Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, dneska je první Apríl a snad tu podobná diskuze už není, ale já bych se ráda svěřila, že tento den naprosto nenávidím. Dneska ráno se mi stala hrozná věc. Manžel mě z ničeho nic začal obviňovat z toho, že mu jsem nevěrná, byl na mě až zlý a pak najednou… HAHAHA měla by ses teď vidět. APRÍL. Ať jde s takovými vtipy někam. Víte, jak mi bylo? Příšerně! Svědomí mám čisté, ale vysvětlujte to někomu a pak najednou APRÍL?
Nenávidím dnešní den, způsobuje mi úzkosti už od rána. Ano připravuji se na něj dost dlouho dopředu, ale přesto mi způsobuje bušení srdce a pocit, co zase bude. Sama nikdy takové vtipy nedělám, manžel ví, že to nesnáším a přesto si to nemohl odpustit. Mám chuť vzít rozvodový papíry a dát mu je podepsat a pak taky suše říct haha Apríl… a ne, samozřejmě to neudělám. Cítila bych se hůř, než on.
Jste na tom někdo podobně? Máte rádi vtípky na Apríla? Nebo vám také způsobuje úzkostný stav?
Klidně bych mu to oplatila, třeba ti příště dá pokoj, blbec.
V mém okolí se teda tyhle vtípky nejedou, maximálně děti přijdou s nějakou kravinou jako koulí z tělocviku nebo ztraceným telefonem. Jsem ve střehu a nedám se
Neber se tak vážně ![]()
Připravujes se na to tak dlouho a stejně se necháš nachytat. Neber všechno tak vážně.
@unuděná já vim, „neber se vážně“, ale mám asi blbou povahu. Mám totálního nerva z toho se ztrapnit. Nebejt někdy dokonalá. Dostat se do situace, kterou nemám pod kontrolou. Asi je se mnou něco špatně.
Mi to přijde trapne, ale ze bych z toho mela uzkosti to ne. Naštěstí v rodině jsme nikdy takové vtípky nedělali a ani později v životě jsem se s tím moc nesetkala. Když jsme byli decka, tak jsme nějaké vtípky udělali.
Nikdy jsem nepatrala po původu toho zvyku, ale vůbec mi to nepřijde nejak vtipné.
Miluju aprílové vtípky, hlavně v práci
. Takže se na dnešní noční těším!
To mi povídejte, zrovna čučím na Flightradar, jsem z toho úplně hin - z Paříže do New Yorku letí Concorde - a pak mi došlo, co je za den. Povedený apríl. ![]()
Taky neděláme žádné nachytávky. Infantilní humor nemusím, nemám na něj náladu tak jsem jedině ráda.
@AndělkaJilemnická Já dycky na Apríl zapomenu a docela Tě chápu… Pro mě naprosto zbytečný den. Dnes ráno mi volala devítiletá neteř, řekla jen „Apríl“ a zavěsila. Za mě všechny vtipy co by jindy v roce nebyly vtipný, tak se s nima čeká na apríla asi… nebo nevím.
@AndělkaJilemnická taky nemám aprílové vtípky ráda, doma to neprovozujeme, občas tedy něco zkusí děti, ale tam to zatím celkem poznám a je to i vtipné, jak se pokoušejí „lhát“. ![]()
Ale jinak to moc neřeším. Přijde mi, že ty to řešíš až moc, mít z toho už předem nervy a úzkosti, být vynervovaná, že se „ztrapníš“ - však vůbec o nic nejde. S tím bys asi měla něco zkusit dělat, nejspíš ti to komplikuje život i jindy.
@AndělkaJilemnická píše: VíceŘeknu ti tajemství, nikdo není dokonalý a každý se občas ztrapní. Neber to zle, ale s tebou musí být pěkná nuda když se pořád jen hlídáš aby bylo vše perfektní.
Aprílové žertíky jsem zažila naposledy v dětství od kamarádů, od té doby naštěstí ne, taky to nemám ráda. Pro mě je dnes den jako každý jiný.
Asi jsem divná. Ale nemám v okolí nikoho, kdo dělá aprílové fórky. Ani nevím, že je apríl.
To s těmi rozvodovými papíry bych klidně zkusila. Třeba by mu to docvaklo. Ale já bych reagovala už u toho obvinění z nevěry.
Cože?? Jak to víš? Kdo ti o něm řekl???
Jako čím jsem starší, tak to víc neřeším - naštěstí nemám kolem sebe nikoho, kdo by aprílové fórky dělal (píšu naštěstí
). Vlastně, kdybych to dneska ráno neslyšela v rádiu, tak ani nevím
Za mě je to spíš taková dětská a pak hospodská zábava…