Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RadiatorStudeny VD je často geneticky podmíněna. My i kdybychom se na uších odráželi, tak všechny naše děti jednoho pohlaví. Druhé pohlaví máme zdravé.
Ale hlavně že odborník má jasno … Článek ani nečtu.
Ale ty řeči, že určitě na děti nemluvíme, že se jim nevěnujeme jsem slyšela- ne od odborníků - taky. Ještě dobrá hláška byla, že mají VD protože ty děti máme 3, když nefungovalo že s dg mame pouze část dětí.
A co říct mamince aby si hleděla radši svého dítěte místo čumění do mobilu.. když by měla kecy k dcerce tsk bych slušně vysvětlila, že má nějaký problém a bohužel je to u některých dětí normální.. s dál bych se nebavila
@Snopy123 píše: Více
díky za zkušenost. Nevyžádané rady jsem slyšela už taky. Málo dávám na zadek, neumím určit hranice, málo čtu, měla bych ji v tom nechat ať odpoví sama a podobně. Dcerka také špatně snáší změny, má agresivní záchvaty, návaly pláče, lítosti, ale stejně tak silně prožívá i pozitivní emoce.
Žili jsme na vesnici, kde ji každý znal a lidi to brali tak, jak to je. Mrkli na ni, zamavali, usmáli se, dcerka pookřála. Přestěhovali jsme se zpět do města, jelikož jsme museli a nestačím se divit. Aby to tu někdo netočil, tak ne, nečekám, že se cizí lidi budou chovat tak, jako by nás znali. To samozřejmě ne.
@Marsy84 tak hlavně do cizího dítěte mi nic není dokud teda není nějak bito nebo něco
K těm nevyžádaným radám - já jsem zase kdysi od učitelky v MŠ dostala informaci, že dítěti moc čtu a proto je přechytralé. Místo čtení bychom měli trénovat zavazování tkaniček. Si nevybereš ![]()
@Anonymní píše: Více
a proč by zase měla cizí mamince dávat nevyžádané rady, aby si hleděla svého dítěte místo čumění do mobilu??? po tom jí přece nic není ![]()
@stinga píše: Více
Páč když si hledí svého dítěte, tak je to špatně a když kouká jinam, tak taky
tak teď nevím, kam mají mámy zdravých dětí koukat, aby se to nikoho nedotklo.
@Marsy84 my rady dostávali i na vesnici. Babky nás klidně drbaly před obchodem, učitelka ve vesnické MŠ dítě otevřeně nesnášela, protože ona ty chlapečky zlobivé nesnáší
Ředitelka snad ani tu zprávu pořádně nečetla. Ale je to 15 let zpátky. Tehdy kluci byli první děti s VD ve školce ( vesnická školka ). Ne všichni. Spousta lidí je neřešila, ale že by vesnice byla jednoduší u nás určitě ne. Navíc se tak nějak vědělo, takže se s tím “ mam jiné” sourozence musel ještě vyrovnávat zdravý sourozenec, který to jinak neřešil a bral je jak jsou. Já za dětství těch 2 dětí protřídila kamarádky, ne každá je dávala. A jestli vesnice nebo město nebo velkoměsto bylo jedno. Naopak bych řekla, že v té komunitě vesnice kde každý znal každého to bylo těžší.
Příspěvek upraven 13.04.25 v 14:25
@terien píše: Více
možná po chlapech, pokud tam nebudou s manželkou, to by se zase pro změnu nelíbilo jí ![]()
@vokishka píše: Více
No je to zapeklitá věc, mít zdravé, hodné dítě.
Media (TV, youtube, internet) nas uci, ze jestli mezi nami ziji cernosi, Asiate, Romove, lesbicky, nebinarni lidi tak je vsecko OK. Zatim nas ale nikdo ale nevzdelava, ze i autisti, mutisti, adhdaci a jine specialni vzdelavaci potreby jsou OK. Takze proto se stavaji ty divne pohledy. Ale uz jsou tyto deti ve skolach, a nebude dlouho trvat a ze 20 deti ve tride bude mit 10 deti papiry na hlavu. A az tyto deti dospeji, tak pak uz doroste nova generace a divne pohledy vymizi.
@terien píše: Více
Asi tak.
Na nestandardni veci proste lidi koukaji. Nez se s kazdym na ulici hadat, taky si myslim, ze je lepsi se s tim naučit žít.
Samozřejmě pokud uz by doslo ke konfrontaci, tak zasáhnout, ale jinak? To by se taky člověk mohl umluvit…
Možná to bude tím že lidi naprosto ignoruju ale vůbec nevím co lidi když někam jdu třeba nakoupit dělají ![]()
No vidíš a mně děti s diagnózou ne jednou venku zranil nějaký nevychovaný fracek, kterého rodiče neuměli vychovat. Tak bych byla v pozoru vždy a stále.