Dítě nechce na tábor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Everyone
23.2.20 13:10

@Ijen
Mohu pozadat o webovky tabora?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.20 13:17
@Ijen píše:
@Bábrdl ja jsem taky jezdila za sociku, max teda na 3 tydny a spasil me ten posledni v pate tride odkud me tata musel odvezt kvuli podezreni na zloutenku. Ta se nepotvrdila, ale ja mela od taboru uz pokoj. Nas kluk jezdi na tabor kde neni vecerka ani budicek a ani zakazane mobily.

Tak naše děti jezdí, kde mobily nedoporučují s ohledem na náplň tábora. Mají vyzkoušeno, že mobil s daty je mor, děti pak sedí u mobilu. Takže vedoucí nám to krásně vysvětlil, proč to nedoporučuje, jinak můžeme v určitých hodinách volat nebo psát na jeho mobil, on nám dítě předá. Jsem pro všema deseti, aby dítě na táboře nemělo mobil Ale vždy se najdou mamičky, co to svému bobánkovi nemohou udělat a mobil dají a myslí si, že mu tím prospějou. A večerku tam taky mají :D Bože, to co popisuješ, to snad ani tábor není, vyžaduješ, aby měli za tvé dítě zodpovědnost? Jsi si jistá, že je to tábor? :D

• Citovat
  • Upravit
33005
23.2.20 14:05
@Bábrdl píše:
Kecy. Příměšťak je o kompromisu. I u něj některé děti „překonávají nepohodlí“.Ale i rodiče. Vždyť, hrůza hrůz, museli by vlastní dítě třeba někam odvézt. A se holt některým maminkam a tatinkům nechce. Prostě pobytový nebo nic. Vidí tři neděle volna od decka a jdou si za tím „přes mrtvoly“. Jenom přes to hodí líbivý pláštík „já socializujuuuuu dítě“ :poblion: a pěkně na sílu.

Nezlob se na mě, ale ne každý bydlí v Praze kde ti jede metro po dvou minutách a autobus maximálně po 20 a mimoškolních aktivit jsou mraky. Ne každá rodina má dvě auta, ne každá matka řídí.
Mám za sebou poměrně čerstvý hon na příměšťáky pro dítě, co mu bude v létě sedm. Výběr tu je poměrně pestrý, jsme relativně velké město se spoustou sportovních klubů i DMM, které něco na léto nabízí.
Ale jako dovézt jedno dítě do školky, další na druhý konec města na 8h, v 16h ho vyzvednout, stihnout školku do 16:30 a ještě zvládnout být v práci včas a odmakat si svých 7,5 hodin, je prostě nereálné.
Takže jsme vybírali jen z těch, kde jde dát dítě už od 7:30 a vyzvednout v těch plus mínus 16h. I tak to ale bude zahrnovat to, že já budu kvůli tomu, aby měl muž auto a mohl ošéfovat tuhle logistiku, jezdit denně 14 dní busem v 5:56 a vracet se v 17:30. Protože busem dojíždím hodinu a čtvrt jednu cestu, autem do mám do kanclu 30minut. Manžel si případné manko v pracovní době bude muset nadělat jindy a má štěstí, že má v práci rozumné vedení, se kterým se jde domluvit. Tam, kde rodiče dělají na šichty a nelze se domluvit, je i ten je příměšťák blbý a fakt to není o lenosti a pohodlí rodičů.
Takže v okamžiku, kdy mi desetileté dítě s očividně kladnou zkušeností z předchozího tábora a bez problémů s běžnou interakcí v kolektivu začne vymručovat, že znovu nepojede, protože se mu NECHCE, a je to jeho jediný argument, tak ano, budu zlá matka megera a bobánka klidně na ten pobyťák pošlu.
Stejně tak si za 2 roky případný příměšťák bude muset vybrat s ohledem na mladšího sourozence, protože taxikařit extra dvěma dětem při práci nezvládáme. Takže asi těžko si bude moct vybrat třeba fotbalový příměšťák, když ségru fotbal nebere a ona nebude moct na taneční, když bratr je taneční analfabet. Prostě se bude muset najít kompromis. Dětem ráda vyjdu vstříc, beru ohled na jejich potřeby, ale odsud podsud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.2.20 15:32
@Svistice píše:
Nezlob se na mě, ale ne každý bydlí v Praze kde ti jede metro po dvou minutách a autobus maximálně po 20 a mimoškolních aktivit jsou mraky. Ne každá rodina má dvě auta, ne každá matka řídí.
Mám za sebou poměrně čerstvý hon na příměšťáky pro dítě, co mu bude v létě sedm. Výběr tu je poměrně pestrý, jsme relativně velké město se spoustou sportovních klubů i DMM, které něco na léto nabízí.
Ale jako dovézt jedno dítě do školky, další na druhý konec města na 8h, v 16h ho vyzvednout, stihnout školku do 16:30 a ještě zvládnout být v práci včas a odmakat si svých 7,5 hodin, je prostě nereálné.
Takže jsme vybírali jen z těch, kde jde dát dítě už od 7:30 a vyzvednout v těch plus mínus 16h. I tak to ale bude zahrnovat to, že já budu kvůli tomu, aby měl muž auto a mohl ošéfovat tuhle logistiku, jezdit denně 14 dní busem v 5:56 a vracet se v 17:30. Protože busem dojíždím hodinu a čtvrt jednu cestu, autem do mám do kanclu 30minut. Manžel si případné manko v pracovní době bude muset nadělat jindy a má štěstí, že má v práci rozumné vedení, se kterým se jde domluvit. Tam, kde rodiče dělají na šichty a nelze se domluvit, je i ten je příměšťák blbý a fakt to není o lenosti a pohodlí rodičů.
Takže v okamžiku, kdy mi desetileté dítě s očividně kladnou zkušeností z předchozího tábora a bez problémů s běžnou interakcí v kolektivu začne vymručovat, že znovu nepojede, protože se mu NECHCE, a je to jeho jediný argument, tak ano, budu zlá matka megera a bobánka klidně na ten pobyťák pošlu.
Stejně tak si za 2 roky případný příměšťák bude muset vybrat s ohledem na mladšího sourozence, protože taxikařit extra dvěma dětem při práci nezvládáme. Takže asi těžko si bude moct vybrat třeba fotbalový příměšťák, když ségru fotbal nebere a ona nebude moct na taneční, když bratr je taneční analfabet. Prostě se bude muset najít kompromis. Dětem ráda vyjdu vstříc, beru ohled na jejich potřeby, ale odsud podsud.

Desetileté dítě může na primešťák klidně dojet samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
23.2.20 16:04

@Bábrdl
presne tak.
Vozit dite stylem dvere - dvere do zivota nic nenese

• Citovat
  • Upravit
33005
23.2.20 16:06
@Bábrdl píše:
Desetileté dítě může na primešťák klidně dojet samo…

Zijes v realite velkomesta s pohodovym spojenim. Pokud bydlis na vesnici nebo ve meste, kde pres leto zrusi pulku spoju protoze prazdniny a do destinace primestaku to je na kole 15 km, tak si tam asi zas tak v pohode nedojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.2.20 16:09
@Everyone píše:
@Bábrdl
presne tak.
Vozit dite stylem dvere - dvere do zivota nic nenese

Ale stejne tak nic nenese neposlat ho na ten pobytovy tabor, protoze se mu nechce, nebude na mobilu, bez maminky, bude mit rozcvicku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.2.20 16:18

@Everyone @Bábrdl pustily byste desetileté dítě samotné 20 km vlakem s tím, že ještě pojede přes celé město MHD a kus pěšky (ne úplně super čtvrtí)? Jedná se o město, které dítě příliš nezná. To je totiž realita těch, co bydlí na malém městě, kde prostě příměstský tábor nepořádá nikdo.
Případně příměšťák blíž, třeba 8 km, ale je to vesnice, kam jede 1 autobus denně - v 10:00 a zpátky v 18:00. Jak se tam to desetileté dítě samo dostane?
Já si dovedu zcela jasně představit ty problémy s logistikou.

• Citovat
  • Upravit
23.2.20 16:48

A kam by to měla dotahovat? Nenutila bych své dítě jezdit na tábor, když nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.2.20 17:02
@Svistice píše:
Zijes v realite velkomesta s pohodovym spojenim. Pokud bydlis na vesnici nebo ve meste, kde pres leto zrusi pulku spoju protoze prazdniny a do destinace primestaku to je na kole 15 km, tak si tam asi zas tak v pohode nedojede.

Pokud někdo žije na vesnici, je obvykle zvyklý, že dítě musí někam dopravovat.

Já nepopírá, že pobyťák je pro rodiče bez starostí, zatímco příměšťák vyžaduje nějakou námahu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
23.2.20 17:39

Me dite jezdilo jen na soustředění od sportu, kterému se drive věnovalo..
Ale na takovy ten typicky tabor bz ma dcerka taky nechtela v detstvi jet :).

Takze ldyz nechce, tak nenutit…Bych potom mela spatny svědomí, ze bych poslala dite nekam, kde by se cely pobyt trápilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.20 19:11
@Bábrdl píše:
Pokud někdo žije na vesnici, je obvykle zvyklý, že dítě musí někam dopravovat.Já nepopírá, že pobyťák je pro rodiče bez starostí, zatímco příměšťák vyžaduje nějakou námahu :nevim:

Vesnicke deti nepotrebuji primestak a jina hlidani. Maji svobodu pohybu na vesnici. To je uvazovani moji panelakove tchyne. Ktera mi vnucovala, at dam deti na primestak do mesta, kde zije, ze ona je tam bude vodit a byla velmi dotcena, nafoukla, kdyz jsem se ptala proc vymysli a kombinuje nesmysly, ze mame svuj a vic nepotrebujeme.
Nedokazala pochopit, ze primestaky jsou predevsim pro deti ve meste, at nejsou v lete zavrene v byte a predevsim deti rodicu v lete v praci maji mit prednost. Ze tam nebudu tlacit sve, kdyz mam dovolenou. Prisla mi strasne sobecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.2.20 19:22

@Kelsey Pokud bys nepracovala ve skolstvi a nemela hlidaci rodinu, ale jen 2-3 tydny dovolene v lete, kam bys ty deti dala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.20 19:38
@Svistice píše:
@Kelsey Pokud bys nepracovala ve skolstvi a nemela hlidaci rodinu, ale jen 2-3 tydny dovolene v lete, kam bys ty deti dala?

Nejspis si nepochopila, jak to myslim.
Vsak proto pisu, ze nebudu pracujicim rodicum zabirat primestaky v okoli v lete, kdyz oni je potrebuji a vesnicke decka to nepotrebuji ani deti znamych v 10r. deti. Je to jine, nez zivot ve mestech. Na vesnici bezne uz deti v tom veku zustavaji i samotne nebo jdou ke kamardum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
23.2.20 19:58
@Everyone píše:
@Ijen
Mohu pozadat o webovky tabora?

Ne tak konkretni nebudu. Je to tabor krouzku kam celorocne chodi, 16 kluku vekove 8- 17 let. Pres rok maji i nekolik vikendovych akci. Naplni tabora je z poloviny to cim se zabyvaji na krouzku a z poloviny klasika: hry, vylety, koupani. Na mobily kazda skupinka natacela taborove video, to pak ruzne sestrihali a upravili a posledni den bylo promitani a vyhodnoceni. Vecer se muzou divat na film, hrat deskovky nebo parit na mobilech hry. Kdo rano do 9ti nestihne snidani a nema uklizeny pokoj, vytira chodbu a socialy. Kdyby ty mobily prehaneli, vim ze jim je treba na den dva, vedouci seberou. Oba je znam uz treti rok, maji mou duveru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová