Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Everyone pravda.
Dítě na mobilu může sedět doma na nemusím platit pomalu 5t za pobyt…
Náš kluk (rád) jezdí na tabory v chatkách bez mobilu i když normálně by na něm byl celý den…
Tábor je nejen bez mobilu, ale i bez elektřiny, bez tekoucí vody…jaká hrůza ![]()
Jednou bude v dobrém vzpomínat ![]()
Jsem ráda, že jsou lidi, co s cizími dětmi tráví svůj volný čas a ukáží jim jiný směr ![]()
@Stevia píše:
@Everyone pravda.
Dítě na mobilu může sedět doma na nemusím platit pomalu 5t za pobyt…
Náš kluk (rád) jezdí na tabory v chatkách bez mobilu i když normálně by na něm byl celý den…
Tábor je nejen bez mobilu, ale i bez elektřiny, bez tekoucí vody…jaká hrůza
Jednou bude v dobrém vzpomínat
Jsem ráda, že jsou lidi, co s cizími dětmi tráví svůj volný čas a ukáží jim jiný směr
Tak kazdy deti na tohle nejsou..Tabor bez mobilu, elektřiny, tekoucí vody fakt neni pro každého..
Já bych nenutila. Kluci chodí na příměstské tábory, ten mladší tedy půjde letos poprvé, berou až od čtyř let. Bohužel hlídání moc není, nedá se svítit. Ale volím příměstské. Sama prostě bez nich nechci týden být, ne-li dýl. (Aby byli u cizích lidí, u babiček ten pocit nemám) Ten starší má se sportem letos poprvé na týden soustředění a už teď mě jímá hrůza, bohužel si myslím, že to není schopný ještě zvládnout (bude mu téměř sedm), ale třeba ho podceňuji. V deseti bych s dcerou prostě promluvila, pokud se vrátila nadšená, zkusila bych o tom hodně mluvit, ukázat fotky, pokud nechce, zvolila bych tábor příměstský.
Oba naši kluci(12 a 14 let) jezdí na sportovní soustředění (ale jelikož nedělají sport vrcholově, je to spíše tábor se sportovním zaměřením). Výhoda je, že znají alespon část kolektivu a některé vedoucí.
No a ti moji jezdí povinně. V podstatě se jich neptám - chtějí dělat sport, tak k tomu patří týdenní pobyt o prázdninách a tečka(můj pohled, mnoho rodičů to vidí jinak). Ano, byly roky, kdy hodně brblali a jet nechtěli - zejména v případě, kdy se jejich kamarádi mohli rozhodnout dobrovolně:-), ale jeli a újma žádná.
Oba začali jezdit v 6ti letech (poslední prázdniny před první třídou) a ten starší může jet letos naposled a je z toho smutný - přitom zejména on měl roky, kdyby raději zůstal doma.
Ohledně mobilů nás vedoucí slušně požádají, ať je nechají doma. Budíček, rozcvička, večerka je normální a nemají s tím kluci problém. Největší problém je udržování pořádku na chatce ![]()
POkud víš, že tábory má ráda a dá se předpokládat, že přijede spokojená, tak jí tam pošli.
@_.Emilyyy ale to já přeci neříkám, ze je to pro každého.?
Psala jsem o svém synovi…
Jen si myslím, že když dítě přijede z tábora v pohodě a další léto má kecy a žádný důvod nejezdit a rodiče nemají moc jiných možností tak proč nevynaložit trochu námahy ho přesvědčit o tom, že to bude dobrý?
Ty lidi co ty tábory dělají to určitě nedělají pro peníze, maji ty děti rádi a vědí jak na ně.
Za sebe říkám, jsem ráda, že jsou lidi co tráví svůj volný čas s cizími dětmi a pár peněz s max odpovědností.
@Everyone @Stevia neminim se s vami dohadovat, s siriteli jedine spravne pravdy a sice te sve, to zasadne nedelam. Je mi uplne jedno co si myslite, ale vzhledem k tomu, co jste si vyfabulovaly z tech nekolika informaci vcetne nezodpovednych vedoucich uz hlavne kvuli nim tady konkretizovat nebudu. Psala jsem to jen jako priklad, jak to mame my a ze to jde.
@Bábrdl píše:
Kecy. Příměšťak je o kompromisu. I u něj některé děti „překonávají nepohodlí“.Ale i rodiče. Vždyť, hrůza hrůz, museli by vlastní dítě třeba někam odvézt. A se holt některým maminkam a tatinkům nechce. Prostě pobytový nebo nic. Vidí tři neděle volna od decka a jdou si za tím „přes mrtvoly“. Jenom přes to hodí líbivý pláštík „já socializujuuuuu dítě“a pěkně na sílu.
Jenže příměstské tábory mnohdy bývají třeba od devíti do čtyř, což jaksi nepokryje pracovní dobu. Nejde o to, že se mi nechce děti někam odvézt, ale že odvézt je tam na devátou by znamenalo být v práci v půl desáté a odcházet v půl čtvrté. Zaměstnavatel by byl jistě nadšen. Naštěstí teda moje děti mají k pobytovým táborům stejně pozitivní vztah jako kdysi já.
@Everyone píše:
@Ijen
Nebudeš tak konkrétní, abys do sz poslala pro inspiraci webovky tábora, kde není budíček, večerka, smí se být na mobilu? Zajímavé.
To musí být vskutku zajímavý tábor, Že by to byl tábor PC nadšenců? To s táborem vlastně nemá nic společného, krom názvu.
Skutečný tábor je fakt o něčem jiném, než točit a stříhat videa plus ty bezrežimové věci.
Samozřejmě neprosazuju tábor jak za komančů, ale tábor je prostě tábor…Spaní v chatkách ještě budiž, ale budíček, večerka, hlídky, a být bez mobilu prostě k pravým táborům patří
Hlídky si na většině táborů nedrží už roky…
Taková to byla blbost. ![]()
Ale v téhle diskusi přeci vůbec nejde o to, jaký má být „správný“ tábor, jestli s hlídkama, bez mobilů a s natřískaným povinným programem od nevidím do nevidím a po setmění taky, nebo lázo plážo, kde si děcka mohou dělat, co se jim zlíbí.
Ani nejde o to, jaké máme na tábory vzpomínky my, jestli se nám na nich za našeho dětství líbilo, nebo jsme je nesnášeli, nebo jsme rádi, že nás tam rodiče vůbec nenutili jezdit.
Jde přece o to, jak se postavit k faktu, že na tom táboře (ať je jakýkoliv z celé zmíněné škály) dcera minulý rok byla, přijela nadšená, moc se jí tam líbilo - a teď se jí najednou nechce. ![]()
@Bábrdl
fakt nedrzi?
No vidis, a ja si na ne jeste jako dite pamatuju..vzdy meli hlidku 2..dobrodružo
@Everyone píše:
@Bábrdl
fakt nedrzi?
No vidis, a ja si na ne jeste jako dite pamatuju..vzdy meli hlidku 2..dobrodružo
Na skautském táboře kam jezdí syn hlídky přes noc mají. Je to louka u lesa, kde nic okolo není. Občas si vzájemně dělají přepadovky, mají z toho zážitky.
Na návštěvním víkednu mohou hlídkovat přes noc i rodiče, loni jsme se zúčastnili a bylo to pěkný, takový návrat do mládí ![]()
@Ivcasta23 Ahoj, jak to u vás dopadlo? Pojede dcera na tábor? Nám se letos takhle zasekl syn.
@verujan ahoj, dcera má jet v neděli na tábor, ale pořád odmítá, snažíme se s ní o tom povídat a připravovat, ale nic, jen slzy, vztekání, vyhrožování, nevím co si o tom myslet…kdyby měla alespoň jiné zájmy, ale to pořád sedí doma, nic jí nebaví, kamarády nemá, na vše jen negativní názor, vše je špatný, na vše jen odpověď Nechci, Nejdu, Neumim…už přemýšlím nad dětským psychologem ![]()
@Ivcasta23 A kolik jí je? To je první tábor?
Děti taky nechtěly, ale od září jsem je zpracovávala salámovou metodou. Takže nakonec jedno odjelo rádo a druhé ořvalo, že nakonec kvůli úrazu jet nemůže.
EDIT: Jo koukám, že jsi zakladatelka.
@Ijen
Nebudeš tak konkrétní, abys do sz poslala pro inspiraci webovky tábora, kde není budíček, večerka, smí se být na mobilu? Zajímavé.
To musí být vskutku zajímavý tábor, Že by to byl tábor PC nadšenců? To s táborem vlastně nemá nic společného, krom názvu.
Skutečný tábor je fakt o něčem jiném, než točit a stříhat videa plus ty bezrežimové věci.
Samozřejmě neprosazuju tábor jak za komančů, ale tábor je prostě tábor…
Spaní v chatkách ještě budiž, ale budíček, večerka, hlídky, a být bez mobilu prostě k pravým táborům patří