Dlouhosnažilky - jak to zvládáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
767
11.7.12 09:15
No když jsem tam byla naposled tak mi po laparo a hystero vyšetření řekli hned jen ivf a žádná jíná možnost nebo se dál snažit zda to vyjde, právě o inseminaci slyším prvně, zda je to šernější tak bych raději to, no uvidím v pátek s en a to zeptám. třeba mě to nenabídli proto že to je levnější varianta :(
@maacek píše:
No mne treba vysla prvni inseminace, bohuzel se to neudrzelo…

IVF ani ň…

takže těžko říct, každopádně na každou zabere něco jiného.

možná bych nejdřív zkusila inseminaci, není to taková zátěž - hlavně psychicka… o nic nejde a u hybnosti spermii - před zavedením je proženou centrifugou aby je nabudili, takže bych asi nejdřív zkusila to…

hlavně by vám v CARu měli říct, co s tímhle doporučí…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
11.7.12 09:19

Tedka o té inseminaci čtu a je to fakt jednoduší a bez žádný přípravy předem to by mohla zabrat :dance: tak si píšu a zeptám se už mám na doktora seznam, to bude koukat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
11.7.12 09:21
@Berenika24 píše:
No já mám neprůchodnost pravé strany a přítel sníženou hybnost sper. a ta inseminace je? já nevím co si podtím představit

No hele pokud máš neprůchodnost jen jedné strany, tak nevím proč hned ženou do ivf :zed: jak píše maacek, spermijky nabudijou a pak je to jak normal vyšetření u dr, lehneš na kozu, dá ti tam takové ty zrcátka a tenkou hadičkou ti tam šupne spermijky, ani to neucítíš, je to otázka pár minutek. Já pak ještě čtvrt hoďky ležela na pokoji a šla domů :) ale u mě teda první pokus nezabral a příští týden půjdu na druhý, pak nevím co dál, jestli to ještě zkoušet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
11.7.12 09:25
Sama nevím prostě to na mě vyhrkli, tak jsem koukala co to obnáší a taky kolik nás to bude stát a spadla mi brada :cert: my jen potřebujeme trochu ty lenochy popostrčit, protože ovulku mám jako hodinky přesnou a vajíček mám spoustu, a pak op tom zákroku pereš něco na udržení? nebo ti nic nedávali
@nodysek píše:
No hele pokud máš neprůchodnost jen jedné strany, tak nevím proč hned ženou do ivf :zed: jak píše maacek, spermijky nabudijou a pak je to jak normal vyšetření u dr, lehneš na kozu, dá ti tam takové ty zrcátka a tenkou hadičkou ti tam šupne spermijky, ani to neucítíš, je to otázka pár minutek. Já pak ještě čtvrt hoďky ležela na pokoji a šla domů :) ale u mě teda první pokus nezabral a příští týden půjdu na druhý, pak nevím co dál, jestli to ještě zkoušet :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
11.7.12 09:28

Tak já beru pořád od 17dc duphaston, což se používá i na udržení, když třeba krvácíš v prvním trimestru. Ale já to mám na vyvolání ms, jinak bych ji ani neměla :nevim: takže nevím jestli to dávají každému :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
11.7.12 09:31
Aha, a můžu se zeptat kde si byla na inseminaci? a kolik si platila?
@nodysek píše:
Tak já beru pořád od 17dc duphaston, což se používá i na udržení, když třeba krvácíš v prvním trimestru. Ale já to mám na vyvolání ms, jinak bych ji ani neměla :nevim: takže nevím jestli to dávají každému :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
11.7.12 10:18

Já byla ve fakultce v Olomouci a platila sem jen 30,– poplatek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
11.7.12 10:19

Každopádně se na to doktora pořádně poptej, protože od letošního roku je nějakej novej pošahanej zákon, že iui je na stejné úrovní jako ivf a tudíž pojišťovna hradí jen tři pokusy a je jedno jestli je to iui nebo ivf :cert: já se to dozvěděla až po první iui, tak sem zvědavá, co mi na to dr řekne :think: každá pojišťovna to bere jinak, ale holky z jiné skupiny psaly na vzp a ta to bere podle toho zákona :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
11.7.12 11:04
No já mám 211 ministerstvo vnitra, koukala jsem na car kam jdu a tam zase píšou ICSI a to že stojí 3.000,– já se v těch zkratkách vůbec nevyznám, píšou tam že je to jen asistence a to že pojištovny nehradí
@nodysek píše:
Každopádně se na to doktora pořádně poptej, protože od letošního roku je nějakej novej pošahanej zákon, že iui je na stejné úrovní jako ivf a tudíž pojišťovna hradí jen tři pokusy a je jedno jestli je to iui nebo ivf :cert: já se to dozvěděla až po první iui, tak sem zvědavá, co mi na to dr řekne :think: každá pojišťovna to bere jinak, ale holky z jiné skupiny psaly na vzp a ta to bere podle toho zákona :pocitac: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
11.7.12 11:16

@Berenika24 posielam ti odkaz

http://www.neplodnost.org/…stovnou.html

čo sme sa bavili s holkami v inej diskuzii problém robí hlavne všeobecná ZP. Mnohé to riešia mailom do poisťovne, aby to mali na papiere jasne napísané čo budú mať preplatené a poprípade si IUI platia za svoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
11.7.12 11:38
Děkuju za odkaz, vidíš to mě nenapadlo si napsat rovnou na pojištovnu
@vanejka píše:
@Berenika24 posielam ti odkaz

http://www.neplodnost.org/…stovnou.html

čo sme sa bavili s holkami v inej diskuzii problém robí hlavne všeobecná ZP. Mnohé to riešia mailom do poisťovne, aby to mali na papiere jasne napísané čo budú mať preplatené a poprípade si IUI platia za svoje
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
12.7.12 07:40
@Berenika24 píše:
No já mám 211 ministerstvo vnitra, koukala jsem na car kam jdu a tam zase píšou ICSI a to že stojí 3.000,– já se v těch zkratkách vůbec nevyznám, píšou tam že je to jen asistence a to že pojištovny nehradí

ICSI uz je jen specialni ukon pri IVF - tzn napichnuti vajicka dobrou spermii, takze dojde 100% k oplodneni vejce…

no a u nas v CAR je jedno kolik je inseminaci - stoji to 1500,– ta jedna…

IVF me vyslo na 25 000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
12.7.12 07:41

Jde o to, jak vazna je ta porucha hybnosti, mozna byste potrebovali opravdu jen IVF s ICSI mozna PICSI…
ale to musi vedet prave ti lekari, kazdopadne se na inseminacku zeptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
12.7.12 08:47
Díky za infa, zeptám se, všechno jsem si to napsala, to budou dotazy :pankac: Já si stejně myslím, že budou chlapovi ještě dělat spermo jednou protože se to mohlo změnit doufám k lepšímu :think:
@maacek píše:
Jde o to, jak vazna je ta porucha hybnosti, mozna byste potrebovali opravdu jen IVF s ICSI mozna PICSI…
ale to musi vedet prave ti lekari, kazdopadne se na inseminacku zeptej.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
12.7.12 09:13

@vanejka v pohodičce, nic se neděje. Zítra jdu na první utz, tak mám trochu nerva, jak to dopadne. Ale musím věřit, že určitě dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí