Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nozu zatím ne. Stále to nějak dáváme. Dcerka chodí k psycholožce, budeme muset určitě řešit ještě neurologii, jelikož jak je starší, tak ty rozdíly jsou markantnější mezi jejíma vrstevníkama. Když si s dětmi nehraje, nebo s nikým přímo nekomunikuje, tak si nikdo ničeho nevšimne. Ale jakmile dojde na přímou hru, nebo komunikaci, tak je úplně ztracená. My to řešíme podle pokynů psycholožky laskavým jednáním, zvyšování sebevědomí, ale je to náročné no. Propadá lítostem, nebo agresi, prostě jen tak na lusknutí prstu. Občas i bouchala sestru, svůj hněv dává najevo jen doma. Venku před dětma vůbec. Tam se fakt jen směje. Ale nebudu lhát…náročné to pro mě je. Nikdy jsem neřešila, jak kdo kouká, až teď.
@Marsy84 píše: Více
Je naprosto přirozené, že všechno, co je jinak, než jsme zvyklí, přitahuje pozornost. Mohlo by ti pomoci, že to, co nazýváš „blbými pohledy“ ti lidé zpravidla takhle vůbec nemyslí a reagují jenom přirozeně. Naprosto spolehlivě funguje se na takového člověka prostě jenom usmát.
ta žena viděla něco divného, tak se na to dívala, což je normální. pak si možná uvědomila, že to je hloupé, nebo se už nabažila. nekomentovala, neodtáhla svoje dítě pryč..
Mimochodem co očekáváš? Buťo budou na tvoje dítě lidi koukat, nebo budou s ohledem na tebe odvracet hlavy a odvádět svoje děti, aby se ty děti náhodou před tebou nezeptaly, co je s tím děckem a tobě to nebylo líto. Co je lepší, být centrem pozornosti, nebo být ignorována?
To mysím vážně, zajímalo by mě, co je postiženým lidem milejší, jestli to nekoukání není nakonec ještě horší.
Tak blby pohled bych neresila, ale zakladatelka psala, ze vylozene kroutila ocima. To mi prijde hodne neslusne. Nikdy nevi, proc se to dite tak chova, me treba hned napadne, ze ma nejakou diagnozu. Tady bych spis rekla, ze bude problem v te matce, bude asi trochu jednodussiho razeni.
Ještě dodám, že to, že na pouhém pohledu nejde poznat, jestli je normální, divný, odsuźující nebo soucitný. To jsou jen vaše předpoklady. Co očekáváte, to vidíte.
@Pudloslava no tak buď ráda, že nemusíš na vlastní kůži poznat, co je postiženým lidem milejší.
Na to se nedá nic jiného napsat
Když neumíš ani odpovědět na otázku, tak se pak nediv, že lidi neví, jak reagovat.
Taky se někdy upřeně dívám na haranty, co se neumí chovat, spolu s mým přirozeným bitch poker face je to v jejich projevech usměrní, mají strach z konfrontace na kterou nejsou od rodičů zvyklí. Nechala bych se ostatní dívat. Stejně s tím nic neuděláš, max budeš za hysterku, která řeší něco, co druhý ani vnímat nemusel.
Prosim te, resit pohledy. Lidi kolikrat poucuji, moralizuji, komentuji, sproste nadavaji, krici, vypadaji, ze si to pujdou vyridit rucne. Takze nejake pohledy bych vubec neresila.
@terien ajaj… Co má co dělat moje reakce na Tvůj komentář s pohledem na dítě?
Já si myslím, že odpovídat umím normálně, ale třeba jsem neměla potřebu reagovat na tvou otázku, zda je lepší mít větší pozornost, či být ignorována.
Jelikož zde nechci probírat to, zda je mé dítě postižené a přijde mi to docela silně řečeno. Jelikož když se někdo vymyká, tak je hned postižený? Jsou různé typy disfázií a podobně. A na tvou otázku, ano, setkaly jsme s otázkou nesčetněkrát, proč dcera nemluví.
Ale toto není předmětem založené diskuze.
Ale to nebyla moje otázka. Když nemáš potřebu, tak nereaguj, ale pak nečekej, že se něco změní.
Taky bych koukala, mám zkušenost, ze jsme potkala na hřišti autistu, syn sedel na odrazedle a autista k němu pribehnul zezadu a začal ho docela rychle tlacit pryc
další v restauraci se nám vrhnul (nalehnul) na stul a sebral krabičku na jídlo s obrázky. Tak bych byla o dost pozornejsi, své děti si hlidam. Neurvale se umi chovat i rozjivene normální děti, takže vlastně hlidam porad.
Tak některý ženský jsou pindy. Dítě ani nemusí mít poruchu, čumí blbě že má tříleťák pleny, dudlík, sedí v kočáru, nemluví, matka ho kojí, co já vím, bych mohla pokračovat. Byť si o těch věcech můžu myslet co chci, je mi do toho houno a podle toho se taky chovám. Ale některé matky mají štěstí na hodné šikovné děti a myslí si, že je to jejich zásluha. No není. Většina to pochopí třeba s druhým děckem, některá ani to ne. Ignorovat, co bys chtěla dělat jinýho. ![]()
Jsou to jenom domněnky. Poznáš to, co poznat chceš.