Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jinak to je problém sousedce, nebo to i dítěti příště vrazit do ruky smeták, ať si to zamete?
Pokud by měla řeči a je to můj pozemek, rada bych ji poskytla záznam z kamery.
Předpokládám tedy že jde o můj pozemek.
Problém vyřešen.
Protože buď to řeším nebo neřeším, ale pak mě to nesere
a je mi to fuk.
@Velryba černá píše: Více
Jak to, že ne…s VD chodí do speciálky
@Snopy123 píše: Více
Mají ho tam nachystaný
ani ho neuklizime
já se s ní nebudu prit, kyselé ovoce bude sklízet ona - jsou to prkotiny a uz v rámci zachování normálních vztahů nebudu vychovávat ještě jí…
@fleret Ježíš, to by bylo krásné, kdyby tam všechny byly s tvým vzděláním.
Dojicku od krav s kurzem má ten chlapec z vedlejší třídy jako asistentku. Pracovala v družstvu u nás nad baráky.
Protože vy s těmi tituly to prý nechcete dělat, nám rika paní ředitelka.
Ještě před ní, tam byla má kamarádka s tvým vzděláním, ta toho chlapce ještě uměla zvládnout, jenže věděla, že to je dočasně, než si dojička (kamaradka paní ředitelky) dodělala ten rychlokurz.
Takze vím dost na svá moudra - neboj…
@Snopy123 já dala ty příklady, které obtěžují mě. Ta diskuse má více podtemat a jak už to tak bývá, tak zkušenosti jsou různé.
Znám příklady, které jsou pro tebe bezpředmětné, zakze budu šetřit svůj čas.
Tak já znám ničení majetku a obtěžování druhych, prostě, že se to neděje tobě neznamená, že to neexistuje.
Neměj mi to za zlé, ale psí vykaly zde řešit v této diskusi nebudu. O psich h@vnech ta diskuse fakt není.
@Velryba černá píše: Více
U nás jsou tři speciálni školy a řekneme o 15 km dál další a ani jedna nemá naplněnou kapacitu a je mu fakt jedno, že jinde má.
@Marsy84 Mám sedmiletého autistu s ADHD. Je vysokofunkční, ale velmi snadno ho něco rozhodí. Lidé koukají, já se stydím. Koukání absolutně neřeším, to bych se zbláznila. Řeči někdy ignoruji, někdy vysvětluji. Záleží, jak moc je někdo urputný a má s ním problém. Snažím se v kritické chvíli bránit nežádoucí interakci ostatních, která dítě ještě více rozhodí.
Problém je, že někteří lidé jiné děti nechápou.
Naše děti tedy v ZŠ měli taky AP. Některá byla katastrofa, některé super. Co jsem s tím jako rodič měla dělat nevím. Snažila jsem se z pozice rodiče, ve škole jsem ale neseděla.
Zažila jsem, kdy mé dítě AP nemělo rado a nechtělo od ni pomoci. Smůla, asistovala mu tedy učitelka, byla rozumná aspoň ona.
Obě děti tedy mělo dle odborníků VD a normálně mohli navštěvovat klasickou ZŠ.
Intelekt nad, dnes studuji střední školy a věřím, že odmaturuji ok.
@Trojlístek takže si žiješ ve své bublině. U vás v domě, u vás v obci škola, kamarádka a známá říkala. No takže tady nemá smysl nic řešit. Jsi zapouzdřená a nepřístupná. A místo příspěvků do sbírek, bys mohla být empatictejší. Většina rodičů a postižených dětí opravdu nemá zájem obtěžovat své okolí. Tobe vadí, že vůbec v té společnosti jsou. Přeji ti hezký den a zakladatelce, jak jsem ti psala blbec se najde vždy ![]()
@fleret píše: Více
Tak jasne, že žiju v bublině, ve které se běžně nacházím.
Ale to mi jaksi nemůžeš mít za zlé. Čerpám z toho, co se děje kolem mě.
Rozhodně nežiji z toho co rekla známá. Žiju z toho, co k té situaci, ktera se nás týká řekne ta, co za to odpovídá.
Co pro tebe znamená být víc empatičtější v mém případě? Když mi už říkáš co bych mohla, tak potřebuji vědět, konkrétně.
Konkrétně nehazet všechny do jednoho pytle a uvědomit si, že opravdu většina z nás si neslibuje v nestandardních projevech našich dětí, snaží se s nimi pracovat a předcházet jim, ale jsme jen lidi a ne vždy zareagujes v dané vteřině, vše předvídat nemůžes a ano bohužel k těmto situacím dochází i u rodičů s nadstandardní péči a věnováním se. A místo odsuzujicich pohledu a blbych řečí třeba nabídnout pomoc v dané chvíli. Ne směrem k dítěti, ale směrem k rodiči. Tys na příkladu nevychované sousedky ( ne toho děcka, to je odrazem jejich výchovy) hodila do jednoho pytle všechny rodiny s postiženými dětmi. Hele přebere si to jak chceš. Já tu na začátku diskuze psala, že se setkávám v reálu s podporou a hezkými reakcemi. Ty jsi v podstatě moje první srážka s realitou, že to tak asi nebude navždy a musím se stim naučit pracovat. Taky poznání. Měj se hezky
@fleret píše: Více
S těmi všem tituly ani textu nerozumíš. A to píšu opravdu konkrétně.
Já nikoho do jednoho pytle nehodila a uvedla jsem dva konkrétní případy, které jsem vůbec nespojila.
Tedy s jistotou vím o čem jsem psala.
Taky jsem psala, že ostatní mým sítem propadaji, kde mám jen minimální podezření na postižení, protože to zase já nehodlám být konfrontována zhrzenou matkou a vidí, co neexistuje.
Dost důrazně jsem ty dva příklady odlišila. A ty mě přímo obvinujes, že skrz nevychovanou matku fracka, hážu do pytle ostatní postižené, tak to asi těžko.
To mi přímo kopíruj text, kde tohle píšu.
Další případ je inkluze toho kluka. Tam já rovněž nepoukazuji na toho chlapce, ale opět na rodiče.
Prostě se tě to nějak týká a jsi stejně trefena, jak ty matky, kterým se nic neděje!
Ty se měj jak chceš, ale ani další tituly v oboru tě nezbaví vztahovačnosti. A mimochodem, svými tituly jsi se tady zcela ohánět ty.
@Trojlístek jen píšu, že jsou i rodiče, kteří by své děti raději umístili do speciálních škol, ale nemohou.