Dítě nechce do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17565
7.12.15 14:41

Mně třeba přijsou smíšené třídy super, ale měla bych dost výhrady k „mobilování“ učitelek během venčení dětí, to by pro mě byl ukazatel toho, že se své práci nevěnují s dostatečným nadšením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.15 14:55

Kdy s tou učitelkou nejlépe promluvit. ráno nestíháme a odpoledne se zase pleteme mezi usínajícími dětmi, nejraději po telefonu :think: není to blbé?

• Citovat
  • Upravit
10905
7.12.15 15:01

Pokud ji vídáš, jak telefonuje na zahradě, tak bych na ni houkla :)
Jinak - je to celkem jedno, taková věta zabere dle mého nejvýš minutu. Pokud by měla něco na srdci učitelka, tak si jistě taky chvilku najde.
Osobně mi přijde lepší kontakt „z oka do oka“, i za cenu toho, že se domluvíte na telefonátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
7.12.15 15:07
@Anonymní píše:
Kdy s tou učitelkou nejlépe promluvit. ráno nestíháme a odpoledne se zase pleteme mezi usínajícími dětmi, nejraději po telefonu :think: není to blbé?

tak jděte ráno o pět minut dřív :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
7.12.15 16:11
@Anonymní píše:
@Halamka dekujuDekuju všem.
Mám problém s tou školkou, byla chyba ji dat do věkové smíšené třídy(školky) spousta lidí mě to říkalo. Je to asi moje chyba. Potrvá to než si najde kamaráda. Učitelky venku nic nedělají, jsou na mobilu a podle mě rady, že mají klid.
Taky je jedna věc, má tam kamarádku z bydliště, jenomže ta má 5 let a je právě s těmi staršími.
Ach jo…
Mám chuť ji nechat doma a dat příští rok jinam. Není to malicherné?

Tak já jsem venku s dětmi kolikrát TAKY na MOBILU…mám problematické děti, malé, některé mladší 3 let…pár jich stále pláče, mají problém se odloučit od rodičů a změny v programu (jdeme ven) jim nedělají dobře…a tak mě rodiče bombardují SMSkami…Nebrečí? Hraje si? I venku jim odpovídám, uklidňuju je…No, koukám, že asi budu učitelka čůza, co si venku smskuje…jestli mě u toho NĚKDO VIDÍ… 8o 8o 8o :roll: A ty pomluvy, pokud si o mně takhle píšou na webu..no, potěš koště. :zed:
Jinak, na zahradě jsme 2 třídy, 4 učitelky…dozoru tam je dost. A u dětí předškolního věku má PŘEVAŽOVAT „volná hra“ nad „řízenou činností“…venku jsou volné hry běžné, děti toho řízeného mají až, až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
7.12.15 17:10
@SIMONA1234 píše:
Tak já jsem venku s dětmi kolikrát TAKY na MOBILU…mám problematické děti, malé, některé mladší 3 let…pár jich stále pláče, mají problém se odloučit od rodičů a změny v programu (jdeme ven) jim nedělají dobře…a tak mě rodiče bombardují SMSkami…Nebrečí? Hraje si? I venku jim odpovídám, uklidňuju je…No, koukám, že asi budu učitelka čůza, co si venku smskuje…jestli mě u toho NĚKDO VIDÍ… 8o 8o 8o :roll: A ty pomluvy, pokud si o mně takhle píšou na webu..no, potěš koště. :zed:
Jinak, na zahradě jsme 2 třídy, 4 učitelky…dozoru tam je dost. A u dětí předškolního věku má PŘEVAŽOVAT „volná hra“ nad „řízenou činností“…venku jsou volné hry běžné, děti toho řízeného mají až, až.

Chtela jsem. napsat neco podobneho, jsem rada, ze nejsem sama.
Uprimne pokud dcerka neni extrovert, ktery se rad a s kymkoli behem par minut skamaradi, tezko ji do toho nekdo donuti a nevim jak si predstavujete to, aby ji pani ucitelka pomohla.
Proste bud ty deti si spolu hrat chteji nebo ne - kolik ja mam ve tride deti, ktery sedi „v koute“ a hraji si sami a nikdy me teda nenapadlo je „nasilne kamaradit“
Dcerku bych nechala, zvykne si, postupem casu se skamaradi a neboj za rok zas nastane chvile, kdy ona bude ta starsi a nove prichozi male deti bude odstrkovat.

• Citovat
  • Upravit
blabla123
7.12.15 17:37

Částečně k tématu.
Já nechápu jednu věc, už jsem to tu viděla ve více diskuzích. To máte třídy s rozdílně starými dětmi?
Já zažila pokaždé jen třídy se stejně starými dětmi, kde učitelky byli od prvního roku do posledního ty stejné.

• Citovat
  • Upravit
3157
7.12.15 17:53
@blabla123 píše: Částečně k tématu.
Já nechápu jednu věc, už jsem to tu viděla ve více diskuzích. To máte třídy s rozdílně starými dětmi?
Já zažila pokaždé jen třídy se stejně starými dětmi, kde učitelky byli od prvního roku do posledního ty stejné.

Jo, to je dnes snad už skoro všude, prostě ve třídě jsou namíchané děti od čerstvých tříletáků až po předškoláky.. Účel jsem úplně nepochopila, zřejmě se mají naučit starší pomáhat mladším apod, a věřím že pro učitelky je to tak jednodušší, protože s těmi staršími se nemusí tak piplat jak s 3 letými. Mně osobně to jako dobré řešení nepřipadá, nedávno jsem tady zakládala nachlup stejnou diskusi jak zakladatelka, syn prostě do třídy jako čerstvé mrně nezapadl, děcka ho odstrkují, už jsou různě poskupinkovaní z loňského a předloňského roku a nové děti mezi sebe nechtějí. Učitelka to teda řeší, aspoň se snaží, ale vzhledem k tomu že je prosinec a žádný velký posun nevidím, tak už jsem ze syna řádně na nervy. Budí se ve 3 ráno a ptá se jestli půjde do školky, že ho tam děti nemají rádi. Nemusím popisovat jaké pocity z toho jako matka mám. V lonském školním roce chodil syn do jiné školky a tam problém nebyl žádný, takže evidentně mu nesedl kolektiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
7.12.15 18:28

@marmelada78 Děkuji za vysvětlení, taky mi to přijde jako nerozum. Nechápu proč to ty školky dělají, je samozřejmé, že děti se lépe cítí ve stejně starém kolektivu než když jsou rozházení hala bala. :nevim:
To už rovnou můžou promíchávat i školy :zed:, to by to dopadlo. I když v malotřídkách se to děje, přítel chodil na ZŠ, kde byly pouze 2 třídy a pouze 1 stupeň.

• Citovat
  • Upravit
7346
7.12.15 18:30
@alli_li píše:
Chtela jsem. napsat neco podobneho, jsem rada, ze nejsem sama.
Uprimne pokud dcerka neni extrovert, ktery se rad a s kymkoli behem par minut skamaradi, tezko ji do toho nekdo donuti a nevim jak si predstavujete to, aby ji pani ucitelka pomohla.
Proste bud ty deti si spolu hrat chteji nebo ne - kolik ja mam ve tride deti, ktery sedi „v koute“ a hraji si sami a nikdy me teda nenapadlo je „nasilne kamaradit“
Dcerku bych nechala, zvykne si, postupem casu se skamaradi a neboj za rok zas nastane chvile, kdy ona bude ta starsi a nove prichozi male deti bude odstrkovat.

Tak já spíš reagovala na to „postávání a SMSkování“…ne vše je černé, někdy to může vypadat blbě a vysvětlení je překvapivé…děti jsou na zahradě, kolem jde maminka s kočárkem a…úča STOJÍ…!!! No teda, to si dovolila MOC a ještě si povídá s kolegyní/SMSkuje… 8o :pocitac: Jasně, možná „drbou“ rodiče :mrgreen: nebo si přečetla SMSku od milence…a že se nonstop nevěnuje vašim miláčkům??? No, třeba si FAKT CHCE TROCHU ODPOČINOUT, bude tam s těmi cca 20 (průměr z 25-28 dětí na den) až do 17 hodin…a je 10 dopoledne. Takže chápu, že se chce trochu odregovat. Už vidím onu maminku, kdyby byla učitelkou, jak na té zahradě hodinu a půl běhá, skáče, hraje na Babu s dětmi a pak pokračuje do pěti odpoledne… :nevim: Ano, i učitelky si v práci!!! chtějí trochu ulevit. Drsné prozření, ale je to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.15 18:32

@SIMONA1234 já nevím, proč jste si to hned stáhla na sebe? Nemyslela jsem to zle. Vím, že to mají učitelky těžké a chápu je, že si, ač bedlivě hlídají děti, chtějí chvíli oddechnout. 8o úplně zbytečně jste se na mě naštvala.

Každý den se mě také ptá, jestli půjde po obědě. Několikrát. Nechce tam spát.
Jednou se ji ty starší smali, že se omylem pocurala. Tak od té doby tam nespí.

Zapojuje se, jen by asi měla nejraději jednu kamaradkuyse kterou by si hrála.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.15 18:34
@SIMONA1234 píše:
Tak já spíš reagovala na to „postávání a SMSkování“…ne vše je černé, někdy to může vypadat blbě a vysvětlení je překvapivé…děti jsou na zahradě, kolem jde maminka s kočárkem a…úča STOJÍ…!!! No teda, to si dovolila MOC a ještě si povídá s kolegyní/SMSkuje… 8o :pocitac: Jasně, možná „drbou“ rodiče :mrgreen: nebo si přečetla SMSku od milence…a že se nonstop nevěnuje vašim miláčkům??? No, třeba si FAKT CHCE TROCHU ODPOČINOUT, bude tam s těmi cca 20 (průměr z 25-28 dětí na den) až do 17 hodin…a je 10 dopoledne. Takže chápu, že se chce trochu odregovat. Už vidím onu maminku, kdyby byla učitelkou, jak na té zahradě hodinu a půl běhá, skáče, hraje na Babu s dětmi a pak pokračuje do pěti odpoledne… :nevim: Ano, i učitelky si v práci!!! chtějí trochu ulevit. Drsné prozření, ale je to tak…
8o
  • Citovat
  • Upravit
7346
7.12.15 18:40
@Anonymní píše:
@SIMONA1234 já nevím, proč jste si to hned stáhla na sebe? Nemyslela jsem to zle. Vím, že to mají učitelky těžké a chápu je, že si, ač bedlivě hlídají děti, chtějí chvíli oddechnout. 8o úplně zbytečně jste se na mě naštvala.

Každý den se mě také ptá, jestli půjde po obědě. Několikrát. Nechce tam spát.
Jednou se ji ty starší smali, že se omylem pocurala. Tak od té doby tam nespí.

Zapojuje se, jen by asi měla nejraději jednu kamaradkuyse kterou by si hrála.

Nevztáhla…sebe jsem použila jako PŘÍKLAD…nic víc. Třeba ta vaše učitelka po telefonu zrovna řešila nějaké dítě…nebo svoje dítě/děti (pokud má). Nebo mohla objednávat hračky/pomůcky do školky a volal jí dopravce…Ale co je vidět? Že stála s mobilem… :nevim:
Jediná rada už tu padla…požádat učitelku o větší zapojení k menším dětem. Dcera se sama těžko zapojí a rady z domova jí v tomto nepomůžou, ne v jejím věku. Takže fakt pomůže jen ta učitelka a nebo čas (za rok se sama otrká a zapojí, ale proč se trápit celý rok?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
7.12.15 18:41
@Anonymní píše:
8o

Copak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.15 18:46

@SIMONA1234 jak píšu, reagujete zbytečně zaujatě. Nemyslela jsem to zle.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin