Dítě nejí ve škole svačiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101871
23.1.20 16:08
@wildcherry píše:
To je uplne scestný nazor :roll:.Jeho telo to je, ale rodic v prvni rade musi dite naucit jist, je rozdil jestli neji, protoze nema potrebu, nebo tu potrebu potlacuje. Pak navyky hodne napomuzou, kde uz nemuze byt rodic za zadkem. A nezdravy to je, nechapu, ze v dnesni dobe si nekdo jeste muze myslet opak :think:.

Ja zas nechapu, jak si nekdo muze myslet, ze jediné spravne je jist 5× denne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
23.1.20 16:34

Polud vás to uklidní, já taky nejim svačiny. Ani ve škole ani jinde. Jim proste tři jídla denne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
23.1.20 16:44
@j.a.n.i1 píše:
Ja zas nechapu, jak si nekdo muze myslet, ze jediné spravne je jist 5× denne…

A nekdo mluvil o tom (ja?), ze je to podle nejakych stravovacich meritek jedine nejlepsi? Trochu se snazis prekrucovat, vid? Ne, ja mluvila o pravidlech, ktery deti potrebuji a koncept stravy 5× denne u deti s ADHD, je k tomu idealni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
23.1.20 18:37

Já svačiny taky nejedla, velmi chytře jsem je střádala do nočního stolku a to byl sekec když je máma našla celý zelený :lol: Tak ho donut se pořadne najíst ráno, když ho máš pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
23.1.20 19:10
@wildcherry píše:
A nekdo mluvil o tom (ja?), ze je to podle nejakych stravovacich meritek jedine nejlepsi? Trochu se snazis prekrucovat, vid? Ne, ja mluvila o pravidlech, ktery deti potrebuji a koncept stravy 5× denne u deti s ADHD, je k tomu idealni.

Uplně stejně mohou mít koncept se 4 jídly denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.22 08:57

Řeším trochu jiný problém. Vrací se mi ze školy nesnedene svačiny, ale zároveň si syn stěžuje, že nestíhá svacit a má potom hlad. Máte nápad, co dát, aby to dítě stihlo sníst rychle?
Teď má většinou ovoce, zeleninu a kousek chleba.
Zkoušela jsem mu poradit, ať svačí i první přestávku, ale to mají zakázané. Nesmí jíst, ani když přijdou do školy. Jedí jen tu jednu přestávku.
Většinou sní jen třeba čtvrt jablka, nebo kus okurky.

• Citovat
  • Upravit
80197
26.10.22 09:01
@Anonymní píše: Řeším trochu jiný problém. Vrací se mi ze školy nesnedene svačiny, ale zároveň si syn stěžuje, že nestíhá svacit a má potom hlad. Máte nápad, co dát, aby to dítě stihlo sníst rychle?
Zkoušela jsem mu poradit, ať svačí i první přestávku, ale to mají zakázané. Nesmí jíst, ani když přijdou do školy. Jedí jen tu jednu přestávku.

Za dvacet minut hlavní přestávky? Asi dělá ptákoviny a na svačinu zapomene. Tak ať se nejdřív nasvaci a pak dělá blbiny. Kdyby měl hlad, tak to sni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.22 09:12
@inkakřivák píše:
Za dvacet minut hlavní přestávky? Asi dělá ptákoviny a na svačinu zapomene. Tak ať se nejdřív nasvaci a pak dělá blbiny. Kdyby měl hlad, tak to sni.

On hlad má. Pak ho bolí břicho a mně volá učitelka, ať si pro něj dojedu.
V první třídě jim učitelka svačinu prodlužovala a hlavně připomínala.
Letos to nedělá a on si uvědomuje, že má svacit až při varovném zvonění a to jsou 3 minuty před koncem přestávky.
Jinak u nás je hlavní přestávka 15 minut.

• Citovat
  • Upravit
53190
26.10.22 09:16
@Anonymní píše:
On hlad má. Pak ho bolí břicho a mně volá učitelka, ať si pro něj dojedu.
V první třídě jim učitelka svačinu prodlužovala a hlavně připomínala.
Letos to nedělá a on si uvědomuje, že má svacit až při varovném zvonění a to jsou 3 minuty před koncem přestávky.
Jinak u nás je hlavní přestávka 15 minut.

A co dělá, že to nestíhá - víš? Možná bych poprosila paní učitelku, aby konkrétně jemu připomněla, že má svačit. A zároveň bych jí řekla, že pokud si stěžuje na bolení bříška, zda by byla tak hodná a nejprve ho nechala něco sníst, než ti bude volat.

Příspěvek upraven 26.10.22 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
26.10.22 09:16

A kdo mu zakazuje jíst o jiné přestávky? To bych si líbit nenechala a dané hvězdě vysvětlila, že dítě bude jíst o přestávce, která vyhovuje jemu.

• Citovat
  • Upravit
3551
26.10.22 09:17

A to nevidí ostatní děti, že jedí? Dala bych mu XXL kapsičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.10.22 09:17

A jinak bych mu dala klidně něco, co může rychle šoupnout do pusy i o jiné přestávce - hrozno, sýr na kostičky, piškoty atd. Pokud by učitelka měla s tímto problém, asi bych měla problém já s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.10.22 09:18

Plus bych apelovala na kvalitní a velkou snídani - třeba vejce, k tomu kus pečiva, nějakou zeleninu. Pak by měl do 12 zvládnout bez hladu, i kdyby se na svačinu vykašlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.10.22 09:23
@Anonymní píše: Řeším trochu jiný problém. Vrací se mi ze školy nesnedene svačiny, ale zároveň si syn stěžuje, že nestíhá svacit a má potom hlad. Máte nápad, co dát, aby to dítě stihlo sníst rychle?

Moje dítě mi to taky tvrdí, že se nestíhá najist. Jenže naše madam místo jídla vykrafava. Takže to neřeším.
A klidně bych dítě instruovala, že jíst může kteroukoliv přestávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.22 09:26

@unuděná jak vidí, že loví svačinu, zabavuje krabičku. Prostě nesmí jíst.
Nesnídá. Zvládá jíst až hodinu po probuzení.
Zlobí s klukama, to mi je naprosto jasné.
@Pitaya1 učitelka zakazuje. Ji se jen o svacici. Prý si rodiče stěžovali, že to děti snědí dřív a mají hlad, takže se jí dohromady v jeden čas.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko