Dítě nechce na tábor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16
20.7.20 23:33

@Svistice je jí 10 a půl, loni byla poprvé a byla nadšená, takže fakt nechápu…celý rok scény a osypky jen při vyslovení slova „tábor“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.7.20 08:22

@Ivcasta23 Je to nepříjemné, ale určitě jí neposíláš nikam, kde by vyloženě měla trpět.
Překonávání nepohodlí či obav z nového prostředí patří k procesu učení a dospívání.

Asi bych se s ní už o tom nebavila, scény prostě ignorovala, pokud není schopná říct nějak konkrétně v čem je problém.

Negativismus by mě asi teda vytáčel do běla, takže ten psycholog není asi od věci. minimálně pro vás rodiče, jak se z ní nezvencnout a namotovovat ji k něčemu jinému, než jen sedět doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76832
22.7.20 08:39

@Ivcasta23 při dnešní epidemiologické situaci můžou hygienici tábor druhý den zrušit z hodiny na hodinu, tak bych to asi nehrotila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
22.7.20 08:45

Zkus primestsky… jestli jsi z Prahy tak moznosti je spoustu. U nas je treba takovy, ktery zacina v 7.30 a konci v 18.00, takze v pohode stihnes praci a obed a svaca v cene :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
22.7.20 08:58

@stinga už to vážně nehrotím, myslím, že v dospělosti to ocení jako její starší sourozenci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
22.7.20 12:24

Ahoj, já tábory milovala, pak jsem jezdila jako instruktorka i jako vedoucí..

dcery jezdí obě od 6let.. (s místním svč, kde léta všechny znám..)
první rok jely samozřejmě s obavou, padly i slzy…
další dva roky celkem Ok, ale bez nadšení, klasický tábor v chatkách na základně v lese s koupáním, s elektřinou a normálními sociálkami… (bez vody a elektřiny by nejely ani bych je nenutila)..
no, od loňska se sekly, že nechtějí, pořádný důvod neuvedly, takže spíš z pohodlnosti (se jim „nechce“, není tam wifi - no tento důvod je právě to, proč jim to prospěje :mrgreen: )
loni jsem to vyřešila táborem u moře s nimi, kde jsme měli volný program a vedoucí organizovali hry pro děti, které tam rodiče neměli a holky se mohly či nemusely přidat, což mi 100% vyhovovalo (chorvatský kemp, hezké městečko i pěkné moře)..
letos jsem je musela dost přemlouvat a najít fakt pěkný tábor na Vranově, u přehrady, krásná spravená základna.. odjížděly nenadšeny a 2× už mi brečely do telefonu (že „blbý vedoucí“, ale blbý vedoucí se vyznačuje tím, že holky musely za trest udělat 20kliků, což leda tak podepisuji -navíc je to běžný táborový trestík :mrgreen: )..

Vidím to tak, že dnešní děti jsou prostě strašně zhýčkané (elektronika, pohodlí, zázemí, často nedostatek povinností a nízká uroveň dodržování jakéhokoliv REŽIMU), což se bohužel týká i mých dcer :think: nevím, zda je příští rok vůbec přiměju někam odjet..
ale oba chodíme do práce, navíc dostáváme 5t. příspěvek na tábory a vážně si myslím, že jim to leda tak prospěje… příměšťáky taky vedeme, jdou - rovněž bez nadšení, ale po návratu jdou na mobily a spí doma, tak je to ve větším klidu 8)
Celkem mne jejich přístup mrzí, ale vidím to u většiny dětí v okolí - staví se k tomu skoro stejně…
Nějak nevím, zda je příští rok budu do toho autobusu/vlaku kopat násilím, no uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
22.7.20 12:37

Naše děti protáborují celé prázdniny, ALE jezdí na tábor s něčím, kam chodí i přes rok, takže znají všechny děti, vedoucí. Jen tak na blind bych desetiletou holčičku, pokud ona sama nechce, na 14 dní taky neposlala.

