Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj mamči, od minulého měsíce se s manželem snažíme o mimi. Menstruaci mám pravidelnou již několik let, vždycky 5 dní, tento měsíc jsem ji dostala a mám ji stále, už 8 dní, sice od 4 dne pouze špiním, takový hnědý výtok. Možná si to vsugerovávám, ale mám i stále nateklá prsa. Tak mě napadlo, jestli jsem neotěhotněla a ono to samovolně neodešlo? Za pár dní mám ovu, tak na to chcem vlítnout, ale nevím, zda můžem?
Možná jsis to opravdu jen vsugerovala a akorát se ti prodloužila ms vlivem třeba nervů, nemoci nebo jsi vysadila prášky? Podle čeho víš, že budeš mít za pár dní ovulaci? Normálně bych se o dítě snažila dál. Tělo ví samo nejlíp, jestli je na otěhotnění připravené. ![]()
@Zodiann klidně na to vlítněte.. to ničemu nebrání - pokud by šlo o dlouhodobější špinění, zajdi si na gyndu, dr Ti řekne, co a jak. Ale sp být mohlo i nemuselo..nedobralas např ha?
Já právě HA nikdy nebrala, bolela mě vždy hlava, tak už jsem přes 3 roky bez prášků. Jinak ovulaci poznám podle hlenu, a sedí mi to stejně podle Ovu kalendáře.
Já měla taky divnou menstruaci, pouze jsem špinila, prsa nateklá. Těho. test u lékaře negativní a příští měsíc už jsem to nedostala vůbec a test pozitivní. Nevím co to bylo, ultrazvuk souhlasí od té poslední menstruace resp. špinění.
@iiiv Test jsem si ještě nedělala, moc jsem v těhotenství nevěřila, menstruace byla silná jako obvykle, s bolestmi atd., nemyslím, že by se to mohlo udržet. Každopádně zítra si ho koupím a udělám, protože mi (podle mě) porostly prsa a mám je hodně citlivé. Beru Femibion, tak mě napadlo, že by to mohlo být třeba tím.
Dobrý večer maminy, Minulý rok se mi narodila druhá dcera a od té doby mám hodně nepravidelnou menstruaci. U lékaře už jsem byla několikrát vždy vše bylo v pořádku. Naposled jsem tam byla myslím že v červenci kde mi udělali i testy a vyvolali menstruaci. Menstruace přišla do týdne a od té doby nepřišla. Neřešila jsem to. Vždy jsem to přikládala stresu. V neděli odpoledne jsem začala slabě krvácet (a ještě před tím ze mě vytekla jak by voda s příměsí krve) Ale jsem to začala brát jako MS, jenže od pondělí se vše změnilo začala jsem krvácet tak silně že jsem půl dne trávila na wc/sprcha. A aby toho nebylo málo něco ze mě na večer vypadlo. Hlenová zátka proti tomu nebyla nic. Krvácení nepřešlo a s nikým jsem o tom ještě nemluvila protože se říká že první tři dny menstruace je nejhorší. Ale už začínám pochybovat o tom že je vše v pořádku.
Prosím nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji
Zkušenost nemám, ale pokud je to hodně a stále krvacis, jela bych na pohotovost…