Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zuzouš Psy bych nechala sedět (Místo!!!) u výtahu. Naložila bych děti a kočár a sjela dolů. Zavolala: K noze ![]()
Jak jsou staré děti, když už s nimi jezdíš sama venku na kole a k tomu máš psy a kočár? To asi nebudou dvouleté tříleté ne?
U mě je oblíbená hádanka bez řešení, jak vyvenčit psa a uspat dítě, co usne jenom v kočárku a řve únavou, když druhé dítě je nemocné a má horečky. O tom, jak dojít na nákup nemluvě.
Ja bych nesla, protoze nemame postylku. Ale vzala bych v satku s sebou ![]()
My teda nemáme hospodu, ale skvělý sousedy. Jak je teplo, uložíme syna a jdeme sedět ven. Prvních pár sezení s chůvičkou, ted už bez ní. Zajdeme se sem tam podívat, přikrejt. Spí jak špalek. Nebudívá se, spí až do rána. Nevidím v tom potíž. Zrovna ted jsme přišli z venku. Zatím to mám ale tak, že když pije alkohol manžel, nepiju ho já - a naopak. Kdyby cokoli, abychom mohli řídit.
@blobfish Dík moc. Jde z toho teda mráz. To dovolání je z roku 2005 - nevíš, jak to s rodiči nakonec dopadlo? Doufám, že je fakt zavřeli. Jako chudinky děti, 4 a 2 roky, ještě zamčený zvenku, když si to představím jak se snaží dostat ven, marně, chlapeček doživotně zmrzačený, holčička… Brrr.
Doba se změnila - nad tou kriminalitou často přemýšlím, jak to doopravdy je. Určitě je třeba více feťáků, myslím, že když se generace našich rodičů dostala třeba k hašiši, bylo to fakt něco super tajnýho subkulturního a děsná „droga“. A z pervitinu, heroinu lidem často hrábne (jako třeba ten narkoman, co v Chebu unesl paní s dětmi do Německa. Mimochodem chodila jsem s ním do první třídy, strašně hodnej, šikanovanej chlapeček to byl.) Ale agresivních pedofilů bude asi tak stejně, možná i méně, protože se uspokojí na netu. V čem se ovšem doba změnila jednoznačně je doprava - lidi chodí čím dál míň pěšky. Když jsem byla dítě, určitě neměla auto každá rodina, teď má leckterá dvě. Do té ZŠ jsem v první třídě jezdila v okresním městě po ulicích. Sama. Byla jsem opatrná a provoz byl minimální.
Příspěvek upraven 07.07.19 v 22:46
U tchyne s tchynem nechavali doma deti samotne a sli na ples (1 km daleko, chuvicky neexistovaly). deti, treba 2, 4,5 let, vecer jim rekli: „jdeme na ples, tady mate nocnicek, nechame na chodbe svitit, nebojte se, pozdeji prijdem“
dneska se jim zda divny, ze deti tak hlidame, tchyne klidne prizna, ze kdyz hlida deti a moc ji rusi, tak chuvicku vypne.
@madlicka jeste jsem si vzpomela na jistouj matku, co nechala pod eskalatorem „opusteny“ kocarek a jela nahoru pro dvojcata
![]()
@verulicek Ja raději anonym. Uz jsem v okoli schytla mnoho neni třeba jeste tady
. Mam 500 M od domu obchod. Ulozim deti a jdu v klidu na nakup. Zádné odhlížejí se na co sahají, co uz pada… A vycep ma muz přímo doma. Nemame hospodu, neni alkoholik (ja alkohol nene, rana po nem me nebaví). Ale znaven z práce dojde a nacepuje si. Sedne na zahradu/pripadne neco pracuje. Myslím ze neni zivot kvůli honbě za zlatem. Takto nas ten zivot jaksi víc baví.
@Pudloslava píše:
U tchyne s tchynem nechavali doma deti samotne anli na ples (1 km daleko, chuvicky neexistovaly). deti, treba 2, 4,5 let, vecer jim rekli: „jdeme na ples, tady mate nocnicek, nechame na chodbe svitit, nebojte se, pozdeji prijdem“
dneska se jim zda divny, ze deti tak hlidame, tchyne klidne prizna, ze kdyz hlida deti a moc ji rusi, tak chuvicku vypne.
Jo moji rodice taky. Ulozili me a brachu do postylek a jeli do vedlejsiho mesta na motorce do kina.
@jenny.fields 5 a 3,5r, jedna má kolo, druhá koloodrážedlo. Já na kole nejedu, jestli to tak vyznělo, mám přece kočár
To přivolání psů asi neklapne, jeden je prakticky slepej a polohluchej
Já tím spíš chtěla ukázat, že někdy to dítě aspoň na chvilku vydržet samo musí, jinak jezdím tak, že svezu děti s kočárem, dole holky u kočáru počkají (ne venku, vevnitř vedle výtahu) a já dojedu se zbytkem, ať už je to cokoliv.
@Pudloslava píše:
U tchyne s tchynem nechavali doma deti samotne a sli na ples (1 km daleko, chuvicky neexistovaly). deti, treba 2, 4,5 let, vecer jim rekli: „jdeme na ples, tady mate nocnicek, nechame na chodbe svitit, nebojte se, pozdeji prijdem“
Tak to je strašný ![]()
@jdukolem píše:
tak na to se nespoléhej.. každé jednou vyleze
Náš byl v postýlce do dvou let a nevylezl ani jednou.
Jinak by mě zajímalo, jak dlouho pijete jedno pivo. Však jedno pivo je na půl hodiny maximálně ne? Navíc za předpokladu, že manžel jde napřed, objedná a vy už příjdete k hotovýmu.
@lleennttiillkkaa však na pivo se nechodí kvůli pivu
Na jednom lze prosedět i celý večer, ne
@Pudloslava píše:
To nějak nechápu, jak že ji ruší děti z chůvičky? Přece když se místo spaní chůvička ozývá, tak něco není v pořádku a měla by tam jít, ne?