• Citovat
  • Upravit
33005
22.7.20 12:44

@Lucy75 Kolik je dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
22.7.20 12:52

@Lucy75 taky jsem tábory milovala a dodnes vzpomínám (a to jsme jezdili na 3 týdny), ano, určitě je to tim pohodlím a jedině jim to prospěje, akorát mě mrzí, že dcera nemá žádnou pořádnou kámošku se kterou by mohla vše sdílet…je sama, sedí doma sama, do kolektivu se nehrne ( možná je to i reakce na minulou kamarádku, která ji zklamala a bude trvat déle, než si zase nějakou najde)..uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
22.7.20 12:57
@Ivcasta23 píše:
@verujan ahoj, dcera má jet v neděli na tábor, ale pořád odmítá, snažíme se s ní o tom povídat a připravovat, ale nic, jen slzy, vztekání, vyhrožování, nevím co si o tom myslet…kdyby měla alespoň jiné zájmy, ale to pořád sedí doma, nic jí nebaví, kamarády nemá, na vše jen negativní názor, vše je špatný, na vše jen odpověď Nechci, Nejdu, Neumim…už přemýšlím nad dětským psychologem :nevim:

Tak, že nemá jiné zájmy, není její vina, ale rodičů. Pokud jí od mala nevedete k nějakemu sportu, nechodí na žádný kroužek a nemá žádný příklad doma, tak co má dělat? Kromě toho je asi introvert a bojí se seznamování. Já jsem jako dítě taky nejezdila ráda na tábory, tehdy byly ještě na 3 týdny, skoro nikdy jsem tam nikoho neznala a ikdyž znala, tak pak byl třeba v jiném oddíle, jsem introvert a bylo to těžké. Dceru teď taky na tábory nenutím, je taky introvert, ale chodí o prázdninách na příměstské tábory, kde jí to baví, mají různou náplň, spoustu aktivit, sport, výlety, tvoření a většinou chodí s kamarádkou, jinak sportuje a chodí na kroužky. Když už jste jí chtěli poslat na tábor, tak jsi se měla domluvit s nějakými známými a poslat děti společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
22.7.20 13:18

@ZuzaM věřte mi, příklad doma má, s manželem sportujeme, chodime ven…
Na kroužek chodila, na primestsky tábor chodila…
Jeji problem nezajem, žádná snaha něco prohlubovat, zajímat se…
Byla bych moc ráda, kdyby měla s sebou na tábor parťáka, ale bohužel, nikdo takový tu není, tak holt pojede sama a bude znovu bojovat…byla tam loni, přijela nadsená, takže nevim proč se posledni pulrok sekla a konec
Ale už to neřešim, to bych se musela scvoknout…ale ona to dá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
22.7.20 14:26

@Svistice dvojčata - bude jim 12… ale každá je úplně jiná, už to dokonce vypadalo, že na tábor pojede jen ta extrovertka, ale nakonec volala maminka od nejlepší kámošky té introvertky, že by její dcerka taky jela, ale taky nechce s cizími, tak si i ta druhá díky tomu dala říct..
na pokoji to ale nakonec dobrotu ve finále moc nedělalo, protože ta introuška se svou kámoškou vytvořily koalici proti extroušce :think: ale odmítla jsem jejich holčičí spory a hádky řešit s tím, že si to musí prostě vyřešit samy mezi sebou (typu : Mamiii, ony dvě mě vydírají, že když Radimovi neřeknu, že se mi líbí, tak mu to řeknou ony!!!) no mazec..
lepší je snad nemít ty telefony a nevědět.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
24.7.20 12:42

Jsem na tom s dcerou stejně, měla mít jeden příměstský a jeden pobytový - oboje mažoretkové s lektorkou, kterou zná, s holkami, které většinou zná - mažoretky dělá soutěžně 4 roky.
Na příměšťáky chodí už několik let, na pobytové taky.
Ještě na začátku prázdnin jsem to kontrolovala, všechno ok.
A o víkendu šílenej cirkus, že nikam nechce a nikam nepojede. A nezmůžu nic.

Holce ale bude na podzim 13, hormony s ní cloumaj. Na začátku prázdnin se zamilovala, láska je to oboustranná, posílají si správy jak se milujou :P.

Po korona výuce, už jsem neměla sílu s ní bojovat, tak jsem jenom změnila heslo na wifi a peníze na tábor si postupně stáhnu z těch, co dostává průběžně od babiček.
Protože, cituji „klidně zůstanu bez wifiny do konce prázdnin a peníze za tábor Ti dám“.

Ona je teda ale stále někde venku. Štve mne to stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
24.7.20 18:54

@evi3 ježíííš
to se mám za rok na co těšit :nevim: :oops:
ty jo.. holky nakonec pronášejí denně, že je jim smutno po táboře a jak to bylo SUPER, tak snad je to do příštího roku nepřejde ;) ta puberta je HELL :cert: cítím s tebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
25.7.20 11:12

Přečetla jsem celou diskuzi.
Jsem ten případ, který táboroval každý rok.
Příští rok jsem holky chtěla poslat se známou na skautský tábor. Tak jsem zvědavá jak se na to budit tvářit 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová