Divné pohledy, které lidi hází po dětech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106042
12.4.25 22:48

Pokud se někdo chová divne, přitahuje na sebe pozornost
Co je na tom tak divného…koukat se ma ještě každý pravo, jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
12.4.25 22:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106042
12.4.25 22:57
@Marsy84 píše: Více

s tim se musi pocitat
Co bys s tim chtela delat? Nakazovat lidem, jask se magi na co koukat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10754
12.4.25 23:15

Já se dokážu s klidným poker face dívat člověku do očí a přitom mi v hlavě běží, jak velká je to pi. ča, která mele za hovna ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
12.4.25 23:24

@Marsy84 myslím, že největší problém máš ty. Ty na ty reakce úplně čekáš a sledujes - jen zaútočit, nedělej to…
Dosud jsi nezpracovala váš osud a věř mi upřímně jsi silná.
Chápu, že je holka nemocná, chapu, že jsi z toho emo, ale přijít za někým, kdo se podíval na něco co asi uplne běžně nevidí, pak převalí oči a zeptat se ho, jestli má nějaký problém, tak akorát vyvoláš zbytečný konflikt.
A za chvíli se z toho zblázniš a zaznamená to i dcera. A budete obě jeste víc v háji.

Ano, usmernuju dečka pohledem a fakt v tu chvíli neanalyzuji z jakého důvodu se chovají jak pitomci.
Dost často tyhle pohledy od vlastních rodičů neznají, takže účinek se dostaví téměř okamžitě.
Nějak postižené dítě by pravděpodobně nereagovalo a to se mi zatím nestalo.

Můžeš si o mně myslet úplně cokoli, může se ti to nelíbit, ale pořád je víc nevychovaných dětí, než postižených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
12.4.25 23:46

@Trojlístek Já jsem s Tvým komentářem v pohodě. Máš pravdu, že jsem to nezpracovala a bude to znít ošklivě, ale jsou dny, kdy si říkám, proč není normální. Protože každá máma chce mít „normální“ dítě. A popravdě, teď s odstupem času to vnímám, že se nic nestalo.
Tak koukala no. Moje reakce byla přehnaná. Bohužel jsem měla slabou chvilku a napsala jsem to sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
12.4.25 23:50

Mám chlapečka s Downovým syndromem. Pohledy okolí vůbec neřeším. Lidi se kouknou, otočí za námi a pak si jdou po svých. Občas se někdo zeptá: " Vy jste to věděli?" No nevěděli, odpovím a jdeme si každý po svém. Věř tomu, že lidi mají svoje problémy, starosti a cizím jsi ukradená. Jestli se jen podívají, tak ať. Copak ty se nepodivas, nesklouznou ti oči k někomu, kdo je nestandardní ( nevím třeba má místo nohy protézu). Já bych se bránila jen kdyby na nás byl někdo sprostý. Ale můžu říct, že se vůbec nesetkáváme se špatnými reakcemi. Myslím, že nemáš v sobě zpracované, že je dcera jiná, a proto tolik pozoruješ, jak na vás okolí reaguje. Zkus na tom zapracovat, protože budeš tyto úzkosti přenášet na dceru. Jinak se drž, ale kamarádka ma syna se stejnou diagnózou. Ten snad mluvil jen s rodiči a vyrostl z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
13.4.25 00:03

@fleret Děkuji za komentář.
Cítím to nyní taky že řeším kraviny. V tu chvíli, kdy jsem to psala, tak jsem byla moc položená do emocí. Upřímně ano, taky se podívám, když má někdo nějaký handicap, nebo se chová nestandardně.

Chápu, že v případě postižení, kdy se setkáváš s reakcemi od lidí a máš to zpracované, tak se můžeš nad mým příspěvkem pousmát. A upřímně máš můj obrovský obdiv. Protože to, co jsi musela zpracovat, si nedovede člověk představit.

Musím to tak přijmout a říct si, tak ať kouká. Mě až teď večer napadlo, že tě mamince třeba vůbec nedocvaklo, že má nějaký problém, ale z jejího hlasitého projevu si myslela, že je nevychovaná nebo podobně. Moc koukám na to, co si ostatní myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
13.4.25 00:04

Já jsem řešila jiný problém. Mám velký děti. Roční dítě by člověk otipoval na školku. Lidi měli pocit, že před nima stojí tříleťák a ona to byla roční holčina, jenže pro ty lidi se logicky jevila jako retardovaná. Takže když jsem viděla ten “ blbej pohled” tak jsem se usmála a řekla jsem - ona má teprve rok. Většinou následoval úžas a lehký stud, protože těm lidem došlo, že jsem pochopila, co si myslí. Ty tu situaci nezměníš, nezměníš lidi. Ty se s tím potřebuješ naučit pracovat. Buď se to nauč ignorovat nebo buď aktivní. Uvidíš blbý pohled, tak k tomu člověku přistoupíš nebo navážeš oční kontakt a řekneš - ona má poruchu sociální adaptace, selektivní mutismus. A když to uděláš se stydlivým úsměvem a lehkým pokrčením ramen, tak tím 90% lidí odrovnáš, protože je v tu chvíli konfrontuješ s jejich myšlenkama. Já vím, že to nemáš jednoduchý, ale dá se s tím pracovat, jen je potřeba trochu diplomacie a sociálního umu. To se dá naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
13.4.25 00:12

@Janli Děkuju za komentář.
Jsem moc ráda, za jakoukoliv reakci od maminek, který řeší nebo řešili nějakou odlišnost u svých dětí. Někdy si přijdu až moc v útoku a ono to tak ani být nemusí.
A myslím, že jsi silná, když ses naučila reagovat bez negativních emocí a nečekala špatný reakce. Moc děkuji za reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
13.4.25 00:21

Je pochopitelný, že chceš svoje dítě bránit, to je základní funkce nás matek. Jen je fajn si najít způsob ze kterýho vyjdeš jako morální vítěz ty…. Já nejsem silná, jen jsem od pánaboha dostala silný smysl pro jednání s lidma. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
13.4.25 00:44

Ale sama přiznáváš, že blbé pohledy opětuješ - takže je sama používáš, takže asi i víš, proč… Je pokrytecké to druhým vyčítat, když to sama děláš a podporuješ to. Já na to prostě nereaguji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
13.4.25 03:18

@Marsy84 Hele, já bych se třeba taky zadívala, pokud by mi cizí dítě před mým třepotalo rukama, protože bych čekala co se stane. Jestli hodí písek na to moje nebo mu něco provede, protože moje děti byly klidné, rády si hráli samy, začaly později mluvit. Takže když se k nim přiřítilo nějaké divoké, tak to často znamenalo, že jim něco vyškubne z ruky nebo provede, aby je asi zaujalo. Takže i to může být důvod, proč se někdo zadívá ;)

Jinak mi přijde pěkná rada, ať se jen usměješ a klidně řekneš tu diagnózu. Tím myslím všechny odzbrojíš.

Kdybys na mě začala poulet oči, tak si řeknu, ať se z toho tvýho nevychovanýho haranta nepoto. Protože by mě jednoduše vůbec nenapadlo, že tvoje dítě má nějakou diagnózu (žádné takové v blízkém okolí nemám, a tak nejsem nastavena, aby mě toto hned tak napadlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.25 03:35

@Marsy84 trošku z jiného soudku.
Celý život šilhám, jedním okem koukám rovně, druhé netuším, kde se zrovna nachází. Čím větší únava, tím větší benevolence mých očí. Operace by mohla způsobit dvojité vidění, momentálně brýle nepotřebuju.
Vidět to je, málo momentů, kdy to vidět není… nejhorší je pro mě ten doporučovány oční kontakt…
No jako dítě a v pubertě jsem to hodně řešila. S věkem jsem se k tomu postavila asi tak, že kdo se na mě dívá skrz prsty, tak asi nemá pro mě moc velkou validitu.
Setkala jsem se i s komenty v práci, jak mohli přijmout někoho kdo šilhá ( styk s veřejností).
Rada, musíš být srovnana s tím, že tvá dcera je taková jaká je. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6640
13.4.25 05:48

Budeš muset zapracovat sama na sobě. Mám dítě úplně malé, takže sleduji všechny děti okolo, aby mu nikdo nehodil písek do obličeje (když si na písek sednu, nikdo tam není, v okolí je trilion pískovišť, ale je to jak s vosama) apod. Můj klasický výraz je výraz namyšlené pindy, ten xicht tak prostě narostl. Ty děti jsou mi u zadku, v hlavě mám práci, nic nehodnotím. :nevim: přesto věřím, že si to spousta maminek bere jako ty. A věřím, že je náročné to zpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová