Divné pohledy, které lidi hází po dětech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snopy123
13.4.25 13:04
@Yasmen píše: Více

No vidíš a mně děti s diagnózou ne jednou venku zranil nějaký nevychovaný fracek, kterého rodiče neuměli vychovat. Tak bych byla v pozoru vždy a stále.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
13.4.25 13:13

@RadiatorStudeny VD je často geneticky podmíněna. My i kdybychom se na uších odráželi, tak všechny naše děti jednoho pohlaví. Druhé pohlaví máme zdravé.
Ale hlavně že odborník má jasno … Článek ani nečtu.
Ale ty řeči, že určitě na děti nemluvíme, že se jim nevěnujeme jsem slyšela- ne od odborníků - taky. Ještě dobrá hláška byla, že mají VD protože ty děti máme 3, když nefungovalo že s dg mame pouze část dětí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.25 13:21

A co říct mamince aby si hleděla radši svého dítěte místo čumění do mobilu.. když by měla kecy k dcerce tsk bych slušně vysvětlila, že má nějaký problém a bohužel je to u některých dětí normální.. s dál bych se nebavila

• Citovat
  • Upravit
58
13.4.25 13:31
@Snopy123 píše: Více

díky za zkušenost. Nevyžádané rady jsem slyšela už taky. Málo dávám na zadek, neumím určit hranice, málo čtu, měla bych ji v tom nechat ať odpoví sama a podobně. Dcerka také špatně snáší změny, má agresivní záchvaty, návaly pláče, lítosti, ale stejně tak silně prožívá i pozitivní emoce.

Žili jsme na vesnici, kde ji každý znal a lidi to brali tak, jak to je. Mrkli na ni, zamavali, usmáli se, dcerka pookřála. Přestěhovali jsme se zpět do města, jelikož jsme museli a nestačím se divit. Aby to tu někdo netočil, tak ne, nečekám, že se cizí lidi budou chovat tak, jako by nás znali. To samozřejmě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.25 13:33

@Marsy84 tak hlavně do cizího dítěte mi nic není dokud teda není nějak bito nebo něco

• Citovat
  • Upravit
9722
13.4.25 13:49

K těm nevyžádaným radám - já jsem zase kdysi od učitelky v MŠ dostala informaci, že dítěti moc čtu a proto je přechytralé. Místo čtení bychom měli trénovat zavazování tkaniček. Si nevybereš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
13.4.25 13:52
@Anonymní píše: Více

a proč by zase měla cizí mamince dávat nevyžádané rady, aby si hleděla svého dítěte místo čumění do mobilu??? po tom jí přece nic není :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
13.4.25 13:58
@stinga píše: Více

no vid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.4.25 14:01
@stinga píše: Více

Páč když si hledí svého dítěte, tak je to špatně a když kouká jinam, tak taky :mrgreen: tak teď nevím, kam mají mámy zdravých dětí koukat, aby se to nikoho nedotklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
13.4.25 14:17

@Marsy84 my rady dostávali i na vesnici. Babky nás klidně drbaly před obchodem, učitelka ve vesnické MŠ dítě otevřeně nesnášela, protože ona ty chlapečky zlobivé nesnáší :nevim: Ředitelka snad ani tu zprávu pořádně nečetla. Ale je to 15 let zpátky. Tehdy kluci byli první děti s VD ve školce ( vesnická školka ). Ne všichni. Spousta lidí je neřešila, ale že by vesnice byla jednoduší u nás určitě ne. Navíc se tak nějak vědělo, takže se s tím “ mam jiné” sourozence musel ještě vyrovnávat zdravý sourozenec, který to jinak neřešil a bral je jak jsou. Já za dětství těch 2 dětí protřídila kamarádky, ne každá je dávala. A jestli vesnice nebo město nebo velkoměsto bylo jedno. Naopak bych řekla, že v té komunitě vesnice kde každý znal každého to bylo těžší.

Příspěvek upraven 13.04.25 v 14:25

• Citovat
  • Upravit
65118
13.4.25 14:18
@terien píše: Více

možná po chlapech, pokud tam nebudou s manželkou, to by se zase pro změnu nelíbilo jí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.4.25 14:22
@vokishka píše: Více

No je to zapeklitá věc, mít zdravé, hodné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
13.4.25 14:45

Media (TV, youtube, internet) nas uci, ze jestli mezi nami ziji cernosi, Asiate, Romove, lesbicky, nebinarni lidi tak je vsecko OK. Zatim nas ale nikdo ale nevzdelava, ze i autisti, mutisti, adhdaci a jine specialni vzdelavaci potreby jsou OK. Takze proto se stavaji ty divne pohledy. Ale uz jsou tyto deti ve skolach, a nebude dlouho trvat a ze 20 deti ve tride bude mit 10 deti papiry na hlavu. A az tyto deti dospeji, tak pak uz doroste nova generace a divne pohledy vymizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
13.4.25 16:00
@terien píše: Více

Asi tak.
Na nestandardni veci proste lidi koukaji. Nez se s kazdym na ulici hadat, taky si myslim, ze je lepsi se s tim naučit žít.
Samozřejmě pokud uz by doslo ke konfrontaci, tak zasáhnout, ale jinak? To by se taky člověk mohl umluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
13.4.25 16:07

Možná to bude tím že lidi naprosto ignoruju ale vůbec nevím co lidi když někam jdu třeba nakoupit dělají 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová