Půjčila jsem kamarádce - nemá se k vrácení

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6271
22.7.12 22:13

Julls: chápu naštve to, cetka jsem celou diskuzi, proč se budeš nervovat s rádoby kamarádkou, počkej si do toho 12. A pak jestli nevrátí uhanej peníze znovu, do té doby bych to prostě neresila, nemá to cenu, zbytečně se budeš nasirat s takovou trubkou
jinak my půjčili manželovu bratranci před pár lety 3000Kc, penězi jsme taky moc neoplyvali, ale co je to rodina, navíc spolu pracují, kamarádí, tak jsme půjčili s tím, že nám to do týdne vrátí, jo jo houby do týdne tahali jsme to z něho přes půl roku, no a od tě doby jsme už nikdy nikomu nepujcili!

• načítám...
8566
@Anonymní píše:
Ne, že by mě mluva zakladatelky a její kamarádky nějak nadchla, ale na druhou stranu u méně vzdělané části obyvatelstva to je běžné. Holky si vjedou do vlasů, udělají humbuk a pak si padnou do náruče.

To ses nemusela namáhat ještě s anonymitou, to tu je každému už dávno jasné :mrgreen: ;)

• načítám...
6271

Julls: chápu naštve to, cetka jsem celou diskuzi, proč se budeš nervovat s rádoby kamarádkou, počkej si do toho 12. A pak jestli nevrátí uhanej peníze znovu, do té doby bych to prostě neresila, nemá to cenu, zbytečně se budeš nasirat s takovou trubkou
jinak my půjčili manželovu bratranci před pár lety 3000Kc, penězi jsme taky moc neoplyvali, ale co je to rodina, navíc spolu pracují, kamarádí, tak jsme půjčili s tím, že nám to do týdne vrátí, jo jo houby do týdne tahali jsme to z něho přes půl roku, no a od tě doby jsme už nikdy nikomu nepujcili!

• načítám...
colafit

Tak hlevně přijít za policajty, že je zakladatelka dcera jejich kolegyně??? To by bylo docela pěkné zneužití pravomoci veřejného činitele. Občanskoprávní vzathy by se měly řešit bez účasti policie. Nevydím tak vůbec žádný trestný čin.

• Upravit
23847
22.7.12 22:14
@jullls píše:
V tomhle případě na listovní tajemství prdim! :)

O listovní tajemství nejde. Je to tvá soukromá korespondence, tu si můžeš ty, jakožto majitelka zveřejňovat jak chceš. Porušení list. tajemství by bylo, kdyby korespondenci mezi váma zveřejnila třetí osoba.
Jen jsme na internetu - vymaž si radši ta jména - i svoje i její - nikdy nevíš…
No a ten tvůj úvodní vzkaz by mne taky zajímal :oops:

• načítám...
18305
22.7.12 22:16

Trestný čin krádeže by to byl, pokud by vznikla škoda vyšší než 5000 korun. Do této částky je to pouze přestupek a řešila by to přestupková komise městského úřadu. Policie by to odložila jako nedůvodné.
Dámy, pročtěte si Trestní zákoník.

• načítám...
6836
22.7.12 22:17
@colafit píše:
Tak hlevně přijít za policajty, že je zakladatelka dcera jejich kolegyně??? To by bylo docela pěkné zneužití pravomoci veřejného činitele. Občanskoprávní vzathy by se měly řešit bez účasti policie. Nevydím tak vůbec žádný trestný čin.

A hlavně policajt, který má všech pět pohromadě by se v životě v tomhle nešťoural(doufám teda) :think:.Hlavně je to trapný :lol: až se musím smát.

• načítám...
Bohemund
22.7.12 22:18
@Tereza1986 píše:
A hlavně policajt, který má všech pět pohromadě by se v životě v tomhle nešťoural(doufám teda) :think:.Hlavně je to trapný :lol: až se musím smát.

No policajti s tim nic neudelaj ale na žalobu to určitě dostatečne je

• Upravit
7584
22.7.12 22:27

Také bych si ráda přečetla první 1-2 sms zakladatelky. :think:

• načítám...
686
22.7.12 22:32

Necetla jsem celou diskuzi, ale korespondence zakladatelky mluvi za vse. Ja párkrát kamarádce také půjčila a i když mi slíbila vrátit druhý den a nevrátila, pockala jsem a další den slusne pisla, jestli na me nezapomela. Vrátila je az po tydnu a nebyla to mala částka, ale rozhodně by jsem ji tak drsne neosocovala. Kdo ví, jak to maji doma, treba nemají z ceho vrátit. Ja by jsem pockala do toho 12. a potom řešila razantněji, toť muj nazor.

• načítám...
_Kaczenkaa_
22.7.12 22:33

Teda… mluvíte spolu asi jako 15 leté s prominutím „cigošky“… 8o 8o No a teda kdyby to byla taková kamarádka, tak kdybys byla kamarádka, tak neřešíš, jestli Ti ty peníze vrátí včera, dnes, nebo za týden… V přátelství to většinou chodí tak, že si lidé vzájemně pomáhají, pokud to potřebují… :nevim: Jinak by mě taky docela zajímalo, jak si zakl. o peníze „slušně“ řekla… :think:

• Upravit
_Kaczenkaa_
22.7.12 22:34
  • Upravit
5533
22.7.12 22:37

Ufff… tak jsem přečetla pracně celou diskuzi a celá jsem se z toho orosila. Asi nebudete zrovna nejlepší kamarádky…
Zakladatelko, nepřijde mi zrovna fér, dávat do diskuze jméno dotyčné „kamarádky“. Předpokládám, žes ji nežádala o souhlas se zveřejněním jejího jména na internetu :zed: :think:… Navíc mám hodně silný pocit, žes zapomněla jaksi připojit začátek vaší komunikace, na kterou kamarádka reaguje…
Být tebou, tak pokud už jsi jí jednou ty peníze půjčila, tak ji přestaň uhánět a počkej si do toho dvanáctého. Pokud by ani poté peníze nevrátila, tak to teprve začni řešit. Možná má ta ženská problém, o kterém ty nevíš, třeba se ti bojí nebo stydí svěřit a ta tvá pětistovka jí pomáhá „přežít“…
Neříkám, abys jí ty peníze nechala, ale vydrž do termínu ;) ;) ;)

• načítám...
Anonymní
22.7.12 22:40

Přišla jsi o 500. Blbý. Můj manžel před lety přišel o 80 000 a před rokem o 150 000. Buď ráda, že je to „jenom“ ta pětistovka, i když to hodně naštve. Já bych byla naprdlá i kvůli dvacetikoruně, jaksi z principu. Míša

• Upravit
colafit
22.7.12 22:55

Nejhorší spory jsou o princip :roll:.

@Anonymní píše:
Přišla jsi o 500. Blbý. Můj manžel před lety přišel o 80 000 a před rokem o 150 000. Buď ráda, že je to „jenom“ ta pětistovka, i když to hodně naštve. Já bych byla naprdlá i kvůli dvacetikoruně, jaksi z principu. Míša
  • Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel