Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nu, na zahradě člověk obvykle dům nezamyká, bála bych se, že zlomím klíč v zámku (méně pravděpodobné), zabouchnu si klíče (může se stát) A HLAVNĚ v neposlední řadě, že mně někdo udá.
§ 195
Opuštění dítěte nebo svěřené osoby
(1) Kdo opustí dítě nebo jinou osobu, o kterou má povinnost pečovat a která si sama nemůže opatřit pomoc, a vystaví ji tím nebezpečí smrti nebo ublížení na zdraví, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.
(2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
Tady se prostě bojím, jak by ten soud rozhodl. Protože ten zákon je pochopitelně mimojiné vymyšlený na matky, co jsou schopné sedět celý den v hospodě a nechat dítě doma - a nemůže rozhodnout jednou tak a podruhé tak. ![]()
Řešili jsme to teď poměrně obsáhle s mužem. Měli jsme tu na hlídání stařičkého psa, který musí chodit často čůrat, naposled tak mezi 10-12 v noci, když děti spí. A co tedy s tím, když jeden z nás není doma? Nebo i ve dne, například máme jedno dítě nemocné, manžel je se zdravými u babičky a já doma s marodem, téměř šestiletým - můžou mě zavřít, že jdu se psem před barák?
@Anonymní píše:
Ahoj, raději anonymně, ale chci se pro zajímavost zeptat, zda je tu někdo, kdo má před barákem hospodu a už tam byl s chůvičkou…je krásné počasí a člověka láká zahrádka. Dítě už mi spí a je mu víc jak rok. Jsme v nízkém panelíku a přímo před domem je zahrádka. Chůva tam dosáhne v pohodě. Nejsme žádní alkoholici, nicméně si ráda v létě s manželem na jedno zajdu (nebo s kamarádkou). Taky jste to v létě někdy praktikovali? Asi se někteří budou pohoršovat, ale ráda bych poznamenala, že vzdálenost je stejná, jako když jste s děckem na chatě, dáte ho spat a třeba ryjete na zahradě…
A na co se vlastně ptas? Když si to sama obhajujes. To potřebuje s svolení? Já bych nesla ven z baráku ani na chatě. Chuvam nevěřím.
My takhle chodivali posedet pred barak na lavicku, akorat sme nemeli chuvicku ale mobil s vyhodnym tarifem ![]()
@Ebixa píše:
Já bych taky nešla. Vypadá to opravdu divně v hospodě s chůvičkou.
Souhlas.
Jinak ja jsem poprdena, jen kdyz maly spi a ja sjedu vytahem do sklepa pro brambory. Nekolikrat obehnu byt a zkontroluju jestli je vse nebezpecne z dosahu, kdyby se vzbudil, zamknu zachod, zavru zabranu v kuchyni a zamknu hlavni dvere a jeste otevru, jestli jsou fakt zamcene.
Zatim je dite male 18mesicu. Z postylky teda vyleze par dni.Jen trnu, kdy se nauci otvirat okno, to uz se vubec nehnu.
@Ondrášovka.N píše:
My takhle chodivali posedet pred barak na lavicku, akorat sme nemeli chuvicku ale mobil s vyhodnym tarifem
@Ebixa píše:
Já bych taky nešla. Vypadá to opravdu divně v hospodě s chůvičkou.
Já nevím možná to vypadá blbě ale furt lepší než když je v tý hospodě v pozdních hodinách s tím prckem
@terinka4444 píše:![]()
![]()
to děláme, když malá usne v autě. Parkujeme tedy před domem na zahradě, ale jeden mobil jí dáme do auta, druhý do kuchyně
a že někdy spí dost dlouho
Dnes jsou tarify neomezené za pár korun, tak co by ne
![]()
@dendule4 píše:
Ta chůva ale přece není jistota! Elektronická chůvička Ti přece nepohlídá dítě a když se mu něco stane, tak než tam ta máma doběhne…dítě leží, krvácí..a dál už to znáš.
Jinak ano, vícekrát už bych z bytu neodešla, když bych tam měla samotné dítě. Měla jsem kliku, že se nic nestalo a určitě už to pokoušet nebudu.
no já předpokládám že je to na doběhnutí za stejnou dobu co já nevím jsem na záchodě, ve sprše atd. Ale samozřejmě záleží jak na rodičích a hlavně na dítěti, každé je jiné at už se bavíme o pohyblivosti nebo kvalitě spánku.
@kacenka8 píše:
Já nevím možná to vypadá blbě ale furt lepší než když je v tý hospodě v pozdních hodinách s tím prckem
Nejlépe koupit si pivo domu, nebo mít hlídání. Anebo když už, tak videochuvicka, kde na něj vidím. Já jsem posera, já bych si to určité nelajzla.
@Bersaba píše:
Nepoznáš utržený sluchátko?
ne, jsem myslela že to jsou dva banány ![]()
Jéé hospůdka se zahrádkou naproti
To mi tu po přestěhování chybí, předtím jsme ji taky měli a občas na jedno skočili, jak bylo vedro, v bytě jak v peci… jen zasyčelo.
Máme teda videochůvičku, takže jsme viděli jestli jen zabrblal a pak se přetočil na druhý bok, nebo tam ječí. To se stalo jen jednou, jinak spal jak andílek.
Jako proč ne, já jsem teď přes den na zahradě pořád, je třeba dělat kolem baráku, tak jsem taky venku s chůvičkou a kdyžtak doběhnu ![]()
Jen běžte lidi ![]()
@lucenka píše:
Taky jsem byla v klidu, než mi kluk přepadl v noci do mé postele. Bylo mu 16 měsíců. Takže na to, že to do té doby neprelezlo bych nespolehala.
malá neumí chodit, k nábytku si začala stoupat před měsícem. ![]()
Jinak holky už jsme zpět, bylo to bájo a pohoda..moc jsme si s mužem hezky pokecali, jako dřív…malá chrápe. Ona spává celé noci, jen když ji zlobí zuby, tak se kolem druhé budí. Vidím, že moje téma frčí dál, tak ho jdu dočíst…s chlapem jsme ale konstatovali, že si tam příště možná zajdeme i na jídlo
ať si toho užijem než budem na samotě na baráku ![]()
Tak kde co vypadá blbě a tohle je jedna z věcí…
Já mám hospodu o dům u „sousedů“ a nešla bych. To radši pošlu muže do bandasky, když mám chuť.
A asi jsem divná, ale pro mě je osm hodin už pozdní hodina a s kočárem, bych v tuhle hodinu nešla nikam natož do hospody. ![]()
@neumisa píše:
@Blackova.Knový mobil, drahá
ach ták, ale vypadá to jako dva banány ![]()