Půjčila jsem kamarádce - nemá se k vrácení

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
jullls
23.7.12 07:36

Tybláááho že jsem sem vůbec psala… Ozvali se mi a poradili dobře tak tři lidi, zbytek akorát kecy a rýpání… Chtěla jsem jestli třeba máte někdo nějaké zkušenosti, ale koukám, že většina by jste s ní mluvili zlatíčko a drahoušku a ještě se jí prosili o peníze a omluvili se za to ne? Nestačím se divit… No… nějak nevím, nepiště už prosím raději žádný jak se neumím chovat apod. Jsou to nesmysly! Já jsem tu ta slušná, co jí pomohla, ale asi to byl trochu výmysl jak hrozně nemají co jíst a já blbá naletěla. Nemám jí donést ještě tisícovku? :roll: :roll:
Asi jsem maminka ale i mladá holka, ne třicetiletá vyloženě MATKA od rodiny… kterých je tu čím dál víc…a trochu ty názory…no,možná věkově se trochu odcizují…
Omluvím se jí a bude to v pořádku :D :D

• Upravit
7369
23.7.12 07:40

Julls- taky se nám stalo, ze nám někdo dluzil, ale tak nějak neni nad to, řešit vse s klidnou hlavou. Kamarádka si evidentne nepujcovala prvně. Rozhodne neříkám, ze ty jsi ta špatná, kdyz chceš peníze zpět a i chápu, ze jde třeba ještě víc o princip. Ale kdyz uz jsi tu zveřejnila celou svou konverzaci i s vašimi jmeny, trochu me schází ta tvoje první sms.

• načítám...
Naima
23.7.12 07:42

@jullls O to tu myslím také jde - když už jsi zveřejnila celou vaši konverzaci, měla jsi tam přidat i tvůj úvodní příspěvek v sms, který evidentně ten tón celé konverzace nastartoval, aby byla informace úplná. V odeslaných zprávách ji určitě máš a také si určitě pamatuješ, s čím jsi na ni vyrukovala. Ono to pak pro tebe nevyznívá moc dobře, víš ;)?

• Upravit
24320
23.7.12 07:44
@jullls píše:
Tybláááho že jsem sem vůbec psala… Ozvali se mi a poradili dobře tak tři lidi, zbytek akorát kecy a rýpání… Chtěla jsem jestli třeba máte někdo nějaké zkušenosti, ale koukám, že většina by jste s ní mluvili zlatíčko a drahoušku a ještě se jí prosili o peníze a omluvili se za to ne? Nestačím se divit… No… nějak nevím, nepiště už prosím raději žádný jak se neumím chovat apod. Jsou to nesmysly! Já jsem tu ta slušná, co jí pomohla, ale asi to byl trochu výmysl jak hrozně nemají co jíst a já blbá naletěla. Nemám jí donést ještě tisícovku? :roll: :roll:
Asi jsem maminka ale i mladá holka, ne třicetiletá vyloženě MATKA od rodiny… kterých je tu čím dál víc…a trochu ty názory…no,možná věkově se trochu odcizují…
Omluvím se jí a bude to v pořádku :D :D

Nezlob se na me ale proc se tedkom navazis, jenom protoze ti tu skoro vsechny napsaly nazor, ze to co jsi predvedla neni to prave orechove? Jako coo chces dat tomu diteti.Ted jsi akorat ukazala ze jsi sice mlada MATKA ale zaroven hloupa.Rika se ze s uctou nejdal dojdes. ;). Nemuzes veddet jestli ti ty penize nechctela donest v nedelu treba po te smsce se nedospele rozhodla, ze ti udela naschval vubec bych se tomu nedivila. ;)

• načítám...
jullls
23.7.12 07:48

Napsala sem ji:
„Terez, zítra kdybys mi donesla ty peníze, jsme doma celý den.“

Tohle!

• Upravit
pst007
23.7.12 07:50
@jullls píše:

to není věkově, neboj;.. :lol: :lol: :lol:

• Upravit
17014
23.7.12 07:51
@jullls píše:

Fakt jsem se teď zasmála, fakt jo. Přečti si svůj úvodní příspěvek a pak mluv o slušnosti. A není to o věku, i v 18 jsem byla o mnoho slušnější než teď ty. A co doma dítě slyší, to bude považovat za normální :zed:

• načítám...
17014
23.7.12 07:52
@jullls píše:
Napsala sem ji:
„Terez, zítra kdybys mi donesla ty peníze, jsme doma celý den.“Tohle!

Lžeš, to neodpovídá tomu, o čem jste si psaly potom. Vynadala jsi ji přinejmenším do zlodějů :mrgreen:

• načítám...
jullls
23.7.12 07:54

Ano, je zlodějka. Když si půjčí a nevrátí. Víte co? Věnujte peníze kamarádkám vy a pak jeďte do mě. Končím. Sbohem.
S těma normálníma budu konverzovat dál.

• Upravit
jullls

Jako asi vůbec nechápete o co tu jde! Akorát do mě štěkáte jak sem k ní neslušná :D :roll:

• Upravit
7369
@jullls píše:

Nemusíš se hned urazet, pokud někdo napíše něco, co nehraje pro Tebe. Tak jakou radu jsi az mohla čekat? Hlavne pokud mas rodiče na policii, tak určitě víš, ze vymáhat ty peníze právní cestou by bylo dost náročné. (smlouvu nemáš, pouze nějakou vulgární konverzaci z fc). A vzít dva vymahace a používat hrubou silu? Podle me žádná jina varianta nez čekat, samozrejme ji upominat, nesnizit se najeji uroven a byt poučena do budoucna, neni.

Příspěvek upraven 23.07.12 v 07:57

• načítám...
jullls
23.7.12 07:56
@kačka25 píše:
Nemusíš se hned urazet, pokud někdo napíše něco, co nehraje pro Tebe. Tak jakou radu jsi az mohla čekat? Hlavne pokud mas rodiče na policii, tak určitě víš, ze vymáhat ty peníze právní cestou by bylo dost náročné. (smlouvu nemáš, pouze nějakou vulgární konverzaci z fc). A vzít dva vymahace a používat hrubou silu. Podle me žádná jina varianta nez čekat, samozrejme ji upominat, nesnizit se najeji uroven a byt poučena do budoucna, neni.

Jo, poslat tam partnera je taky možnost. Ten ji to asi vysvětlí, že peníze se vrací.

• Upravit
24320
23.7.12 07:57
@jullls píše:
Ano, je zlodějka. Když si půjčí a nevrátí. Víte co? Věnujte peníze kamarádkám vy a pak jeďte do mě. Končím. Sbohem.
S těma normálníma budu konverzovat dál.

Zbytecne to hrotis nic jineho.

• načítám...
7369
23.7.12 08:00
@jullls píše:
Jo, poslat tam partnera je taky možnost. Ten ji to asi vysvětlí, že peníze se vrací.

Tak brala jsem toto řešení jenom jako teoretickou možnost a doufám, ze ty tez. Hlavne si myslím, ze pokud by tam došlo k něčemu víc nez domluvě, tak by jste pak mohli platit násobně víc nez petistovku!

• načítám...
841
23.7.12 08:34

Tak jsme to přečetla celé.
Nehodlám dělat žádné závěry, asi by mě to hodně na kamarádku mrzelo kdyby mi to nevrátila i kdyby to byla jen sousedka prostě co si člověk půjčí měl by vrátit, když nemá ve slíbeným termínu asi by se měl omluvit první a dát to včas vědět že do dorovná později a zda to není problém. Po takovéto zkušenosti bych pak nepůjčovala nikomu. ono honě taky záleží na dotyčné situaci a na tvojí situaci já teď problémi nemám s penězma ale třeba až budu na mateřské budu ráda i za tu pětistovku a tím pádem ji nepůjčím i z důvodů toho že mě by v rozpočtu chyběla.
Ale možná že kdybych byla povahy tvé tak bych jí napsala veřejně na facebok at to oní lidi vědí že nevrací ale samozřejmě slušně. Třeba ještě ráda vráti aby jsi to smazala a neměla ostudu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel