Půjčila jsem kamarádce - nemá se k vrácení

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
23847
22.7.12 21:41

Titul „pičo“, bych ještě tak chápala u Ostravaček jako místní dialekt a naprosto běžné oslovení :mrgreen: ale u jihočešek :-O to asi běžná mluva nebude :nevim: Takže podobnou SMSkou by u mne kámoška skončila, i kdyby mi dlužila jen dvacku. Na druhou stranu, pokud by byla moje dobrá kamarádka opravdu v nouzi, tak jí to pětikilo věnuju, aniž by si o to musela říkat. :think:
Evidentně jste asi dobré kamarádky nebyly, jinak bys jí ty peníze dala a na druhou stranu ona by ti rovnou na férovku řekla, že ti je může vrátit až později, kdyby k tobě měla úctu. Tím chci říct, žes kamarádku v týhle ženský neztratila - prostě jsi ji v ní nikdy neměla. ;)

• načítám...
Bohemund
22.7.12 21:42
@Gina108 píše:
Titul „pičo“, bych ještě tak chápala u Ostravaček jako místní dialekt a naprosto běžné oslovení :mrgreen: ale u jihočešek :-O to asi běžná mluva nebude :nevim: Takže podobnou SMSkou by u mne kámoška skončila, i kdyby mi dlužila jen dvacku. Na druhou stranu, pokud by byla moje dobrá kamarádka opravdu v nouzi, tak jí to pětikilo věnuju, aniž by si o to musela říkat. :think:
Evidentně jste asi dobré kamarádky nebyly, jinak bys jí ty peníze dala a na druhou stranu ona by ti rovnou na férovku řekla, že ti je může vrátit až později, kdyby k tobě měla úctu. Tím chci říct, žes kamarádku v týhle ženský neztratila - prostě jsi ji v ní nikdy neměla. ;)

Promin aleproc by ji proboha mela davat 500?

• Upravit
Hodaka
22.7.12 21:45
@Bohemund píše:

tak já třeba už kolikrát dala peníze, když je někdo potřeboval. Asi to Gina myslela že když je kamarádka v nouzi a mě to pětikilo nezabije a nechybí tak dám, jí tím pomůžu.

• Upravit
8566
22.7.12 21:47
@Bohemund píše:

A proč ne? Pokud se bavíme o pravém přátelství, ve kterém je někdo v nouzi a druhému to nechybí.. :nevim:.

• načítám...
Bohemund
22.7.12 21:48
@Hodaka píše:
tak já třeba už kolikrát dala peníze, když je někdo potřeboval. Asi to Gina myslela že když je kamarádka v nouzi a mě to pětikilo nezabije a nechybí tak dám, jí tím pomůžu.

Ale dobře to je Vaše věc, ale to vyznělo jako že když byly dobre kamošky tak po ni nema chtít peníze zpět. Ja třeba nikomu nedal peníze z kamarádu, maš problémy dobře vrátiš mi to potom ale dát? Snad nemám ani takové přátele kteří by to přijali.

• Upravit
jullls

Oprava - byla to spolužačka od první třídy a bydlíme vedle sebe v baráku. Dávat jí to určitě nehodlám. Bojovat budu ne za peníze, ale za princip, protože asi nevychází každý měsíc s penězi a bude si půjčovat u ostatních… A budu taková potvora, že to všude roztoubim… :| A to péťo z ní dostanu… :dance: :potlesk:

• Upravit
14015
@Gina108 píše:
Titul „pičo“, bych ještě tak chápala u Ostravaček jako místní dialekt a naprosto běžné oslovení :mrgreen:

Pardon :twisted: :twisted: :twisted:?

• načítám...
8566
22.7.12 21:50
@Bohemund píše:
Ale dobře to je Vaše věc, ale to vyznělo jako že když byly dobre kamošky tak po ni nema chtít peníze zpět. Ja třeba nikomu nedal peníze z kamarádu, maš problémy dobře vrátiš mi to potom ale dát? Snad nemám ani takové přátele kteří by to přijali.

Taky nemám přátele, kteří to přijmou. I vždy mi všechno vrátili do koruny, i když jsem nechtěla.. Ale já myslím, že příspěvek Gina myslela spíš tak, že prostě půjčila peníze někomu kdo není její pravý přítel - kdyby jím opravdu byla, tak by to zakladatelku tak strašně neštvalo..

• načítám...
23847
22.7.12 21:51
@Bohemund píše:

Netvrdím, že jí měla něco dávat, ta jí, jak je vidět, neměla jí ani půjčovat. :pocitac:
Já píšu o sobě, mám 2 dobré kamarádky, pro které bych neváhala obětovat daleko větší sumu, kdyby jim to pomohlo a ony by pro mne udělaly to samé. :srdce: Přijít o tak dobrou kamarádku by mne fakt hluboce zasáhlo. Tak chci jen říct zakladatelce, že fakt nebylo o co stát.

• načítám...
23847
22.7.12 21:52
@Len-til-kah píše:

Klídek, nevidíš tam smajlíka???

• načítám...
8566
22.7.12 21:53
@Len-til-kah píše:

No jistě, my se tu tak zdravíme, že Lentil :mrgreen: :mavam: „pičo“

• načítám...
Bohemund
22.7.12 21:53
@Kallkapa píše:
Taky nemám přátele, kteří to přijmou. I vždy mi všechno vrátili do koruny, i když jsem nechtěla.. Ale já myslím, že příspěvek Gina myslela spíš tak, že prostě půjčila peníze někomu kdo není její pravý přítel - kdyby jím opravdu byla, tak by to zakladatelku tak strašně neštvalo..

Zakladatelka piše několikrát, že šlo o dlouhodobou známost a bydlí kolem sebe, ji neštve že ty peníze nemá ten den co měla, ale způsob jakým po ní kamarádka vyjela. Když někomu pomůžeš a pak na tebe p..o tak bych ji to dal pěkně sežrat pak

• Upravit
jullls
22.7.12 21:55

Mě dorazila tím, že jsem jí ted večer ještě napsala, že si pro to zítra v 19h přijdu a ona mi odepíše „ty hele, že je tohle omezování osobní svobody, že má bratrance právníka a že mi do tejdne prijde dopis od policajtů, jestli se nesklidním a nepřestanu jim prý vyhrožovat“ :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: já nvm, no snad není tak dementní, aby vymyslela takovou hovadinu :D :D tohle snad ani nemůže myslet vážně, takovej plk :D

• Upravit
14015

Kallkapa :mavam: Ale tak ano, některá omladina se tak oslovuje.
Ovšem tady je to jedna za 18… a tak dále.

Příspěvek upraven 22.07.12 v 21:56

• načítám...
8566
@Bohemund píše:
Zakladatelka piše několikrát, že šlo o dlouhodobou známost a bydlí kolem sebe, ji neštve že ty peníze nemá ten den co měla, ale způsob jakým po ní kamarádka vyjela. Když někomu pomůžeš a pak na tebe p..o tak bych ji to dal pěkně sežrat pak

Ano a to je to o čem píšu. Známých máme každý tři dupky a nepůjčujeme všem peníze, že? Prostě naposled, pokud půjčuješ peníze někomu, koho dobře neznáš a nevíš jistě, že mu můžeš věřit - musíš taky počítat s tím, že se Ti peníze nemusí vrátit :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel