Dlouhodobá masirka

Anonymní
15.10.22 18:26

Dlouhodobá masirka

Ahoj lidi.
Jsem smutná. Došlo mi, že část moji rodiny štve ostatní příbuzné a ovlivňuje je ve vztahu ke mně. Odnáší to tedy ještě jedno z mych dětí, které se v podstatě s těmi pomlouvaci nestýká. A oni si nás berou do huby, pardon, do úst.
Dlouhodobě. Začínám tušit, proč rodiče poslední dobou zmenili např. to, jak mě oslovují. Dám příklad - např. místo Marusko, jak mi vždycky říkali, jsem pro ně najednou Máňa. Několikrát jsem je poprosila, že se mi to nelíbí a proč to změnilo? A delaji to zas. Protože o mně tak mluví ta ovlivňující část rodiny. Tohle je kravína, ale zacali pomlouvat a vlastně nás odstrihavaiji od vzdálenějších příbuzných, kteri jim věří. Stavi nás proti sobe. Co s tím, máte někdo zkušenost? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65208
15.10.22 18:27
@Anonymní píše:
Ahoj lidi.
Jsem smutná. Došlo mi, že část moji rodiny štve ostatní příbuzné a ovlivňuje je ve vztahu ke mně. Odnáší to tedy ještě jedno z mych dětí, které se v podstatě s těmi pomlouvaci nestýká. A oni si nás berou do huby, pardon, do úst.
Dlouhodobě. Začínám tušit, proč rodiče poslední dobou zmenili např. to, jak mě oslovují. Dám příklad - např. místo Marusko, jak mi vždycky říkali, jsem pro ně najednou Máňa. Několikrát jsem je poprosila, že se mi to nelíbí a proč to změnilo? A delaji to zas. Protože o mně tak mluví ta ovlivňující část rodiny. Tohle je kravína, ale zacali pomlouvat a vlastně nás odstrihavaiji od vzdálenějších příbuzných, kteri jim věří. Stavi nás proti sobe. Co s tím, máte někdo zkušenost? Díky.

a v čem vás pomlouvají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 18:53

Je to hnusný, ale třeba můj táta to začal dělat hodně a az dneska mi došlo, že byl nejspíš ovlivněny. Přisli na návštěvu a kdo z rodiny například nemá školu, a samozřejmě není přítomen, tak ho zesmesnoval horem dolem. A ostatní se k němu většinou přidali. Tak nějak tuším, odkud vítr fouká a kým byla tahle tatova vlastnost podporována. Jednou jsem ho slusne zakrikla, protože už to bylo přes čáru, ze takhle se u nás mluvit nebude! Je hrozné že se rodiče nechali ovlivnit švagrovou a její rodinou - napíšu to natvrdo - a rozšířili to dál.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.22 20:59

Vzpomínám si ješte teď na tento příklad:
Po letech jsem musela skončit v praci - změnily se poměry, ubylo peněz. Šla jsem na pohovor na novou a radostně to oznamovala rodičům. Setkala jsem se s reakci: „Stejně do té práce nechces a nepůjdes! Pracovat se ti nechce.“ Zůstala jsem zkoprnela, bylo mi už dost let, mám leccos za sebou, rozhodně jsem se nikdy neflakala. Mrzelo mě tohle hodnocení rodičů, ale říkala jsem si, že takové je neznám. Jak to mohli říct, vždycky jsme se o práci bavili normálně?
No a teď? Bratr na mě štěká, že jsem v životě nechtěla pracovat, přestože každou chvíli o mě práci něco slyší, ale já už nemám chuť ani sílu mu nic dokazovat. Jestli mu švagrová vymlela hlavu stejně jako mým rodičům, tak co s tim? Tohle je taky zdánlivá maličkost, jedná se i o vážnější věci. Naposledy pomluvili moje dite v širší rodině, která si to nemůže overit. A já se divila, že nás tam nemají rádi. Dochází mi všechno postupně.

• Citovat
  • Upravit
43035
15.10.22 21:37

Jestli normalne pracujes, nebos pred materskou pracovala, tak to je snad lepsi, nez vsechny dukazy, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 21:52

No jasně. Ale přesto mi do očí budou toto tvrdit. Anebo dávat za příklad švagrovou. Víte, jednou mě zamrzelo, když jsem se táty zeptala, jestli je rozdíl být dědečkem kdysi (tenkrat s mými dětmi) a teď (s malými bratrovymi). A víte, co misto odpovědi táta řekl, pěkně nahlas, ano, byli jsme zrovna u bratra? Řekl, že moje děti byly divoké, zlobivé. Krom toho, že byly děcka vychovane dobre a chovali se slušně i k prarodičům, byla to zbytečná podpasovka, ale jako by si tím chtěl koupit přízeň brachy a švagrové.
Poslední rok na.me táta hodne stekal, i na veřejnosti. Zeptala jsem se ho s vážnou tváří, jestli jsem mu někdy v životě ublížila. Přemýšlel docela dlouho a pak jednoznačně odpověděl, že ne.

• Citovat
  • Upravit
4705
16.10.22 10:17

Já tě asi chápu a jsou to prostě takoví lidé.
Mají v životě jednu velkou výhodu, moc nepřemýšlí a berou vše jednoduše tak, jak to je, jak je mi naservírováno. Možná je to forma jejich štěstí a já je vlastně nemám co napravovat.
Zaměř se na sebe, svou rodinu a utvoř si ty hranice, které chrání.
Nedá se to lámat, budeš vyčerpávat jen sebe a špinit atmosféru ve své rodině.
Mě takhle rodiče přispěli k rozvodu vrtáním se do nás, do dětí. Teď zblbli z toho, co se děje ve světě a jen těžko hledáme společnou řeč. Přetekl mi pohár a už se snažím, aby mi to vše bylo jedno. Věnuju se své miniaturní rodině, pro kterou jsem důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
16.10.22 10:23

Omezit kontakty. Nejsou totiž povinné. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.22 10:28

Vykašli se na ně a omez kontakty. Na koho myslíš že se obrátí až budou potřebovat pomoc s odvozem k lékaři, nákupem, zdravotní péči apod.? Na bratra a švagrovou asi těžko, potom jim budeš dobrá, utni to dokud můžeš zachránit svou rodinu. Mluvím z vlastní zkušenosti. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.22 10:52

Mam to same od nejblizsi rodiny. Preference bratra, pomlouvani atd. Do toho tez masirka covid, valka, z jejich strany chut provokovat a delat ze me a me rodiny blbce. No jako odstrihnuti ci vyrazne omezeni kontaktu pomaha. Tito lide chybu u sebe casto nevidi, jeden ze sourozencu, casto dcera, byva otloukankem. Oni se nezmeni, s tim se musis smirit. Vekem se to zhorsuje casto.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová