Dítě s hysterickými záchvaty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.9.14 14:56

Holky když tady tak diskutujeme, chtěla jsem se zeptat ještě, nemáte některá zkušenost s tím, že vám nevzali dítko do školky kvůli nedostatku míst? :think:

• Citovat
  • Upravit
5826
2.9.14 14:59
@Anonymní píše:
Holky když tady tak diskutujeme, chtěla jsem se zeptat ještě, nemáte některá zkušenost s tím, že vám nevzali dítko do školky kvůli nedostatku míst? :think:

V Praze má zkušenost každá druhá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.14 15:09
@krtek7489 píše:
V Praze má zkušenost každá druhá :?

Jé ty jsi z Prahy, tak to můžeme někdy vztekliny probrat osobně, kdybys chtěla :)
Tak v Praze je to taky naprd? Myslela jsem si, že jen tady jak se sem sestěhovávají Pražáci. A tobě taky nevzali?

• Citovat
  • Upravit
5826
2.9.14 15:33
@Anonymní píše:
Jé ty jsi z Prahy, tak to můžeme někdy vztekliny probrat osobně, kdybys chtěla :)
Tak v Praze je to taky naprd? Myslela jsem si, že jen tady jak se sem sestěhovávají Pražáci. A tobě taky nevzali?

Mě jí nevzali dokonce ani do jeslí. A co se týče školky, tak tam se dostane dvouleté dítě možná někde hodně daleko od Prahy :nevim: Takže od února do září budu platit za jesle cca 11 tisíc, od příštího září mám slíbenou normální cenu,1200 kč měsíčně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.14 15:48
@krtek7489 píše:
Mě jí nevzali dokonce ani do jeslí. A co se týče školky, tak tam se dostane dvouleté dítě možná někde hodně daleko od Prahy :nevim: Takže od února do září budu platit za jesle cca 11 tisíc, od příštího září mám slíbenou normální cenu,1200 kč měsíčně :)

Jo tak já myslela školku jako normálně od 3let…

• Citovat
  • Upravit
10351
2.9.14 16:40

Nečtu zbytek, nedostatek času :) Ale dcera dělala kolem 2 let něco podobnýho, sice žádná válecí scéna, ale prostě si sedla, začla se šťourat klacíkem a totální ignorace. Tehdy jsem začla s kouzelnou větičkou Budu počítat do tří :lol: A na tři jsem jí drapla za paži hned u ramene, vytáhla nevybíravě na nohy a nějaký úsek musela za ruku (když nechtěla stát na nohou, prostě jsem jí vlekla). Stačilo párkrát a v tý hlavince se rozsvítilo, začla vstávat, sotva jsem k ní vykročila a postupně začla normálně fungovat. Dneska mimochodem má ručičkovský období, tak jí naopak musím popostrkovat, ať kouká běžet vpřed a náležitě se unavit :D U její povahy mi totálně selhalo nechat jí na místě a jako že jít, jí to bylo naprosto jedno a je tady málo míst, kde bych mohla s klidem odejít a nechat jí tam, nebylo by možno to dotáhnout do konce. A to pak podle mě nemá cenu vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
2.9.14 16:59
@Anonymní píše:
A kolik mu je?

Pět let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.9.14 17:00
@bombonek009 píše:
Moje otazka se malinko lisi od otazky tazatelky, ale i presto se zeptat.Mam 5ti leteho syna, ktery breci kvuli kazde hlouposti napr.ze nedostane dalsi bombon nebo ze ted hned neudelam to co on chce atd, tech situaci je spousta.Ja uz vubec nevim jak na nej. Domlouvani, vysvetlovani i placnuti pres zadek(nekdy to vyusti az v uplny hystericky rev).Kdyz ho zavru do pokoje a reknu mu ze tu bude do ty doby nez se uklidni je to jeste horsi, zacne dupat, rvat jako tygr, bouchat do veci.Uz opravdu nevim :(Příspěvek upraven 02.09.14 v 13:44

tohel bych vůbec neřešila, jen ignorovala..časem ho to určitě přejde, když tím endostane ani pozornost, ani žádanou věc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
2.9.14 17:09
@Anonymní píše:
Jo tak já myslela školku jako normálně od 3let…

No vždyt jo, normální školka od 2 let :mrgreen: Dneska už je normální školka od 2 let. malou nevzali. u nás se do školky nedostane ani tříleté :? Zkoušela jsem právě pak i jesle, tam je zápis později a tam jí také nevzali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.14 17:18
@krtek7489 píše:
No vždyt jo, normální školka od 2 let :mrgreen: Dneska už je normální školka od 2 let. malou nevzali. u nás se do školky nedostane ani tříleté :? Zkoušela jsem právě pak i jesle, tam je zápis později a tam jí také nevzali. :nevim:

A tys ji teda dávala od dvou let? No ale mohla jsi ještě zkusit ty jesle, až mu budou tři tak jesle jsou pasé ne?
A to se ti za 11tis. kč vyplatí? :think: To je asi nějaká soukromá školka?
A jak to pak je, když ti nevezmou dítě do školky, musíš zkusit v práci jestli ti nepočkají ještě rok, což asi ne viď? A když nepočkají, tak se nahlásit na pracák? Nevíš? A od 4let ho musejí už vzít? Taky asi ještě ne, ne? V kolika letech ho musejí vzít?

• Citovat
  • Upravit
5826
2.9.14 17:37
@Anonymní píše:
A tys ji teda dávala od dvou let? No ale mohla jsi ještě zkusit ty jesle, až mu budou tři tak jesle jsou pasé ne?
A to se ti za 11tis. kč vyplatí? :think: To je asi nějaká soukromá školka?
A jak to pak je, když ti nevezmou dítě do školky, musíš zkusit v práci jestli ti nepočkají ještě rok, což asi ne viď? A když nepočkají, tak se nahlásit na pracák? Nevíš? A od 4let ho musejí už vzít? Taky asi ještě ne, ne? V kolika letech ho musejí vzít?

Psala jsem, že mi jí nevzali ani do školky, ani do jeslí. Jestli se to vyplatí nebo ne neřeším, v únoru se vracím do práce. Soukromá školka to není jsou to normální státní jesle, ale do září budu muset platit hodinový tarif. Jinak v práci ti musí držet místo do 3 let. Do školky MUSI vzít na poslední rok předškoláka, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.14 17:40
@krtek7489 píše:
Psala jsem, že mi jí nevzali ani do školky, ani do jeslí. Jestli se to vyplatí nebo ne neřeším, v únoru se vracím do práce. Soukromá školka to není jsou to normální státní jesle, ale do září budu muset platit hodinový tarif. Jinak v práci ti musí držet místo do 3 let. Do školky MUSI vzít na poslední rok předškoláka, jinak ne.

No ale psala jsi, že do jeslí ti ji taky nezvali, tak to teď nechápu? Nebo ti ji vzali jako za ten hodinový tarif co budeš platit?
No chápu, že jdeš do práce, ale to budeš pomalu vydělávat jen na školku ne? :think:

• Citovat
  • Upravit
5826
2.9.14 17:44
@Anonymní píše:
No ale psala jsi, že do jeslí ti ji taky nezvali, tak to teď nechápu? Nebo ti ji vzali jako za ten hodinový tarif co budeš platit?
No chápu, že jdeš do práce, ale to budeš pomalu vydělávat jen na školku ne? :think:

Ne, nebudu vydělávat pomalu jen na školku :) ;) A ano. u nás v jeslích funguje tzv. babysiting. Holt ho dočasně budeme muset platit celodenně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.14 17:59
@krtek7489 píše:
Ne, nebudu vydělávat pomalu jen na školku :) ;) A ano. u nás v jeslích funguje tzv. babysiting. Holt ho dočasně budeme muset platit celodenně :nevim:

Jo tak to jsi jedna z těch šťastnějších ;)

• Citovat
  • Upravit
17221
3.9.14 14:17
@Anonymní píše:
Tak naštěstí k tomu krámu jsme se ještě nedostali, že bych chtěl koupit to a tamto a vynucoval si to. Toho se taky bojím. Když já mu většinou na každém nákupu něco koupím, tak zatím asi neměl důvod nebo tomu se možná vyhnem. I když jestli bude po mě… :oops:

Moje děti si nikdy v krámě nic nevynucovaly - dokud nešly do krámu s babičkou a ta jim nepředvedla, že se dají kupovat i dobroty. Několik týdnu se s nima nedalo vlézt do obchodu, aniž by následoval boj. :zed: Nakonec jsem to obešla tím, že si každý směli vybrat svůj rohlík. :mrgreen:

Taky se zájmem koukám na cizí vřeštící děti na ulici a jejich vystreslé matky. Ne proto, že bych si myslela, že jsou jejich děti spratci, ale protože si v duchu říkám - Ó jak je dobře, že mi z tohoto už děti vyrostly.

Jinak se mi osvědčilo stanovit pro dítě dobu odchodu tak, aby se na odchod duševně připravilo a rozumělo, kdy se odchází prostě jsem vždy předem oznámila - Ještě uděláme 5 báboviček a pak půjdeme domů.
nebo
Ještě se dvakrát sklouzni a půjdeme domů.

Řvoucí děti jsem několikrát odnášela z pískoviště pod paží, ne proto že by nechtěly chodit domů, ale protože jsme odcházeli HNED kvůli tomu, že házely písek na ostatní. S matkami ječících dětí obvykle hluboce soucítím.

Co se týká problematických dětí ve školce - problémy dělají především děti, které mají vše dovoleno - tedy nikdo jim doma nebrání rozbíjet hračky ani jim venku nebrání ubližovat ostatním dětem.

A jen poznámka k zamyšlení, pokud dítě po návratu domů zbiješ pravděpodobně se nebude těšit domů ani příště. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí