Dlouhosnažilky - jak to zvládáte?

5974
14.6.12 10:08

dlouhosnažilky - jak to zvládáte?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak zvládáte to nekonečné snažení. Já vím, že se nesnažíme až zase tak dlouho jako někdo jiný. Ale už to příští měsíc budou tři roky. Ačkoliv dělám tolik věcí, zaměstnávám mozek něčím jiným, tak myšlenka na miminko nelze vypudit.

Děkuji za rady a podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6599
14.6.12 10:20

Ahoj :mavam: koukám kolik toho máme společného :D sme s manželem spolu 6,5 roku a manželé sme rok a měsíc a teď to budou v červenci tři roky co se snažíme :pankac: Tak myšlenky se vypudit nedají i přes veškeré rady ať na to nemyslíme :lol: ale prostě někdy to je lepší a někdy zase horší. Střídají se mi období optimismu s naprostým pesimismem :roll: ale prostě vím, že s tím nic nenadělám, ale možná ten optimismus pomáhá, ale jak ho k sobě nalákat? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
14.6.12 10:24

@nodysek Ahoj, tak to jsou tedy náhody. My se snažíme přesně od 1.7.2009. Že budu mít s někým tolik společného mě ani nenapadlo. Já jsem teď momentálně po laparoskopii a rady lékařů tomu mám nechat rok čas (snažit se přirozenou cestou). Jenže s jedním vejcovodem a jedním vaječníkem to není žádná hitparáda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.12 10:32

Holky já teda už dítě mám a přirozenou cestou, tak tady nechci vířit vody, ale mě opravdu pomohlo nemyslet na to. Mám staršího přítele a dítě jsme plánovali, ale nedařilo se cca 4 roky. Tak jsem se prostě smířila s tím, že dítě mít nemůžeme a nebudeme. V té době už mi párkrát hlavou prolétla myšlenka adopce, ale přítel s tím nesohlasil, tak jsem se s tím zkrátka smířila, i když to bylo těžké. Po těch 4 letech jsem otěhotněla a myslela si, že je to snad přízrak, když jsem viděla ty 2 čárky na testu… Vše proběhlo v pořádku a teď máme už 9 měsíčního syna.
Držím moc palce všem, kteří se stále snaží o miminko, aby si vás již brzy vybralo za své rodiče a také hodně síly! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5974
14.6.12 10:37

Tak to je báječné. My tedy už taky zvažujeme adopci, ale zatím jsme se nikde nahlásit nebyli, máme rozestavěný baráček, tak se snažíme veškerou energii vkládat tam a tam i zapomínat. Jsem mladá a vím, že mám ještě čas, ale lidi jsou zlí. Pořád mají nějaké narážky, že jako proč jsme se teda brali, když nemáme děti a takové ty podobné kecy. Je mi z nich na :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9481
14.6.12 10:41

Holky jak přesně píšete síla podvědomí je silnější :lol: Nám se povedlo až když jsme to vzdali a to už jsem dcerku měla :lol: Ta touha byla silnější a přesto, že jsem se zaměstnávala vším možným ta touha na mimi tam stále uvnitř čekala :lol:
Nyní když už jsem si dala po dvou dcerkách pokoj tak z nenadání po diag. srůstů a 2 sekcích ortel lékaře neplodná jsem v 39 letech otěhotněla a máme třetí dcerku nyní 3 roky :hug:
Tak to nevzdávat a popřípadě zkusit umělé oplodnění.
Nejstarší dcera se snažila 2 roky po té jí v Praze udělali veškerá vyšetření krve ovulku a zjistili, že nemá vůbec ve 21 letech ovulaci a vnitřek jak 40letá ženská v přechodu a nikdy sama neotěhotní a dnes po umělém na 1 pokus má 3 měsíce holčičku. A ženský lékař ji stále ujišťoval jak je v pořádku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
14.6.12 10:46

No to znám, první otázka když sme řekli že se budem brát tak se švagrová zeptala, jestli musíme :zed: já sem taky mladá, za dva měsíce mi bude 24, ale zase si říkám proč to nejde, když sem přece mladá :zed: já teda pořád čekám na ten zázrak co čtu tady v deníčkách jak jsou po ivf a nic a pak najednou bum a je to tam :pankac: já bych chtěla jít příští měsíc taky na laparku tak uvidíme jak se domluvím s doktorem :) a pak už asi ivf když nic nepomůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
14.6.12 10:47

@Natylka tak to je masakr. Ono se doopravdy nejde spoléhat všechny lékaře. Já měla doktorku a u ní to bylo jen pořád mávání rukou nad tím, že jsem mladá a mám dost času. Navíc mi nic nezjistila. Změnila jsem lékařku a během měsíce jsem byla po vyšetřeních odeslána na diagnostickou laparoskopii, kde mi tedy rozrušili srůsty na vejcovodu a navíc mi zjistili chlamydii, kterou moje doktorka nezjistila. Když nad tím těch přemýšlím, říkám si, zda-li by mi vůbec někdy něco zjistila. Ještě že jsem od ní hodně daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
14.6.12 10:48

@nodysek jako vážně ti bude za dva měsíce 24? Mě totiž za tři :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
14.6.12 10:50
@Jiti88 píše:
@nodysek jako vážně ti bude za dva měsíce 24? Mě totiž za tři :lol: :lol:
:pankac: :lol: náhoda je blbec :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
14.6.12 10:52

@nodysek to teda, ještě mi napiš, že manželovi je 27 a potrhám se smíchy :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19024
14.6.12 10:53

Ahoj, tak my se snažíme tři roky a něco, a jak píše Nodýsek, střídá se optimismus s pesimismem… někdy je to kombinace obojího, že už nevěřím, že to vyjde, ale zároveň jsem klidná a beru to jak to je… ale touha po mimi je tu pořád, asi nedojdu nikdy do stádia, že se smířím, že dítě nebude, dítě chci, takže musím bojovat… Ale můžu říct, že čím déle se snažíme, tím kratší doba mi to přijde, ten čas tak letí, že mi to ani nepřijde… dojde mi to spíš až tehdy, když další kamarádka porodí, to na mě pak padne i tíseň… :-( zlvášt když se každý ptá, kdy my 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
14.6.12 10:58

@Jiti88 nene, bejvávalo :D letos mu bude 30 :pankac:
@Schnapi no s těma kamarádkama to mám stejné, včera porodila kolegyně :roll: jen čekám kdy otěhotní někdo z rodiny :roll:
Mě hlavně mrzí, že je chyba na mojí straně a že manžel by děti s jinou mít mohl, jako já vím, že nad tím nemám přemýšlet, ale to se prostě nedá, furt to v té hlavě je :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.12 10:59

Jen klikám, abych si to pak dočetla…

• Citovat
  • Upravit
5974
14.6.12 11:01

Tak to je báječné, mě v podstatně taky nepřijde, že bychom se snažili až tak dlouho, ale když pak kouknu na ten svůj metřík, tak se občas zhrozím. Každopádně můžu říct, že prohry s jménem MENSTRUACE nesu celkem statečně a ještě se mi nestalo, že bych se rozplakala.

Jinak k lidem, jsou to paka, soudí ostatní, když o nich nic neví.. Já se k tomu raději nevyjadřuji, když má někdo takové narážky, protože by to ve finále skončilo tak, že by mi řekli, že si za svou neplodnost můžu sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí