Dítě nechce na tábor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.10.23 20:05
@Lojzísek píše:
Ježiš, co je to za problém? Tchyně měla super nápad, ale synátor nechce, tak to odmítněte. Co s tím jinak, nic. Ještě bych si s ním třeba popovídala, snažila se ho motivovat, ale pokud nechce, jeho volba.

Dotaz zněl nutit x nenutit.
Jsem pro nenuceni. Zajímá mě názor ostatních.
Přemlouvat nebudu. Neužil by si to.

• Citovat
  • Upravit
42203
24.10.23 20:09
@Anonymní píše:
Dotaz zněl nutit x nenutit.
Jsem pro nenuceni. Zajímá mě názor ostatních.
Přemlouvat nebudu. Neužil by si to.

A anglicky tedy mluví obstojně? Ono baví/nebaví je hezké, ale bez slušné angličtiny je pak mnohem horší uplatnění. Já bych ukecat zkusila, když ne na tábor, tak na nějaký letní kurz,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.23 20:13
@Havlova píše:
A anglicky tedy mluví obstojně? Ono baví/nebaví je hezké, ale bez slušné angličtiny je pak mnohem horší uplatnění. Já bych ukecat zkusila, když ne na tábor, tak na nějaký letní kurz,…

Je v šestce. Má za sebou 3 roky angličtiny, takže toho moc neumí.
Letní kurzy nevím, ale to by babička neplatila. Podmínka je, že to musí být pobytové, aby to bylo intenzivnější.

• Citovat
  • Upravit
5079
24.10.23 20:16

Letos je rekordní počet dětí 15-18 let na ÚP. Nepracují, neučí se, nestudují. Asi se jim nechce nebo je to nebaví nebo obojí. Čili odpověď: nechce - nenutit je podle mne zjednodušená. I když my dítě zakladatelky neznáme a možná to tak bude nejlepší (sedět doma).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
24.10.23 20:28
@Anonymní píše:
Letní kurzy nevím, ale to by babička neplatila. Podmínka je, že to musí být pobytové, aby to bylo intenzivnější.

No tak když to máte ještě s podmínkou :mrgreen: tak bych řekla, že děkujeme, nevyužijeme…na další kecy bych řekla, že ona už si svoje dítě vychovala, teď je řada na mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
24.10.23 20:41
@Monchichik píše:
No tak když to máte ještě s podmínkou :mrgreen: tak bych řekla, že děkujeme, nevyužijeme…na další kecy bych řekla, že ona už si svoje dítě vychovala, teď je řada na mě…

Asi bych ji „koupila“ poukázku na nějaký raft na divoké vodě nebo přechod hor se spaním pod širákem, podle toho, na co fakt není :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15275
24.10.23 20:41
@Anonymní píše:
Protoze chce, aby se zlepšil v angličtině. Její představa byla, aby jel nejlépe do Anglie, aby tam musel mluvit.

Babička to asi mysli dobre, ale kdoví jestli nějaký kurz v cizině je pro děti v tomto věku. Zaplatila bych dítěti soukromé lekce, na tábor bych ho nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15275
24.10.23 20:42
@j.a.n.i1 píše:
Asi bych ji „koupila“ poukázku na nějaký raft na divoké vodě nebo přechod hor se spaním pod širákem, podle toho, na co fakt není :jazyk:

To je dobrý nápad, ať se babička taky realizuje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
24.10.23 21:10

Jestli jsem to dobře četl, tak se jednalo o nabídku jazykového pobytu, ke které se vnouček postavil: „rozhodně nic podobného absolvovat nechce a nebude“. Tak co řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
24.10.23 21:19
@Anonymní píše:

kdysi jsem absolvovala třítýdenní prázdinový kemp a bylo to intenzivní ažaž i bez pobytu :lol: někteří spolužáci byli cizinci, učitelé převážně rodilí mluvčí, mluvilo se celý den pouze anglicky a za ty tři týdny jsem se naučila víc jak za dva roky ve škole. Třeba by něco takového tchýni uspokojilo :mrgreen: :mrgreen: a syna bavilo :palec: Nedivím se vám, taky bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
24.10.23 21:25
@Alušáček píše:
Babička to asi mysli dobre, ale kdoví jestli nějaký kurz v cizině je pro děti v tomto věku. Zaplatila bych dítěti soukromé lekce, na tábor bych ho nenutila.

Kurzy jsou, dítko bylo po primě, před 12. narozeninami tři týdny v Anglii, asi od Student Agency, mohlo třeba i na Maltu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.23 21:52
@Luboš P píše:
Jestli jsem to dobře četl, tak se jednalo o nabídku jazykového pobytu, ke které se vnouček postavil: „rozhodně nic podobného absolvovat nechce a nebude“. Tak co řešit?

Ty bys tlačil dítě přes sílu?
Tchyně má pocit, že by se tam obouchal a zlomil se jeho stud.
Třeba k tomu jednou dospěje, ale ve 12 letech to nebudu lámat přes koleno.
Pokud by třeba ve srovnatelné ceně zaplatila soukromého lektora, tak by mu to taky dalo hodně.

• Citovat
  • Upravit
5079
24.10.23 22:00
@Anonymní píše:
Ty bys tlačil dítě přes sílu?
Tchyně má pocit, že by se tam obouchal a zlomil se jeho stud.
Třeba k tomu jednou dospěje, ale ve 12 letech to nebudu lámat přes koleno.
Pokud by třeba ve srovnatelné ceně zaplatila soukromého lektora, tak by mu to taky dalo hodně.

Tvého syna neznám, takže nemohu radit, ale zaujalo mne to ROZHODNĚ a NIC PODOBNÉHO aniž ta nabídka byla konkrétněji specifikována

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.10.23 22:02

Nenutila bych. Nemá cenu, když se něco řeší silou a láme přes koleno. Třeba potřebuje jen dozrát. Teď nechce a za pár let chtít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
24.10.23 22:11
@Anonymní píše:
Dnes jsme slavili synovy narozeniny. Tchýně mu dala poukaz na jazykový pobyt. Prý si může vybrat podle vlastních představ, jestli pojede na tábor v ČR, nebo do ciziny. To nevím, jak moc je reálné, synovi je 12 let.
Máme mu něco vybrat a poslat jí platební údaje. Cena nehraje roli.
Syn se sekl, že rozhodně nic podobného absolvovat nechce a nebude.
Nutit nebo nenutit? Za mě nenutit. Tchýně by nedala na výběr.

Nenutit. Tohle jsem absolvovala se synem, jeste jsem mu zajistila kamarada, co s nim pojede, a po tydnu, mozna ani to ne, jsme pro nej jeli pres pul republiky..proste to nedal. Pak jsem si to vycitala, protoze on tam proste uz od zacatku moc nechtel. Ja se ho porad snazila navnadit, ale evidentne jsem ho mela poslouchat a vnimat, ze proste nechce.
Dva roky zpatky s dcerou, ta jela jen na tyden, taky s kamoskou, a stacilo to k tomu, aby by rezolutne zamitla jakykoliv dalsi.
Proste na to nebyly ani jeden.
O ty doby se ani nesnazim, u dcery jen primestak a i ten ji nechavam vybrat, netlacim uz absolutne na nic. Nevyplaci se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová