Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Takovych ucitelek bude asi porad dost. Ja kdyz nesezenu papiry na dys, tak ho ucitelka nenecha projit z cestiny.
@Veronikakkk píše:
Zajímavé, jak mě někdo může hodnotit jako nesnášející macechu
To bych se asi nesnažila tomu dítěti pomoct a neptala bych se tu na rady.
Ať je to dítě jaké je, ale nemusí snad dopadnout špatně.
A právě proto, že rodiče to neřeší, což moc nechápu, tak se aspoň snažím najít řešení a poradit. Jestli to můj partner pak využije, to už je na něm, ale není mi to lhostejné.
Dítě se neřeší.. hm, dítě má matku i otce. CO dělá otec, když to neřeší matka?
Pokud má dítě problém, že se s ním nikdo neučí, tak ano, můžeš dotlačit svého pana dokonalého, aby se s s vlastní dcerou začal normálně učit namísto kritiky, jak je maminka neschopná (což je tvrzení většiny chlapů u svých nových partnerek, takže pravda bude někde hodně jinde či mezi).
Stejně tak bych doporučila, abyste požádali o vyšetření v PPP a dívenku tam vzali, protože nejvíc problémů (dys-, ADHD atd.) se projeví právě ve 2. třídě (vlastní zkušenost se starším synem). PPP můžete oslovit sami, nepotřebujete na to požehnání školy, doktorky či kohokoliv dalšího.
Je toho prostě víc, co pro dítě můžete udělat. Jde o to jen chtít.
@Veronikakkk píše:Řešením je jedině to, že se té malé konečně oba rodiče začnou pravidelně a intenzivně, při vzájemné spolupráci, věnovat
Zajímavé, jak mě někdo může hodnotit jako nesnášející macechu
To bych se asi nesnažila tomu dítěti pomoct a neptala bych se tu na rady.
Ať je to dítě jaké je, ale nemusí snad dopadnout špatně.
A právě proto, že rodiče to neřeší, což moc nechápu, tak se aspoň snažím najít řešení a poradit. Jestli to můj partner pak využije, to už je na něm, ale není mi to lhostejné.
Osobně podezírám vážně učitelku, že je to těžce demotivační typ, který vezme dítěti jakoukoliv radost ze školy a učení. Asi jako tahle „učitelka“
https://www.facebook.com/photo?…
@yvetyvet píše:
Takovych ucitelek bude asi porad dost. Ja kdyz nesezenu papiry na dys, tak ho ucitelka nenecha projit z cestiny.
A co se ti nelíbí?
@hanka.br. píše:
A co se ti nelíbí?
Moment.. a tobě přijde normální, že učitelka nechá dítě s dys- rupnout, aniž by s ním pracovala na základě doporučení PPP? Víš, že dys- si dítě nevybralo, že je to nemoc, porucha v mozku?
@Sunlight515 píše:
Moment.. a tobě přijde normální, že učitelka nechá dítě s dys- rupnout, aniž by s ním pracovala na základě doporučení PPP? Víš, že dys- si dítě nevybralo, že je to nemoc, porucha v mozku?
vždyt píšeš, že teprve papír budeš mít. Tak jak může dodržovat doporučení, když ho chceš teprve shánět.
@Sunlight515 píše:
Z dotazu předpokládám, že v poradně dítě ještě nebylo (má sehnat papíry=ještě žádné doporučení není). Přijde mi normální, že když má dítě problémy, tak učitelka doporučí vyšetření. Jestli je to jinak, tak se omlouvám, takhle jsem to z toho pochopila.
@AvajBr píše:
Jestli ona se taky nezhorsila prave kvuli macese. Laska z ni uplne cisi, otec vypada na Otce roku.Mit tohle za zady, byla bych ve stresu taky a tohle všechno ma na psychiku, soustředění vliv. Je mi toho ditka lito.
Těžko by se to mohlo svést na mě, když jsem dítko min dva měsíce neviděla a předtím jsem se k ní vždy chovala moc hezky.
Naopak u táty si to holčička vždycky moc užila, vše bylo podřízeno jí.
@vokishka píše:
vždyt píšeš, že teprve papír budeš mít. Tak jak může dodržovat doporučení, když ho chceš teprve shánět.
Tak to si mě s někým pleteš. Já to zažila s dnes už dospělým synem. Ale právě v pololetí 2. třídy mu vycházela 4 z češtiny. Já viděla problém, učitelka ne, že to chce jen víc procvičovat. Jenže já to s ním doma procvičovala, teorii věděl dokonale, jakmile měl ale diktát, tak to byla konečná. Objednala jsem ho sama do PPP, tam se ukázalo, že výrazná dysortografie, dysgrafie a mírnější dyslexie. Plus že se češtinu učí jak cizí jazyk, prostě ji nepobírá (a to byl v té době jeho jediný jazyk) a údajně průměrné až podprůměrné IQ. S tím vyrůstal. Po přesunu do US, v jeho sedmičce, se přetransformoval. Nebo mu to v hlavě dozrálo, prostě najednou to byl někdo jiný. A dnes? Vystudoval nejen tady v US střední, ale má už diplom na strojního inženýra, plus protože ho baví geologie, tak aktuálně si dělá diplom č. 2. Ten údajně průměrný až podprůměrný žáček. A ještě má stipendium za výborné výsledky. ![]()
@Sunlight515 píše:
Pokud ale rodiče s dítětem nedojdou do PPP a onen papír- papíry a vyšetření nemají a nedodají, tak pedagog těžko může na něco brát zřetel. Tak jsem to pochopila já.
@Anna766 píše:
Pokud ale rodiče s dítětem nedojdou do PPP a onen papír- papíry a vyšetření nemají a nedodají, tak pedagog těžko může na něco brát zřetel. Tak jsem to pochopila já.
Přesně tak i já. Moc nechápu, proč se k tomu tahle uživatelka měla potřebu vyjádřit, když se jí to netýkalo.
@Anna766 píše:
S tím souhlasím. Je to na rodičích, kdo to dítě do PPP objednají. Takže pokud není řeč s matkou, dítě má otce, který to rovněž může udělat, má stejná rodičovská práva jako matka.
@Sunlight515 píše:
S tím souhlasím. Je to na rodičích, kdo to dítě do PPP objednají. Takže pokud není řeč s matkou, dítě má otce, který to rovněž může udělat, má stejná rodičovská práva jako matka.
Přesně tak.