Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Petra Z píše:
Hele ta mluva to je děs…
to se jako nikdy před tím takhle nevyjadřovala???to je pro tebe novota???nevímže by to bylo zničeho nic a změnila slovník???
MMCH aspon víš že toto není kamarádka a nepůjčovat už–nikomu
To nepůjčím no… tak bavili jsme se normálně, chodili ven s mimčama, taky jsem valila oči… ![]()
@jullls píše:
Ano, nejprve jsem ji to napsala normálně, že to chci zpět… a reakce byla: „ty pi*o!“ apod nadávky at se uklidním a počkám až budou mít apod.
No tak jestli se tak titulujete normálně..
. Jestli né, tak se před Tebou asi těch xyz let přetvařovala - což mi přijde dost zvláštní, nikdo nezmění chování a slovník ze dne na den. A jestli se tak opravdu stalo, tak má asi nějaký opravdový problém a jako kamarádka bys jí měla pomoci a nestartovat takto po ní ![]()
@jullls buď ráda že to je jen 500kč, bez toho se obejdeš. Příště budeš moudřejší a nepůjčíš. Já nepůjčuji vůbec, mám jen jednu kamarádku které ano, jinak ne! a je to asi půl hoďky co jsme s mužem přišli o 40 tisíc, takže buď ráda
ale chápu že jsi na. raná ![]()
@Kallkapa píše:
No tak jestli se tak titulujete normálně... Jestli né, tak se před Tebou asi těch xyz let přetvařovala - což mi přijde dost zvláštní, nikdo nezmění chování a slovník ze dne na den. A jestli se tak opravdu stalo, tak má asi nějaký opravdový problém a jako kamarádka bys jí měla pomoci a nestartovat takto po ní
Jasně, půjčím jí další ne?
![]()
Ježišikriste… myslela jsem teda že jsem v právu já ale nakonec fakt zlodějky a dlužnice vyhrávají…
To teda zírám…Nemluvím sprostě, chovám se normálně, ale když mě několikrát pošle do háje že peníze neuvidím, tak jako chtěla bych vidět některou z vás, jak by se chovala mile!!
@Hodaka píše:
@jullls buď ráda že to je jen 500kč, bez toho se obejdeš. Příště budeš moudřejší a nepůjčíš. Já nepůjčuji vůbec, mám jen jednu kamarádku které ano, jinak ne! a je to asi půl hoďky co jsme s mužem přišli o 40 tisíc, takže buď rádaale chápu že jsi na. raná
DĚKUJI!! Jj tolik peněz naštve…
jako počítám že už to asi neuvidím, ale žere mě že vyhrála a udělá to dalším lidem…
@jullls píše:
Jasně, půjčím jí další ne?![]()
Ježišikriste… myslela jsem teda že jsem v právu já ale nakonec fakt zlodějky a dlužnice vyhrávají…
![]()
To teda zírám…Nemluvím sprostě, chovám se normálně, ale když mě několikrát pošle do háje že peníze neuvidím, tak jako chtěla bych vidět některou z vás, jak by se chovala mile!!
jsi v právu o tom žádná, a ode mě by dostala takových titulů, kdyby na mě takhle vystartovala, že by se divila!!!
@jullls : Promiň, ale nejsi tak trochu vztahovačná? Já jsem reagovala pouze na vaše vyjadřování, to mi totiž připadá dost přehnané. Ale já to mám jinak. Nepůjčuji, vždycky POMŮŽU, když můžu.
Neboj, maš vše co potřebuješ, smlouva o pujčce nemusí být papírově, jakékoli půjčení peněz plní smlouvu o půjčce, jen to musíš dokázat, svědcí, bankovní převod a pokud ti napsala na FB to co říkaš tak máš vše. Jen záleží na tom jestli se ti chce vláčet po soudech kvůli 500,– Já bych do toho šel pokud by tohle na mě skusila
jen takové poučení musela by ti zaplatit soudní výlohy a i tvého právníka.
@jullls píše:
DĚKUJI!! Jj tolik peněz naštve…jako počítám že už to asi neuvidím, ale žere mě že vyhrála a udělá to dalším lidem…
tak ji udělej ostudu všude kde můžeš, protože tohle se nedělá! té mojí kamarádce které bych půjčila(nikdy nepotřebovala) tak další „kamarádka“ dluží asi 7 tisíc už 5 let, bydlí spolu v jednom domě, normálně se navštěvují ale vracet se jí nechce, a ta která půjčila je hloupá měkota. Já nevím že se ty lidi nestydí, mě je z toho na ![]()
@jullls píše:
Jasně, půjčím jí další ne?![]()
![]()
Ne to né, myslela jsem to spíš tak, že buďto je to tak dobrá kamarádka, kterou dobře znám a vím jak reaguje (čili když reaguje rapidně jinak než jindy -usoudím z toho, že má nějaký problém a snažím se jí pomoci) nebo to zas tak dobrá kamarádka není a peníze jí prostě nepůjčuji
.
Ty peníze odepiš do nenávratna a s nima i kamarádku. Rodiče do toho netahej, stejně bys tu půjčku těžko dokazovala…
(Takhle jsem v životě o pár tisíc přišel. Ale získáš tím spolehlivě poznání, jaký ten člověk doopravdy je. A teď si představ, že bys „kamarádce“ půjčila třeba padesát tisíc na auto…
Myslím, že jsi z toho vyvázla ještě docela lacino.)
@jullls Hele,
ber to tak, že si se za 5 stovek zbavila člověka, který nestál ani za pozdrav. A pětikilo za to zas není tak moc ![]()
Ne, jasně, ber to s nadsázkou, aspoň víš, jaká je. Pochybuju, že ještě někdy přijde nebo že bude chtít ještě pujčit. A jestli ses jí zeptala slušně a ona odpověděla jak píšeš, tak absolutně nemá cenu s ní strácet jakykoliv další čas. Tlustá čára za ní, neexistuje, i kdyby ti brečela za dveřmi a prosila o odpuštění. A vůbec nejsi povinná ji pomáhat s jejími problémy, jak napsala @Kallkapa. U nás sa hovorí Priatelia buďme, dlhy si plaťme. A tady tuším Dobré účty dělají dobré přátele.
A podle mě půjčené peníze prověřují charaktery ![]()
Jednou jsme jedné kamarádce půjčila 2.000kč a do dneška mi je slečna nevrátila. od té doby fakt nikomu a nic…
@jazminka27 píše:
@jullls Hele,
ber to tak, že si se za 5 stovek zbavila člověka, který nestál ani za pozdrav. A pětikilo za to zas není tak moc
Ne, jasně, ber to s nadsázkou, aspoň víš, jaká je. Pochybuju, že ještě někdy přijde nebo že bude chtít ještě pujčit. A jestli ses jí zeptala slušně a ona odpověděla jak píšeš, tak absolutně nemá cenu s ní strácet jakykoliv další čas. Tlustá čára za ní, neexistuje, i kdyby ti brečela za dveřmi a prosila o odpuštění. A vůbec nejsi povinná ji pomáhat s jejími problémy, jak napsala @Kallkapa. U nás sa hovorí Priatelia buďme, dlhy si plaťme. A tady tuším Dobré účty dělají dobré přátele.
A podle mě půjčené peníze prověřují charaktery
Nepsala jsem o povinnosti jí pomáhat. Jen o tom, že já peníze půjčuji jen lidem, na kterých mi záleží. V životě bych nepůjčila ani stovku někomu, komu nevěřím.
Edit : Čili jinak řečeno, pokud půjčím peníze někomu, koho za dva dny nazvu výrazy jaké zakladatelka použila, tak asi tak nějak musím počítat s tím, že se mi nemusí vrátit…
. Tady podle mě nejde o žádné přátelství a jednoduše udělala julls ukvapené rozhodnutí - njn, chybama se člověk učí..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ano, nejprve jsem ji to napsala normálně, že to chci zpět… a reakce byla: „ty pi*o!“ apod nadávky at se uklidním a počkám až budou mít apod.