Dítěti hrozí propadnutí ve 2. třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
220
24.1.24 21:37
@neumisa píše:
a jaký je rozdíl mezi 5 a tvrzením, že Anička je sice hodná holka, ale neumí číst, psát ani počítat? Rozdíl bude v tom, že na pětku jsou všichni zvyklí a vyděsí je, slovní hodnocení je ukolébá, že to přece není taková hrůza. Ano, je to blbý pro dítě, ale ruku na srdce - není tohle spíš vizitka rodičů?Má-li škola ve školním řádu hodnocení známkami, tak hodnotí známkami. To není známka příšernosti školy. Pětky u druháka jsou znakem buď totálního nezájmu rodičů nebo nedostatečné kapacity dítěte. A je jedno, jestli bude mít na vysvědčení číslo nebo povídání.

Přesně tak, buď je to nedostatečnou kapacitou dítěte nebo nezajem rodičů. V tomto případě, když nežijí spolu, tak primárně matky, která má dítě v péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
24.1.24 21:38
@Liberalissima píše:
Toto je především selhání školního systému. Natolik zanedbané dítě mělo být už dávno řešeno, škola by měla ideálně spolupracovat se sociálkou a psychologem. Všimněte si, že nepíšu chyba učitelky ani konkrétně této školy, ale sytému. Pokud systém dovolí aby dítě začalo propadat sítem takhle brzo jen proto, do jaké rodiny se narodilo, je něco fakt zásadně špatně.

socialka/ospod nema nic spolecneho s prospechem, pokud v tom neni zanedbavani skolni dochazky. Psycholog ve skole je casto jen zbozne prani. Ja nabizim pravidelne doucovani 4 tridam, takze jsem casto ve skole uz v 7 a mam tak 7 hodin prime cinnosti v kuse. Presto zak, ktereho jsem ted v pololeti nehodnotila a hrozi mu 5, se nikdy nedostavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
24.1.24 21:38
@Matt 02 píše:
To ale je ostuda a vizitka rodičů a ti mohou za to, že je to blbý pro tu malou. Neřeknu v osmičce, ale ve druhý třídě je to vždy vína rodiny, nezájem k dítěti, nevěnování se muatd. Prostě je tam v té rodině dost špatně, jinak dítě ve druhé třídě nepropadne a to nemusí být zrovna nejchytřejší. Takže vina jde za rodinou, ne za školou.

Taky si myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
24.1.24 21:40
@Veronikakkk píše:
Přesně tak, buď je to nedostatečnou kapacitou dítěte nebo nezajem rodičů. V tomto případě, když nežijí spolu, tak primárně matky, která má dítě v péči.

Spatne. Je to naprosto stejná chyba otce protože se. A ní vykašlal. Proč třeba nemá střídačku vždyť dle tvých popisu na něm celej víkend visela… Nebo alespoň rozšířenou péči. Zvlášť když matka na ni prdí a chodi dle tvého po hospodách. Nese na tom naprosto stejnou vinu. Neli větší neb se jí vypařil ze života.

• Citovat
  • Upravit
220
24.1.24 21:42
@Dollorres píše:
@neumisa Je to vizitka rodičů, ale oni ji ničej život tím, že ji nepodporují ve vzdělání. A škola by mohla mít soucit a třeba té holčičce pomoc. Poradit i rodině.
My máme tak kvalitní školu, že když dítě nestíhá nebo má problém, tak hned zajistí podporu. Třeba můj syn má odpoledne 3× v týdnu individuální doučování od školy. (Bez extra poplatku) Hned jsem byla informovaná, doporučili mi tento postup. A dochází ke zlepšení. Dokonce mi poradili i sami, jak s ním mám já pracovat.

Teda tak to máte super školu :potlesk:
Tohle by ta malá taky potřebovala, individuálnější přístup a radu ze strany školy.
Ale tady už si prý s ní učitelka neví rady, tak to už je blbý.
Měli by to rodiče okamžitě začít řešit než bude pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
24.1.24 21:43

Jeeeje, ja se taky od nasi nextky dizvedela, ze ona je jediná, kdo se stara o dobro naseho syna a kdyz se s nim nebude učit, skonci na ctyrkach. Pozadala jsem ji, ze jo, cim dřív skonci, tim lip. O dva roky pozdeji má syn dve dvojky, z prirodovedy a tělocviku :lol: :lol:
A nextka porad prská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
24.1.24 21:44
@Veronikakkk píše:

Matku svému dítěti vybral tatínek sám ( to si tu ženy přečtou pravidelně že dobře jim tak, komu že to roztáhly, že ), je otec takže to jde i za ním. Jestli ví že matka stojí za chouno, dítěti se nevěnuje, nestará se o jeho vzdělání, má možnost zažádat o společnou, střídavou nebo výlučnou péči a starat se o své dítě sám. Tím že budeš pomlouvat matku dítěte na netu holce nepomůžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.1.24 21:44
@Veronikakkk píše:

Jen matky? Dej si facku. Kdyby měl otec zájem, dítě nepropadá. Může se spojit s paní učitelkou. Může si zažádat o Bakaláře nebo jiný server, kde jsou známky dítěte. Učitelé tam i píší, co čeká děti během roku. Otec může s paní učitelkou komunikovat i přes email.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
24.1.24 21:45
@Veronikakkk píše:

Takze i za tvym partnerem, ze ma dceru v peci matka snad neznamena, ze nema pristup k jejimu prospechu a nema moznost zvysit svou aktivitu smerem ke zlepseni jeich skolnich vysledku.

• Citovat
  • Upravit
16639
24.1.24 21:47
@Anna766 píše:
Matku svému dítěti vybral tatínek sám ( to si tu ženy přečtou pravidelně že dobře jim tak, komu že to roztáhly, že ), je otec takže to jde i za ním. Jestli ví že matka stojí za chouno, dítěti se nevěnuje, nestará se o jeho vzdělání, má možnost zažádat o společnou, střídavou nebo výlučnou péči a starat se o své dítě sám. Tím že budeš pomlouvat matku dítěte na netu holce nepomůžete.

Přesně tak, každopádně jsou rodiče oba. Ano, dva víkendy v měsíci se to těžko dohání a zlepšuje, ale i to se dá, stačí chtít. Znám případ, kdy matce bylo jedno, že má dítě horší známky a to zase dvakrát za měsíc u otce nechtělo o škole nic poslouchat, nebo jen minimálně a bylo sděleno, že když otec do toho bude vrtat, dítě tam bude jezdit jen někdy :nevim:

Ale měli by se rodiče nějak domluvit, když se dítě zhoršilo, tak najít nějakou příčinu a bojovat s tím. Doučování doma, nebo zaplatit někoho externě, atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
24.1.24 21:48
@Maggdallena píše:
Ptat se na to jestli je normalni v 2.tride propadat je dost zvlastni. :roll: Zjistit na konci pololeti, ze dcera propada je ovsem taky dost zvlastni. Jako vzhledem k tomu kolik casu travi u matky a kolik u otce souhlasim s tim, ze vetsi podil vinny pada na matku, ale do prkenne podlahy co to je za tatu, ze to nechal zajit tak daleko…?

Tak já neznám žádné děti, co by měli takové problémy ve druhé třídě. Tak proto jsem se ptala, jestli s tím nemá někdo zkušenost a jak to třeba řešil.
Tohle je opravdu šílený :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
24.1.24 21:48
@Veronikakkk píše:

No vidíš, takže i za tvým chlapem úplně stejně jako za její matkou, tak si s ním nedělej dítě, protože vidíš, že jako rodič stojí za hov.no. Máš výhodu, že to víš předem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
24.1.24 21:49
@Veronikakkk píše:
Tak já neznám žádné děti, co by měli takové problémy ve druhé třídě. Tak proto jsem se ptala, jestli s tím nemá někdo zkušenost a jak to třeba řešil.
Tohle je opravdu šílený :(

Základ je komunikace s dítětem, s druhým rodičem, se školou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
24.1.24 21:54

A proč si ji nebere častěji? Třeba i přes týden? Pokud matka na holku kašle, tak bude ráda, když si ji vezme k sobě ne jen na dva víkendy v měsíci a může se ji věnovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
24.1.24 21:56

Jestli měla až do listopadu jedničky a dvojky a až třeba od prosince se zhoršila na 3-4-5, tak přece ji nemůže vycházet pětka. Z čeho je má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí