Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@jullls píše:
Napsala sem ji:
„Terez, zítra kdybys mi donesla ty peníze, jsme doma celý den.“Tohle!
Tak ty si z nás ještě děláš legrácky jo?
Takovou zprávu Ti už přece nikdo neuvěří, to si radši neměla psát nic, protože tím si akorát podtrhla nevěrohodnost celé situace.
![]()
Škoda, že řešíš situace takhle, věřím, že kdybys na ní takhle nevyjela, měla bys své peníze už zpátky. Tady ale těžko radit, si asi prudká povaha s nevymáchanými ústy, tož buď nakonec ráda, žes přišla jenom o to pěti kilo.
Edit: navíc v jednom příspěvku píšeš, že Ti to měla vrátit do soboty, v druhém zase do neděle.. neměla Ti to vrátit přece jen toho 12tého? A jen Tě rozzuřilo, že nakupují za tvé peníze, tak to chceš zpátky hned? -To by myslím odpovídalo, plus i ty odpovědi na fcb
.
@jullls píše:
Půjčila jsem jí je v pátek dopoledne a bylo mi řečeno do neděle.
No přijde mi to trošku nesoudné… kdyby ty peníze potřebovala, tak by je nejspíš neměla do neděle, takže možná tak trochu čekala, že jí s tím určitě počkáš na později, pokud by je měla třeba na účtu, tak by si je nepotřebovala půjčit… jinak nechápu, kde je chtěla vzít… takže spíš čekala, že je nebudeš chtít tak hned a možná jsi jí třeba řekla, že ti je má vrátit, jak bude mít a ona si to vysvětlila po svém… pročetla jsem si celou diskuzi a myslím, že v tom bude i něoc jiného… sama píšeš, žes je chtěla vrátit hned poté, co jsi ji viděla nakupovat v Globusu… no, naštěstí je to jen pětistovka… pokud je to tvá dlouhodobá kamarádka, tak ti to nejspíš vrátí…
Jak mluvíte spolu, to je vaše věc, ale nezdá se mi, že by dřív před tebou nikdy nemluvila tak, jak ti psala v těch zprávách… tak jsi to od ní mohla i trochu očekávat… ale na to ses neptala, tak už mlčím…
Julls, v klidu, kamarádka peníze určitě vrátí a ty aspoň víš, že ti nestojí ani za to pětikilo.
Jak tu píšete, že byste půjčili jen v rodině… já jsem v rodině půjčila, respektive koupila jsem si novou boží ložnici (skříně se zásuvkama, zabudovaná postel, podsvícení zrcadel atd., finančně žádná sranda) a než jsem ji stihla smontovat, musela jsem se vystěhovat z podnájmu a do nového už se nevešla. Tak jsem ji prodala v rodině s tím, že peníze dostanu, jakmile dotyčná osoba dostane zaplacený kšeft (takže cca do půl roku všechny). Na peníze jsem čekala nakonec čtyři roky, než se ona osoba ráčila začít mi splácet po tisícovce měsíčně - a když vy vyhodíte velkou sumu najednou, tak vám chybí a tisícovka měsíčně už vás nespasí. Rozhádalo to celou rodinu, já nikomu nic neřekla, jen rodičům, že mě to od dotyčné osoby mrzí. A pak jsem od obou babiček poslouchala, že bych jim tu ložnici měla nechat zadarmo, protože oni mají dítě, kdežto já pracuju v Praze a mám se určitě jak prase v žitě. Nakolik mě zklamalo to, že ona osoba roznášela po rodině, jaký já jsem vydřiduch, co chce své peníze, to bylo ještě prd proti tomu, jak mě to zklamalo od jedné babičky. Táta se mě pak zastal tím, že co je mu do toho, že mají dítě, když udělat si je je to nejmenší, co v rodičovství může člověk dokázat.
Pak jsem půjčila jedné kamarádce asi čtyři stovky, prý na jídlo. Jenže je před mýma očima naházela do automatu. Už to s ní šlo z kopce… Přišla za dva týdny, jestli bych jí nepůjčila další peníze, zase na jídlo
Tak jsem jí řekla, že určitě by za mnou nešla, kdyby u sebe neměla ty čtyři stovky, co mi dluží, tak ať si je ještě půjčí a nechodí mi na oči, dokud mi je nedá bez žádosti o další prachy. Je to tři roky a o této kamarádce už nemám žádné zprávy ![]()
No a ve finále jsem půjčila kamarádovi na nájem. Nejenže nájem z těch peněz nezaplatil, ale ještě jsem ho viděla v Globusu, jak si cpe nákupní košík pravou svíčkovou. A že to zrovna není jídlo pro člověka, co nemá peníze. Ani od něj jsem ty peníze už neviděla…
Ono to často opravdu vypadá tak, že nejlepší způsob, jak přijít o kamaráda, je půjčit mu peníze
.
Zakladatelko, já myslím, že by to chtělo více klidu a rozvahy, než něco napíšeš a ještě bych řekla, napíšeš tak aby to bylo pro tvuj prospěch .Jako dát se váš rozhovor, nebo to co jste si psali, ale bez úvodní zprávy je poněkud podezřelé. Je to blbé, že jsi tak dopadla, ale ještě více lituji lidi kolem tebe, jestli se tak chováš při každém problému.
Jasně, jen do mě… ![]()
Už je neuvidim, ani prachy ani jí. A ano, psala mi na fb i sms ale z nejakeho neznameho čísla, pokud tomu nerozumíte, jste hloupí! Nevím proč si budu vymýšlet, když jsem jdu pro radu…
![]()
@tatranka1 píše:
a ty dost drzá, nikdo tady neni hloupý. kdybys nepsala jednou to a jindy zas to, tak tomu snad každý rozumí. píšeš co se ti hodí, jen aby to bylo proti „kamarádce“že ti dluží, to je jasné, to se jí nezastávam,.Ale jestli se takhle bavíte s přítelem s každým, hmm, tak jste…pěkná dvojka
Kdyby o tom partner věděl, zabije ji holýma rukama za to co mi napsala a že nám dluží. ![]()
@jullls píše:
Kdyby o tom partner věděl, zabije ji holýma rukama za to co mi napsala a že nám dluží.
Ale tak no tak
. Btw nediv se těm reakcím, ty sis ve svých příspěvcích protiřečila a opravdu není moc k uvěření, že na tvou nevinnou sms pak přišla žumpoidní její odpověď a vaše žumpoidní konverzace celkově
.
@Naima píše:
Ale tak no tak. Btw nediv se těm reakcím, ty sis ve svých příspěvcích protiřečila a opravdu není moc k uvěření, že na tvou nevinnou sms pak přišla žumpoidní její odpověď a vaše žumpoidní konverzace celkově
.
Neřeším jestli mi to věří někdo nebo ne. Šla jsem sem pro radu…
@jullls
Kdyby o tom partner věděl, zabije ji holýma rukama za to co mi napsala a že nám dluží. ![]()
no to snad nemyslíš vážne ne… trochu silná slova. ženské dejte se do kupy tohle je na hlavu.
@helenkanai píše:
@jullls
Kdyby o tom partner věděl, zabije ji holýma rukama za to co mi napsala a že nám dluží.no to snad nemyslíš vážne ne… trochu silná slova. ženské dejte se do kupy tohle je na hlavu.
To myslím smrtelně vážně… Tobě kdyby někdo řekl jaká jsi p*ča apod. tvůj chlap by řekl - jo jasně, jsi? ![]()
@tatranka1 píše:
no, vždyť to říkám pěkná dvojka
a jen se zeptám, když jste jí viděli s těma tvejma penězma na nákupu, proč jsi za ní nešla?
Aby na mě hejkala na celej obchoďák? Už jen chybí abych sem dala její fotku
opravdu by jste k ní nešli… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Supr
To jo no, taky si ťukam na čelo jaká jsem blbka..