Dítě nechce na tábor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
407
25.7.20 11:34

Sama jsem jako dítě měla strašný problém seznámit se, nebo celkově vydržet někde, kde bylo víc lidí na jednom místě. Každý rok jsem na tábor jela, přestože se mi většinou nechtělo… a to jsem tam ty lidi znala. Zpětně bych to už neudělala a určitě bych nenutila ani svoje dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
25.7.20 11:45

Sám jezdím na tábor jako vedoucí a jako dítě jsem jezdil také, někdy se mi taky nechtělo a je to normální. Ono je to mnohdy velmi nalicherný důvod, to vidím jak to dnes je. Líbí se jim tam, přijedou nadšené, těší se na příští rok, z tábora odjedou s pláčem, že se rok neuvidí, že se jim bude stýskat. Pak si párkrát napíšou, zavolají největší kámoši, stačí maličkost pohádají se a to stačí k tomu, že už jet nechtějí a dělají z toho horor. To samé na tom táboře, pohádají se na chatce a nechtějí spolu být, chtějí se stěhovat, chtějí domu. Kdyby to ty mámy pomocí telefonu neřešily a nechaly to být za chvíli je to přejde a je klid. Ty děcka si to vyřeší samostatně. Takže pokud dítě přijede nadšené, myslím, že není od věci trvat na tom, že zase pojede. Ono se jim nemusí chtít třeba jen proto, že se zrovna šťastně zamilovali a chtějí lítat se svou dětskou láskou venku nebo proto, že se jim nechce a lepší je to doma na mobilu. Kdyby to bylo tak strašné, nepřijdou happy jak dva grepy. Jiná situace je ta, pokud dítě po prvním táboře přijede nešťastné a má z toho špatné sny ještě na Vánoce, v takovém případě opravdu nenutit, každý na to opravdu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42087
25.7.20 16:22
@Bábrdl píše:
Desetileté dítě může na primešťák klidně dojet samo…

Třeba s přestupem do jiného města? Ne všude jsou příměšťáky na výběr - u nás je jeden, na týden na konci srpna, začátek v 8 a konec v 15:30 až 16. Dělám v nemocnici v jiném městě od 7 do 15:30, manžel v době, kdy to bylo aktuální jezdil po montážích. Co ty zbylé 2 měsíce? Naštěstí dcera na tábory chtěla a už v lednu vykřikovala, ať ji zase přihlásím, syn nejezdil, ale tam to bylo těžší a naštěstí mohl chodit tenkrát s mužem do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
25.7.20 17:39

@Ivcasta23 A nebo taky ne…na táboře jsem byla 2×, naprosto jsem to nesnášela a dodnes jsem mámě neodpustila, že mě tam poslala i podruhé, když věděla, že tam nechci. Nesnáším kolektivní zábavu dodnes, nemám ráda cizí lidi, organizování mého času…no prostě vše co se na táboře dělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
25.7.20 17:43

@Monchichik asi tak :?. jsou děti co mají tábor za trest :jazyk: pokud by dítě celou dobu říkalo že tam nechce tak ho nikam nebudu posílat a rozhodně se pak nebudu divit že tam nechce :jazyk: já taky musela jezdit ale moc dlouho ne. vlezla jsem pod bus a dokud neřekli že nikam nemusím jsem nevylezla :mrgreen: Já to říkala že nikam nechci :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
25.7.20 17:48

@Markéta80 Ten můj poslední by probrečel celý tábor..ten se prostě odloučit nedal :lol: no a co? Jel asi dvakrát, ale to organizovala moje sestra, měl tam i bratránka a druhou mojí sestru, takže to dal…ale bylo to jen na týden…stejně po večer fňukal…jak jsme řekli doma tábor, tak prostě ne…já nevidím důvod ty děti nutit…a ještě za to zaplatil takovej balík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.7.20 17:54

Tady je to samé nedávala bych, určitě ne atd… za mě bych jí poslala, když se jí i minulý rok líbilo. Věřím že jakmile bude na táboře tak se tam s někým seznámí a zase bude z taboru nadšená. Já jezdila na tábory na 21dni a každý rok jsem se s holkama tam domlouvala že pristi rok znovu a kdo s kým bude na chatce :D :D :D :D Prostě nepřijde mi spravne jí nechat celé prázdniny hnit doma pac ty budeš chodit do práce, ve škole si pak všichni budou říkat kdo kde byl a co bude říkat ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
25.7.20 17:54

@Monchichik právě už kvůli ceně by se dítě fakt mělo těšit. ne že vím že dítě nechce a stejně ho tam nacpu :? Malá nechtěla ani na školu v přírodě, nakonec stejně se nejelo ale nejela by. učitelka to řekla rovnou že kdo ví že dítě by to neslo blbě at raději nejede. že klidně by si dvě děti vzala k sobě na pokoj ale půlku třídy si tam vzít nemůže :mrgreen: ale měla odhad, přesně věděla které z dětí by nejelo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
25.7.20 18:04

@Markéta80 tak na škole v přírodě junior byl…byl i v páté třídě v Anglii a v pohodě…to jsem měla problém ho pustit…připadal mi malej…ale tábor prostě odmítá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
25.7.20 18:13
@Monchichik píše:
@Markéta80 tak na škole v přírodě junior byl…byl i v páté třídě v Anglii a v pohodě…to jsem měla problém ho pustit…připadal mi malej…ale tábor prostě odmítá…

Ale ono je rozdíl, když tam nechce nebo to jednou zkusí a nelíbí se, to fakt nemá cenu nutit, ale těšit se, přijet nadšený a druhý rok vymýšlet kraviny, to promiň, ale smolik. Neříkám poslat děcka na tři tábory za prázdniny, mají prázdniny, měli by si je užít s rodiči, kamarády v místě bydliště a klidně i část strávit doma na gauči s mobilem nebo u počítače. To jim nikdo nebere, ale z osmi týdnů jet na 14 dní na tábor, kord, když se jedná o dítě, které nejradši sedí doma a nic ho nebaví, mi nepřijde jako něco strašného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
25.7.20 18:18

@Tomáš916 No vidíš a já jsem raději seděla o prázdninách doma s knížkou než se někde družila na táboře…a na svém dítěti taky poznáš, jestli se mu jen jako nechce a pak si to užije a nebo jestli fakt nechce a bude z toho mít třeba trauma jako já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
25.7.20 18:26
@Monchichik píše:
@Tomáš916 No vidíš a já jsem raději seděla o prázdninách doma s knížkou než se někde družila na táboře…a na svém dítěti taky poznáš, jestli se mu jen jako nechce a pak si to užije a nebo jestli fakt nechce a bude z toho mít třeba trauma jako já ;)

Jo to jo, to poznáš, to je pravda, souhlasím s tím, že pro každé dítě to není, to už jsem psal. Děti jezdí na tábor se mnou, ale jet samy, kluka nenutím, ten by to prosmutnil, v deseti určitě. Bohužel jsou i tací rodiče co pošlou děti na tábor a jedou si k moři, to už vůbec nechápu, pak se diví, že to dítě trpí. A je jich bohužel dost, to je na přes držku. Já tím chtěl ale jenom říct, že zase není u některých dětí od věci o tomhle nediskutovat, pokud se na táboře líbí a důvod proč tak strašně nechce je dva dny trvající láska. Vodit za ruce se můžou po návratu, to není důvod ke smlouvání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
25.7.20 20:14

@Monchichik byla nalomená do chvíle než jsem jí řekla že tam ale bude i spát :mrgreen: nakonec se to vyřešilo a vše se uzavřelo tak uvidíme příští rok ;) nejstarší jezdil od 1, tř ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.7.20 21:13

Ja uz mam dite z prvniho tabora doma. Smrdel jako skunk, nosil cely tyden jedny teplaky, ale byl spokojeny a uzil si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.7.20 08:43
@evi3 píše:
Jsem na tom s dcerou stejně, měla mít jeden příměstský a jeden pobytový - oboje mažoretkové s lektorkou, kterou zná, s holkami, které většinou zná - mažoretky dělá soutěžně 4 roky.
Na příměšťáky chodí už několik let, na pobytové taky.
Ještě na začátku prázdnin jsem to kontrolovala, všechno ok.
A o víkendu šílenej cirkus, že nikam nechce a nikam nepojede. A nezmůžu nic.

Holce ale bude na podzim 13, hormony s ní cloumaj. Na začátku prázdnin se zamilovala, láska je to oboustranná, posílají si správy jak se milujou :P.

Po korona výuce, už jsem neměla sílu s ní bojovat, tak jsem jenom změnila heslo na wifi a peníze na tábor si postupně stáhnu z těch, co dostává průběžně od babiček.
Protože, cituji „klidně zůstanu bez wifiny do konce prázdnin a peníze za tábor Ti dám“.

Ona je teda ale stále někde venku. Štve mne to stále.

No tak to bych jí na tábor poslala. Chtěla tam, věděla to předem. Kluk jí neuteče. A když jí máš venku bez dozoru, hormony s ní třískají, tak bych měla i strach z toho, že se se svou láskou vyspí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová