Dítě nejí ve škole svačiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ráda bych mu dala ráno snídani, ale on ráno nejí. Vstává v šest, vycházejí v sedm a teprve v té době by byl schopný jíst, ale to už nestíhají. Musela bych ho budit v půl šesté, aby mohl od půl sedmé snídat. A to by nevstal.
No hele, muzes ty premyslet, jak to udelat, aby se bobanek najedl. Muzes mu dat k snidani neco, co vezme do ruky a sni cestou (kolac, croasant, toast, musli tycinku…). A nebo pripustis, ze je ten bobanek zodpovedny za sve chovani a pokud se ve skole odmita najist o velke prestavce, tak at ma hlad.
Navic, nesmi jist o male prestavce, ok. V kolik je ve tride pred 1. hodinou? To si nestihne neco vytahnout a mezi reci s kluky snist?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráno bych dítě budila dřív, aby stihlo snídat. Učila bych ho(prostě furt doma opakovat),že po každé hodině se trochu napije a po druhé hodině(den předem či ráno ještě bych připomínala) bude svačina a ať nečeká na zvonění před koncem přestávky. Prostě skončí matika, začne přestávka a může svačit. Upozornit ho vždy ráno, že třeba ten den je druhou hodinu prvouka a po ní bude svačina, než si zvládne velkou přestávku hlídat sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
On za sebe zodpovědný právě není a jen tak nebude. Je nepoučitelný. Spadne ze schodů, zastavíme krev a jde dělat totéž.
Ztrácí věci, zapomíná věci ve škole… Letos už neměl asi 12× úkol, protože nechal sešit v lavici. Denně mu opakuju, že musí vše brát domů. Nic.
Má nosit brýle, nenosí, protože na ně zapomíná.
Včera mi volali z jídelny, že ještě jednou přijde bez čipu a nedají mu hned oběd a nechají ho vycukat. Prý, jestli s tím souhlasím, aby se poučil.Kdyby mi učitelka nevolala, že ho bolí břicho, tak je mi to úplně jedno.
Myslím, že svačina je váš nejmenší problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdo jiný než ty ho to nenaučí. Takže doma kontrolovat, připomínat, opakovat. Nic víc. No a pokud se na to jídlo vykasles, tak holt je to jeho problém. Učitelce bych řekla, že ho břicho bolí z hladu a hotovo. Ať ho nechá najíst, že není důvod ho brát domů. Anebo když tě zavolá, dát mu najíst a poslat zpět. Co jiného?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje děti doma nesnídají. Dříve jo. Teď si raději vezmou větší svačinu a snídají po příchodu do školy, pak i svačí. Jedno má družinu, jedno odpolední vyučování. Takže větší svačiny mají. Nikdo jim nezakazuje, ať svačí, kdy potřebují.
Mi by teda vadilo, že učitelka vezme box se svačinou. Jak nejsem vzteklá matka, která řeší každé houby.
Tak tady bych se ohradila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Moje děti doma nesnídají. Dříve jo. Teď si raději vezmou větší svačinu a snídají po příchodu do školy, pak i svačí. Jedno má družinu, jedno odpolední vyučování. Takže větší svačiny mají. Nikdo jim nezakazuje, ať svačí, kdy potřebují.
Mi by teda vadilo, že učitelka vezme box se svačinou. Jak nejsem vzteklá matka, která řeší každé houby.
Tak tady bych se ohradila.
Já asi taky. Ale tak nějak mám pocit, že on by si ten box stejně nevyndal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky doma nesnidame. 6:20 odcházíme z domu a něco na jidlo dávám synovi do ruky na cestu. Není to moc, ale lepší než nic. Svačinku mají kolem 9.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Myslím, že svačina je váš nejmenší problém.
Velky souhlas.
Trvat na snidani, u vas NAUCIT ho snidat…sednout si k nemu, najist se s nim.
Svacinka muze byt atraktivni, nakrajena pouze na sousta do pusy.
Trenovat dodrzovani pravidel, zodpovednost, ne pres zakazy a vyhrozovani, ale pres zdravy selsky rozum…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
On za sebe zodpovědný právě není a jen tak nebude. Je nepoučitelný. Spadne ze schodů, zastavíme krev a jde dělat totéž.
Ztrácí věci, zapomíná věci ve škole… Letos už neměl asi 12× úkol, protože nechal sešit v lavici. Denně mu opakuju, že musí vše brát domů. Nic.
Má nosit brýle, nenosí, protože na ně zapomíná.
Včera mi volali z jídelny, že ještě jednou přijde bez čipu a nedají mu hned oběd a nechají ho vycukat. Prý, jestli s tím souhlasím, aby se poučil.Kdyby mi učitelka nevolala, že ho bolí břicho, tak je mi to úplně jedno.
Je otazka, co chces a s cim pracujes. Zda je dite zdrave, jen „lemplik“ a ty chces ho primet k aktivite. Nebo pripustis, ze tedy ma problem a ty pres ten problem chces, aby se najedlo. Pak bych chystala takove snidane, ktere sni po ceste do skoly, kdy mu to bracha pripomene. Se starsim synem bych si sedla, poprosila bych ho, zda by ti s tim pomohl. Ze ti v praci pusobi potize, kdyz te casto volaji kvuli bolavemu brichu. Klidne mu neco slibit za jeho pomoc.
Jinak ve skole pracuje jak? To nema problemy se zapominanim, pozornosti? Nepomohla by navsteva PPP? Treba by pak pani ucitelka byla vice napomocna v pripomonani svaciny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělá blbosti a nejí, takže stále připomínat - první svačina a pak až hraní, blbosti.
No a k snídani bych mu připravila nějakou svačinu do ruky - koláč, kapsičku - ovocnou, tvarohovou, jogurtovou, croissant. Prostě něco menšího, aby nebyl úplně hlady ale zároven se trochu najedl. No ale hlavně připomínat tu svačinu ať vytáhne jako první a nají se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On má ADHD. To je prostě jiný level. Potřebuju, aby se najedl i kvůli učitelce.
Proto potřebuju něco rychlého, co zvládne během 2 minut do sebe natlačit.
@Cuddy starší má už dost problémů s tím, že ho potřebuje dostat ven s taškou a svačinou. Zatím to zvládá. Kdyby ne, bude chodit menší do ranní družiny a ani tam se nesmí jíst.
@Fiveone na pití pracujeme pořád, ale ani doma se neumí sám napít. Prostě to má jinak.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Cuddy starší má už dost problémů s tím, že ho potřebuje dostat ven s taškou a svačinou. Zatím to zvládá. Kdyby ne, bude chodit menší do ranní družiny a ani tam se nesmí jíst.
@Fiveone na pití pracujeme pořád, ale ani doma se neumí sám napít. Prostě to má jinak.
Nemyslíš, že tohle jsi měla zmínit už dávno?? ![]()
Zajít za učitelkou, slušně a pokorně poprosit, zda by na něj s tím jídlem dohlédla trochu víc kvůli jeho diagnóze, aby mu třeba i dovolila něco zobnout, pokud ho bolí břicho. Jinak za 2 minuty do sebe průměrné dítě natlačí cokoli od sladkého pečiva přes kapsičky nebo třeba banán. Ale myslím, že on ten čas nebude to, o co tu hlavně běží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klasický případ helikoptérové maminky, která místo aby řešila chování svého dítěte, hledá způsoby, jak ho opečovat. Děláš svému dítěti medvědí službu a nějaké vymýšlení druhu svačinky je evidentně jen třešnička na dortu.
Nic to ale samozřejmě nemění na skutečnosti, že děti (pokud potřebují) musejí mít možnost sníst něco o jakékoli přestávce, takové omezování je nepřípustné - to bych řešila s učitelkou velmi důrazně a pokud bych neuspěla, pak i s ředitelem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná to je klasika, na zacatku uplne jiny problem jak na konci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jak, ze se tam nesmi jist. My tady mame asistenty pro deti, ktere jsou nezvladatelne a tyraji ostatni a normalni dite se nebude smet najist v rani druzine? Jako proc? Mate nejaky papir k ADHD? S nim jsi byla za ucitelkou poprosit o pomoc?
Typy pro rychlou svacinu jsou vetsinou sladke, ty vzhledem k adhd asi nebudou ono. Pokud by nebyla napomocna ucitelka, dala bych diteti chytre hodinky a na zacatku velke prestavky zavolala, at si vynda svacinu. Pripadne opet bych poprosila starsi dite, zda by doslo za mladsim do tridy, za nestandardni pomoc nabidnout nadstandardni odmenu.
Reseni ma ta situace nekoli, ale fakt to chce vedet, jake presne dite je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit