Dítě neustále pod dozorem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15418
1.11.19 12:32
@Janina81 píše:
Víte, co bych vám všem, co máte ty dokonalý děti (ano, jedno takové taky mám, takže si nemyslím, že bych druhého syna špatně vychovávala, že bych mu všechno dovolila) přála? Aby vám daly aspoň v pubertě co proto. Když máte všechny neustálou potřebu soudit jiné, taky jsem jí mívala, než jsem měla děti…

Přej a bude Ti přáno :kytka:
Tak hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
1.11.19 12:34
@Janina81
@Janina81 píše:
Víte, co bych vám všem, co máte ty dokonalý děti (ano, jedno takové taky mám, takže si nemyslím, že bych druhého syna špatně vychovávala, že bych mu všechno dovolila) přála? Aby vám daly aspoň v pubertě co proto. Když máte všechny neustálou potřebu soudit jiné, taky jsem jí mívala, než jsem měla děti…
:potlesk: :palec: Krásně napsané!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40384
1.11.19 12:41
@Janina81 píše:

A jak bys vysvětlila své čtyřleté holčičce, která pláče, že jí nevychované cizí děcko rozšláplo naschvál bábovičku, proč to to dítě udělalo?

Opravdu mě to zajímá, řešila jsem asi před 3 týdny… ;)

To, že to děcko třeba má mozkovou disfunkci atd. mi nerad, to to skoro čtyřleté ještě nepobere… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25032
1.11.19 12:43
@lucyne píše:
@Micaella22 @Šmoulice Jsem rada, ze tady jsou matky roku :)
Co musí takhle poučit zakladatelku.. a určitě zvládli takto aktivní dítě.
Zakladatelka psala, ze ji to mrzí a chce s tím něco dělat… tak asi nechtěla číst, ze má doma smrada.. to je vážně trochu silné slovo!!!Jinak nás malý (2 roky) je také aktivnější a několikrát jsem musela zasáhnout a teď to máme za sebou naštěstí. Šlo hlavně o to ho sledovat a zasáhnout dříve než něco udelal… A teď je v klidu. Ale stejně si nedovolím sedět v klidu s telefonem :) Neboj určitě se to zlepší. Nepsala jsi jak mate staré mladší, ale až si spolu budou hrát, tak to budeš moci srovnat a bude to OK i venku.

To je tady vždycky, že když má někdo problém, hned se najde někdo, kdo ho začne kritizovat, místo aby poradil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25032
1.11.19 12:51

@free333 Já ti rozumím. Ony se ve finále cítí blbě obě maminky. Ta, jejímuž dítěti bylo ublíženo, ale i ta druhá. Jednou jsem na konflikty děti našla super článek, napsala PhDr. Španhelová
http://www.azrodina.cz/…esivita-deti
Komu by to přišlo dlouhé, tak ve zkratce jde o to, naučit děti, aby řešily své konflikty samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
1.11.19 13:08
@free333 píše:
A jak bys vysvětlila své čtyřleté holčičce, která pláče, že jí nevychované cizí děcko rozšláplo naschvál bábovičku, proč to to dítě udělalo?

To, že to děcko třeba má mozkovou disfunkci atd. mi nerad, to to skoro čtyřleté ještě nepobere… ;)

Jak říkám, mám i druhý exemplář, nejen toho dle ostatních nevychovaného smrada. Vysvětluju to tak, že se to nedělá a jsem ráda, že ona to ví a ať tomu druhému dojde říct, že pokud se neumí k hračkám chovat, tak ať si hraje jen se svými. Učím moje děti, aby se nebály se ozvat.
Mladší syn taky v létě smutně koukal a fňukal, že mu jeden chlapeček sebral lodičku a ještě s ní hází, tak jsem mu řekla, ať si za ním dojde a řekne mu, že to je jeho lodička a že se k ní neumí chovat, tak ať mu jí vrátí. Poslala jsem ho tam dvakrát a potřetí jsem ho šla podpořit tím, že jsem stála za ním a pomohla mu to formulovat. Pak jsem řekla synovi, ať si tu lodičku zpátky vezme.

Plácám se v tom taky, mám dvě děti naprosto rozdílné, proto už jsem přestala hodnotit rodiče a jejich výchovné metody. Člověk totiž nikdy nevím, čím vším si ten druhý rodič prochází a já jsem opravdu měla několikrát takové depky (a občas mě to i tak přepadne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
1.11.19 13:59
@free333 píše:

To, že to děcko třeba má mozkovou disfunkci atd. mi nerad, to to skoro čtyřleté ještě nepobere… ;)

On ma nekdo opravdu potrebu resit, ze mu cizi dite rozslaplo babovicku?? :-) to dela vetsina deti. Neboj, ono to tve dite take jiste jednou nekomu babovicku rozslapne. Ty jako myslis, ze babovicku rozslapne jen dite nevychovane nebo s mozkovou dysfunkci? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.11.19 14:10
@Janina81 píše:
Víte, co bych vám všem, co máte ty dokonalý děti (ano, jedno takové taky mám, takže si nemyslím, že bych druhého syna špatně vychovávala, že bych mu všechno dovolila) přála? Aby vám daly aspoň v pubertě co proto. Když máte všechny neustálou potřebu soudit jiné, taky jsem jí mívala, než jsem měla děti

já taky, to máme za to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
1.11.19 14:28

Já nikoho nesoudím, ale na druhou stranu svému dítěti ubližovat nenechám. Neřeším každý šťouchanec, ale pokud je nějaké dítě vůči mým agresivní, zasáhnu. Vůči dítěti. O matce a její výchivěbsi nemyslím nic a je mi ukradená, na aktuální chová nídítěte k mým reaguji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
1.11.19 14:34
@sakota píše:
Já nikoho nesoudím, ale na druhou stranu svému dítěti ubližovat nenechám. Neřeším každý šťouchanec, ale pokud je nějaké dítě vůči mým agresivní, zasáhnu. Vůči dítěti. O matce a její výchivěbsi nemyslím nic a je mi ukradená, na aktuální chová nídítěte k mým reaguji.

Asi tak. Bezne strkanice a tahanice o hracky nechavam probehnout, jen sleduji, jestli uz to nepresahlo mez. Deti, co jsou na moje dite agresivni a rodice nezasahnou, si rovnam sama. A o jejich vychove si tedy neco myslim a obcas i neco reknu, kdyz uz to je fakt moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
1.11.19 14:38

@Barrrbucha Já si nemyslím o výchově, ale spíš stylem „tak teď už by ta matka ale mohla něco udělat, já na jejím místě…“ - ale vztahuje se to vždy k dané situaci, nedomýšlím si na základě toho, jak je dítě vychováváno či nevychováváno a fakt mi na tom nezáleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
1.11.19 15:06

Chápu tě, že máš se synem trápení, ale upřímně můžu říct, že takhle nějak se chovat nějaké dítě k mojí dceři, tak se slítnu taky a sama bych dceři řekla, ať ho po té hlavě majzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
1.11.19 15:16
@_0812_ píše:
Chápu tě, že máš se synem trápení, ale upřímně můžu říct, že takhle nějak se chovat nějaké dítě k mojí dceři, tak se slítnu taky a sama bych dceři řekla, ať ho po té hlavě majzne.

Taky tak :-)

Tož vítej v klubu matek roku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.19 16:19

@_0812_ @Šmoulice však ať majzne, ja bych jí to doporučila taky. :mrgreen: Ty smrady a nevychované hajzliky si nechte, ANO?! Díky! V úvodním příspěvku píšu, že syna za každé takové chování napomenu a trestám. Připadá vám to jako nevýchovávání? Co bych jako měla, zřezat ho rákoskou za to že někomu rozšlápl bábovičku? 8o Sorry, nebráním ho, ale mluvím o těch běžných šarvátkách batolat na hřišti, ne že by někomu rozbíjel hlavy. :roll: A fakt ho za to nechválím. Vy, co jste dostaly do vínku hodné panenky v koutě, můžete být vděčné osudu, já jsem bohužel (nebo bohudík?) dostala hyper hyper aktivního raubíře a snažím se s ním pracovat. Nebojím se zařvat nebo plesknout, ale zase mlátit ho hlava nehlava za (za mě blbosti) nehodlám.
Díky všem za komentáře. Jsem ráda, že mi pár z vás rozumí. :palec: Budu doufat, že se to bude zlepšovat a tedy asi mu dál stát za zadkem, což tedy doposud dělám. :roll:

• Citovat
  • Upravit
15418
1.11.19 16:24
@Anonymní píše:
@_0812_ @Šmoulice však ať majzne, ja bych jí to doporučila taky. :mrgreen: Ty smrady a nevychovanéhajzliky si nechte, ANO?! Díky! V úvodním příspěvku píšu, že syna za každé takové chování napomenu a trestám. Připadá vám to jako nevýchovávání? Co bych jako měla, zřezat ho rákoskou za to že někomu rozšlápl bábovičku? 8o Sorry, nebráním ho, ale mluvím o těch běžných šarvátkách batolat na hřišti, ne že by někomu rozbíjel hlavy. :roll: A fakt ho za to nechválím. Vy, co jste dostaly do vínku hodné panenky v koutě, můžete být vděčné osudu, já jsem bohužel (nebo bohudík?) dostala hyper hyper aktivního raubíře a snažím se s ním pracovat. Nebojím se zařvat nebo plesknout, ale zase mlátit ho hlava nehlava za (za mě blbosti) nehodlám.
Díky všem za komentáře. Jsem ráda, že mi pár z vás rozumí. :palec: Budu doufat, že se to bude zlepšovat a tedy asi mu dál stát za zadkem, což tedy doposud dělám. :roll:

Že je tvoje dítě nevychované, to možná ano… ale kde jsem napsala, že je to nevychovaný haj.zl ? :think: :think: :think: :think: :think:

A smrádě to trochu je. To musíš uznat :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect