím se zeptat učitelek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin