Těhotenství po mentální anorexii

14
12.4.25 14:34

Těhotenství po mentální anorexii

Dobrý den,
Mám dotaz, je mi 20 let a před 3mi lety jsem si prošla mentální anorexií, nyní jsem těhotná a beru to jako zázrak, chtěla bych se zeptat jestli by potrat byl riziko, když jsem si prošla takovou sra*kou.
Jestli bych bez problému mohla znova otěhotnět. Pokud máte zkušenost, ráda bych si ji vyslechla. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30321
12.4.25 14:38

Za mě buď ráda, že se povedlo a nepokoušej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.4.25 14:39
@Bára53 píše: Více

Předpokládám, že se ptáš na umělé přerušení těhotenství. To je riziko vždycky. Jestli bys mohla otěhotnět bez problémů ti neřekne nikdo, ani kdybys ničím neprošla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41433
12.4.25 14:41

takže aktuální těhotenství bereš jako zázrak a chceš vědět, jestli když půjdeš na potrat, jestli to bude riziko pro další těhotenství? :think: jen přemýšlím, kam se poděl zázrak ze začátku diskuze…čekáš na další? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
12.4.25 14:41

Nějak tomu nerozumím. Bereš to jako zázrak a přitom uvažuješ o potratu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
12.4.25 14:45

Nekdo te do potratu nuti? Nikdo ti nedokaze odpovedet, potrat je vzdy riziko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.4.25 14:46

@ivašot. Nechci miminko dát pryč, ale dodělávám školu a nedostala bych žádné peníze od ÚP, je to takové složité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.4.25 14:49

@Keyllah ptala jsem se na to, jestli by bylo riziko pro těhotenství, kvůli mé předešlé nemoci a přinejhorším kdyby došlo na potrat, jestli by nebylo riziko otěhotnění horší po té nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.4.25 14:51

@Aspera já jsem ráda, ale problém jsou také peníze, jelikož dokončuji maturitu a nebyla jsem rok nikde zaměstnaná, tak od ÚP nic nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
12.4.25 14:54

A ty jsi samodruhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30321
12.4.25 15:02

Tak nejspíš máš nějaké rodiče, kteří tě budou živit minimálně do matury a pak má dítko nejspíš nějakého otce. Chápu, že tvá situace není lehká, ale na potrat bych nešla, peníze se nějak vždy vyřeší, i když se budeš muset uskromnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
12.4.25 16:58

I bez anorexie v anamnéze může být umělé přerušení těhotenství rizikem pro další plánované těhotenství. I děvčata psychicky zdravá pak třeba nemůžou otěhotnět Jiná ano, na tohle ti nikdo neodpoví. Spíš vidím ještě jedno riziko - potrat je dost velký zásah do psychiky. Jsi dost pevná, abys to ustála a nevlítla znovu do poruchy příjmu potravy? Na to ti taky nikdo neodpoví, ale vezmi v potaz i tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.4.25 17:13

@teroonka No právě, toho se taky bojím, že bych po potratu byla zase psychicky na dně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77136
12.4.25 17:30
@teroonka píše: Více

no mít ve 20 nechtěné dítě také není dobrá situace, tady je prostě každá rada drahá a každé řešení ne-dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.4.25 17:40

@stinga nepřijde mi špatné mít ve 20 dítě, co je na tom špatného? A neříkám, že je nechtěné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová