Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No vidiš jelikoš jsem to nikdy nezkoušela asi bych na to ani neměla tak to ani nevím i když jsem si říkala aby v tom nebyl zádrhel
tak je.
No ale v tom případě to že tady slečna nebo paní zveřejnila jejich rozhovor i s jménama to je to samí ne? taky by to teda neměla.
I když teda nevím pak kde ty lidi maj odvolání a napapí se i ostatní když jí z dobrou půjčí i tu blbou 500.
@jaaajaa píše:
Tak jsme to přečetla celé.
Nehodlám dělat žádné závěry, asi by mě to hodně na kamarádku mrzelo kdyby mi to nevrátila i kdyby to byla jen sousedka prostě co si člověk půjčí měl by vrátit, když nemá ve slíbeným termínu asi by se měl omluvit první a dát to včas vědět že do dorovná později a zda to není problém. Po takovéto zkušenosti bych pak nepůjčovala nikomu. ono honě taky záleží na dotyčné situaci a na tvojí situaci já teď problémi nemám s penězma ale třeba až budu na mateřské budu ráda i za tu pětistovku a tím pádem ji nepůjčím i z důvodů toho že mě by v rozpočtu chyběla.
Ale možná že kdybych byla povahy tvé tak bych jí napsala veřejně na facebok at to oní lidi vědí že nevrací ale samozřejmě slušně. Třeba ještě ráda vráti aby jsi to smazala a neměla ostudu.
To mě taky napadlo
![]()
Prdim na nějakou ochranu osobních údajů…
Všichni jí znají, ještě aby zjistili jaká je a bude to celé a budu spokojená.
@jullls tak asi pozor aby tě nejak nepopotahovala, i když napsat zprávičku kamarádům co jí znaj snad můžeš ať si na ní daj majzla. To není veřejné ne?
@jullls píše:
Napsat na zeď ji můžu co chci
jo bohužel
by ses divila co je dneska možne taky jsem nechtěl věřit
Mi neříkej že kdyby jí napsala na zeď kdy mi vrátiš tu 500?
tak z toho může ta dotičná něco vyvodít a co?
@jullls u me to bylo podobna-hrozne velka kamaradka uz od mala a ve chvili kdy jsem ji pujcila na zivobyti 2500kc tak jsem byla svine ktera ji nekdy nepomohla atd. pro dobrotu na zebrotu. penize uz jsem samozrejmne mnevidela a pratelstvi bylo v tahu. jeste me vsude podrazela jak jsem lakoma a misto peti tisic ji pujcila jen dva a pul… podrazela me a me pak stacilo zajit za jejimi rodici s mym chlapem aby ji domluvili ne aby mi neco vracela, ale ohledne jejiho chovani, ktere me mrzelo.muj muz se postaral o verejnou ostudu pro ni a uz ji nikdo nepujci
@jitule876 píše:
@jullls u me to bylo podobna-hrozne velka kamaradka uz od mala a ve chvili kdy jsem ji pujcila na zivobyti 2500kc tak jsem byla svine ktera ji nekdy nepomohla atd. pro dobrotu na zebrotu. penize uz jsem samozrejmne mnevidela a pratelstvi bylo v tahu. jeste me vsude podrazela jak jsem lakoma a misto peti tisic ji pujcila jen dva a pul… podrazela me a me pak stacilo zajit za jejimi rodici s mym chlapem aby ji domluvili ne aby mi neco vracela, ale ohledne jejiho chovani, ktere me mrzelo.muj muz se postaral o verejnou ostudu pro ni a uz ji nikdo nepujci
Přemýšlím o tom samím… jak jsem psala, nejde o blbý pětikilo…jde mi o princip a o chování ke mě…
@jullls mimochodem na verejnych sitich bych se o tom moc nezminovala.ono je pro a púroti va vsem co se napise.muze to prekroutit a budes bita nakonec ty…
ono ponizeni jeji hrdosti a upozorneni na chovani pred dulezitymi lidmi je asi jedine reseni. nejde o to ji podkosit ale upozornit na to
@Regina Hero píše:
A kdy ti měla ty peníze vrátit?
Půjčila jsem jí je v pátek dopoledne a bylo mi řečeno do neděle.
@jullls chápu, jak jsi vytočená. Je možné, že ona je ve vážné finanční situaci a rupají jí nervy a proto se k tobě tak chová. Je to ale drzost, protože mohla přijít a omluvit se a situaci vysvětlit. Buď ráda, že tě tato lekce vyšla na 500. Mě lekce o tom, že nemám dělat takové dobré skutky, vyšla na více jak 100tis. Dodnes si říkám, jaká jsem KRÁVA!!! Od té doby mám pár pravidel. 1.Nikdy nepůjčuji větší obnost 2.Nikdy nepůjčuji jakýkoliv obnos, který by mi v nejbližší době mohl chybět 3.Nepůjčuji lidem ke kterým nemám důvěru, protože ani lidé, kterým věříš ti to nebudou muset vrátit 4.Když už půjčím a částka mi není vrácena, hodím to za hlavu a ten člověk se dostává na černou listinu a už mu nikdy nepůjčím ani na rohlík. Každopádně od té doby těmito pravidly nikdo neprošel ![]()
No ja jsem blbec naivní a pořád jsem se nepoučil, ani když jsem příšel o 35 klacku. Ale je pravda, že většinou půjčuji do těch 500, a to většinou nikomu nevadí vracet, ale jakmile je to v řádech desetitisíců, nevím proč lide se najednou velice težko louči s penězi, ktere by měli splácet…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
To už je bohužel přestupek, na to je zákon o ochraně osobních údajů, taky jsem to jednou zkoušel