Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se @Olion jo, jo, myslela jsem si, že bude nadále otcem, i když testy prokáží, že biologicky jím není. Prostě není možné, aby v RL nebyl.
@Hadumi píše:
@martina.se @Olion jo, jo, myslela jsem si, že bude nadále otcem, i když testy prokáží, že biologicky jím není. Prostě není možné, aby v RL nebyl.
bohužel, je to na palici.
@Hadumi píše:
né, není žádná páka, aby byl vymazán - leda přihlášení jiného člověka, co by s jeho souhlasem dítě osvojil. Jiná varianta není ![]()
To je divný ne???
![]()
Napadá mě situace, že muž se o dítěti DOZVĚDĚL až v jeho věku 8mi let… ![]()
Řekla bych (laický rozum), že má právo na popření otcovství na základě negativních testů DNA
Dá to k soudu, soud si udělá třeba znovu testy DNA a pokud bude potvrzeno, že otcem dítěte není tak by to mělo nějak jít, ne? ![]()
Jen teda nevím zda-li může být muž uveden v RL dítěte aniž by o tom věděl…
Tohle jsem nikdy řešit nemusela tak nevím ![]()
Jen hádám… ![]()
@Cmochy Stát myslí prvotně na dítě, aby mělo někoho kdo ho bude vyživovat…takže nelze, vymazat někoho, ikdyby otcem nebyl a nechat políčko otce prázdné (v případě prošvihnutí lhůty)..jediná šance je „najít“ jiného tatínka, který by mimi chtěl a pak udělat „výměnu“.
@Keyllah píše:
@Cmochy Stát myslí prvotně na dítě, aby mělo někoho kdo ho bude vyživovat…takže nelze, vymazat někoho, ikdyby otcem nebyl a nechat políčko otce prázdné (v případě prošvihnutí lhůty)..jediná šance je „najít“ jiného tatínka, který by mimi chtěl a pak udělat „výměnu“.
Tak to je taky hustý ![]()
@Cmochy Pokud se o dítěti dozvěděl až v 8 letech pak určitě není v RL neboť musí osobně jít podepsat papír že uznává otcovství.
Jinak v manželství lze popřít otcovství do dvou let věku dítěte, nebo 6 měsíců od prvního podezření že otcem není nejpozději však do 6 let věku dítěte v případě vztahu. (Nebo obráceně, nejsem si jistá) řešilo se to myslím v jiné diskuzi
A co právo dítěte na otce? A právo otce na dítě? O morálce se raději nezmiňuji. Stejně se to vše vrátí matce, a teď se to vrací sakra rychle. Nebo vaše jednání odnese dítě.
Zbavíš skutečného otce odpovědnosti a dítě nikdy nepozná jeho energetiku a nezíská podporu jeho rodu…
Neříkám, že je o co stát, ale o tom jsi měla uvažovat, než jsi do toho šla…
Neuvažovala jsi i o tom? ![]()
DNA
Ahoj, chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti se soudním řízením o popření otcovství. Mám s partnerem teď již bývalým čtyřletého syna, ze začátku když jsme spolu začali žít sme měli ve vztahu nějaké problémy a tak sme se rozešli, já měla jiného partnera, vztah sním ale netrval dlouho, partner se kterým sem žila před tím hodně naléhal a chtěl abysme se k sobě vrátili tak se tak i stalo, po nějaké době jsem zjistila že jsem těhotná plus mínus měsíc a půl až dva měsíce po tom co sme zase byli spolu, hned jsem mu to řekla a taky jsem mu hned řekla že je rozhodnutí na něm co bude dál jestli se na to necítí že půjdem od sebe rozhodl se sám ze své vůle šel na matriku a nechal se napsat jako otec do rodného listu, žili sme spolu do tří let syna, bývalý partner hodně pil nedalo se to vydržet tak jsme opět šli od sebe nejsme spolu rok. Synovi jsou nyní čtyři roky a bývalý partner chce popřít otcovství a žádá i o prominutí lhůty, nevím co mám čekat jestli ty testy DNA, otcovství mi sedí spíš na nej, než na toho druhého partnera se kterým jsem byla chvilku ale je tam i ta možnost že to může být jinak a o tom mimochodem věděl i partner se kterým jsem žila, kdyby se ukázalo že otcem není partner se kterým sem žila předpokládám že testy bych měla platit já? Nevím teda ale z čeho… Nemáte někdo zkušenosti jak se tohle řeší? Kdyby se ukázalo že je otec ten se kterým sem měla krátký vztah určitě by se k otcovství nehlásil má svůj život a svoji rodinu a po čtyřech letech kdy si syn zvykl na partnera se kterým jsem žila jako na otce si myslím že by to nic nepřineslo… Vím byla jsem hloupá to uznávám ale ptám se tedy hlavně na zkušenosti velmi mě to trápí bývalý partner toto k soudu podal protože se chystá pracovně do Anglie a nechce tu mít závazky se synem se ale stýká pravidelně každých 14 bydlí totiž ještě u maminky kam syn jezdí na víkendy chová se knemu hezky hraje si sním furt se pusinkujou ale zároveň žádá o popření otcovství… ![]()
Máte štěstí. Pokud jste mimo lhůty. Vyhrála jste! Nic nebude.
Dle lońského rozhodnutí soudu Frýdek Místek není v zájmu dítěte,
aby zjistilo, kdo je otcem dítěte, pokud si to matka a ovlivněné dítě nepřeje.
Soudím se už cca 10 let, chci testy od dítěte, které nesmím vidět - výsledek 0!
Nejde o peníze, jde o mé děti. Které může po mé smrti vydírat někdo cizí.
Ženské soudní loby, aktivně hájí nevěru a dává matkám zákonné právo vědomě lhát svým dětem o jejich původu třeba doživotně.
Záležitosti jako jsou dědičné nemoci, nadání, pravý původ atd. se u nás před dětmi úmyslně skrývají.
Důvěrně znám případ učitelky základní školy z Novojičínska, která aktivně brání vlastnímu synovi zjistit, kdo je jeho otec. Kluk už má přes dvacet a stále nic nesmí vědět a hlavně, nesmí se s otcem potkat. Otec by si mohl vzít vzorek DNA…
Umíte si představit, co asi ukládá tzv. učitelka do podvědomí žáků, které učí? Když k vlastnímu má takový vztah? Ale asi je to věcí ředitele školy, že to trpí. Učitelek je asi málo…
Marcel
Štěstí tomu zrovna neříkám, a uz vůbec na to nejsem hrda, ale když si bývalý vzpomněl po čtyřech letech že už tatínka dělat nebude a přitom věděl do čeho jde tak to mě trochu štve neříkám kdyby nic nevěděl ale takhle kór když se synem tráví víkendy jakoby se nic nedělo
Mezi námi. Jsem přesvědčen, že všechno se jednou vrátí…
Odpusťte mu to, jestli můžete.
Jakmile tento tzv. „problém“ pustíte od sebe a nebudete se mu věnovat a držet ho u sebe. Nebude Vám ubírat nervy a čas.
Bude likvidovat druhou stranu. Uvidíte!
Hezký den,
Tady přeci nejde o žádný odpuštění nebo tak něco, chyba je na obouch stranách, ja jsem pouze žádala dotaz jak to chodí u soudu, a už vůbec nechci nic skrývat kdyby testy byli soudně nařízené a ukázalo se že pravda je jinde rozhodně svému synovi nebudu lhát…
Moc prosím o radu. Mám švagrovou / bohužel / která všude roztrubuje, že moje a manželova první dcera není jeho. Máme totiž dvě. Ta mladší je blond a podobou je celý táta který je taky blond. Ta starší je tmavovlasá po mě a do podoby je spíš po mě. Což je kámen úrazu protože tam není údajně podoba po manželovi. Proto už mám těch spekulací a lží dost. Napadlo mě udělat test dna na určení otcovství a pak předevšema jí to v pálit ( švagrové ). Jenže nechci aby to manžel věděl předem. Proto se chci zeptat. Jak mu udělat stěr aby o tom nevěděl? Jsem 7 let vdaná a dochází mě trpělivost. Děkuju za radu, pomoct.