Do hospody s chůvičkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6100
31.5.15 22:16

Ja kdyz nad tim premyslim asi bych nesla. Preci jen kdyby se cokoliv stalo, tak bych si to opravdu vycitala. Navic jsem jednu pani takhle videla a prislo mi to divny. Ale jsem precitlivela v patym mesici :) tak ze mozna za rok a pul budu rada ze vypadnu. Ale ja mam pro zmenu v planu davat psa vycurat s chuvickou na coz taky nekdo kouka blbe :) me asi na tom vadi jen ta hospoda proste no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
31.5.15 22:21

Prosím vás, vy všichni, co tu píšete, že co kdyby se dítěti něco stalo, začalo se dusit, krvácet nebo něco… To mi chcete tvrdit, že všichni máte na dítěti přilepené oči 24 hodin denně a když spí, tak sedíte u jeho postýlky a sledujete každý jeho nádech? Nikdy nejste v jiné místnosti, nejdete třeba na záchod nebo do sprchy? Jaký je v tom rozdíl, jestli jsem o patro níž v kuchyni nebo na vlastní zahradě (v rodinném domě), o patro níž v hodpodě (v bytovce) nebo před barákem se psem? Když vám bude dítě spát v ložnici a vy budete v kuchyni vařit, tak jak jako zjistíte, že se vám dusí nebo začalo krvácet?
Já třeba uvnitř v domě chůvičku nepoužívám, spoléhám jenom na vlastní sluch. Když dám dceru po obědě spát, jdu si sednout o patro níž do obýváku, hodím si nohy nahoru, pustím film nebo taky usnu a dvě hodinky o ní nevím. Kdyby se mi nedejbože pět minut po uložení zadusila, tak to dřív než za ty dvě hodiny ani nezjistím, nesedím u ní a nepočítám nádechy. Člověk přece nemůže být paranoidní, to by od dítěte fakt nesměl udělat ani krok a musel by bdít 24 hodin denně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
31.5.15 22:23
@verulicek píše:
@matkabagristy byli jsme pryč max 20 minut, nemám vůbec špatný pocit :kytka: :mrgreen: navíc čepovaný Hoegaarden nemají jen tak někde :dance: (pivařky jistě ví, o čem je řeč :andel: )Příspěvek upraven 31.05.15 v 21:03

Považuji se za pivařku, ale Hoegaarden mi teda fakt nechutná. :? :mrgreen:

Jinak ano, taky bych šla. Měli jsme hospodu hned vedle baráku, ale bohužel nám ji zrušili. :,( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
31.5.15 22:25
@matkabagristy píše:
Fakt jste z toho udělaly zločin, jo 8o Já mám akorát blbou zkušenost s tím, že se chůvičky navzájem ruší
Úplně jsem si představila 4 ženské v hospodě a na stole 4 piva a 4 chůvičky. :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
31.5.15 22:27

@Kassy ja bych se spis bala ze me nekdo uda na socialku nebo na me budou koukat blbe s tou chuvickou. A asi bych si to fakt neuzila. Ale nic proti tomu nemam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
31.5.15 22:59

Nešla bych ani náhodou, nejsem pička :lol: Ale se psem a mužíčkem na romantish procházku, to jó. Chůvičku nepoužívám, rizika beru v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
31.5.15 23:06

Teda nejvíc mě zarazilo, že většina těch, co jsou proti, argumentuje tím, že chůvička v hospodě vypadá blbě. :roll: To je fakt argument jak noha. Můžete mi říct, jak uškodí dítěti to, že chůvička v hospodě vypadá blbě? Takže stejně daleko na zahradě to nevadí, protože tam to „vypadá dobře“ a v hospodě to vadí? Nepřijde vám to pokrytecké?

Jo a to, že kdyby se něco stalo, tak to s chůvičkou nezjistíte, to jako že by dítě vykrvácelo bez vydání hlásku? Někdy mi připadá, že většina matek ne e-miminu od narození dítěte ještě oka nezamhouřila a místo spánku čučí na dítě. :mrgreen: A holky, jak máte vyřešené, kdybyste třeba doma dostaly mrtvici? Možná by to chtělo nějaký měřič tepové frekvence, co případně zavolá záchranku. Určitě už nějaká taková aplikace existuje. :mrgreen: Nebo možná raději donutit muže, aby pracoval z domova, protože kdo by se postaral o dítě, než by záchranka přijela? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
31.5.15 23:08

@zuzouš To jako vážně nebo ironicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
31.5.15 23:13

@Kakachna a ještě by mě zajímalo, jak by ženský vyřešily naší zapeklitou výtahovou situaci :mrgreen: Nuže je třeba dostat 4 patra dolů dvě chodící děti, psa 30kg, psa 23kg, kočár s miminem a mě. Do výtahu se vejde pouze kombinace já, děti, kočár nebo já, děti, psi nebo děti, psi. Kvízová otázka zní, jak dostat všechny dolů, aniž by (jéééžiš, proboha určitěseněcostane!!) nějaké dítě zůstalo někde samotné :) A pro úspěšné řešitele ještě jeden oříšek- to celé v kombinaci se 2 dětskými koly :)

edit-co vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
31.5.15 23:14
@madlicka píše:
Super že máš ten judikát, kdybys mi napsala, kde jsi to četla, budu moc ráda! My o tom teď doma hojně diskutujeme. :mrgreen:sorry za odbočku - Moji rodiče mě vedli k samostatnosti od první třídy, do školy i na kroužky jsem chodila sama, byla moje zodpovědnost, abych přišla včas. Manžel chodil na tréninky s rodiči a prarodiči do cca 4 třídy. Švagrová nenechává doma samotnou dceru ani v 10 letech, ještě ve čtvrté třídě nechodila do školy sama - asi 400 metrů. Vím, že doba se změnila, na druhou stranu mám pocit, že mnoho rodičů děti vypustí a nebo nechá doma bez dozoru poměrně pozdě, cca ta šestá třída.
Tak jsme doma probírali, co se bere jako to „vystavení nebezpečí“ a jak asi staré je to dítě, které mohu „opustit“ s tím, že už si umí samo pomoci.

Je to tady:
http://www.nsoud.cz/…7A4E0065EDBB?…,

(jinak jsem to napsala blbě, okresní soud řekl, že to opuštění dítěte bylo, odvolací si pak myslel, že ne)

Jinak k té tvé odbočce - myslím, že u těch desetiletých a starších dětí je to dneska trochu extrém. Já jsem samozřejmě taky bývala doma sama (družina byla jen do třetí třídy a naši fakt nemohli odejít v jednu ve dvě z práce, aby mě vyzvedli ve škole) a když jsem v jedenácti nastoupila na gympl, jezdila jsem MHD sama přes půlku města. Mně ani nepřipadá, že by se doba nějak změnila (kromě toho, že dnes mají všichni mobilní telefony, takže i kontrola na dálku je snazší), ale spíš se o různých nebezpečích víc mluví a píše, takže mají rodiče větší strach. Aspoň já to tak mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.5.15 23:14
@veria píše:
Roční dite z postylky nevyleze, to bych byla uplne v klidu.

tak na to se nespoléhej.. každé jednou vyleze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
31.5.15 23:23
@zuzouš píše:
@Kakachna a ještě by mě zajímalo, jak by ženský vyřešily naší zapeklitou výtahovou situaci :mrgreen: Nuže je třeba dostat 4 patra dolů dvě chodící děti, psa 30kg, psa 23kg, kočár s miminem a mě. Do výtahu se vejde pouze kombinace já, děti, kočár nebo já, děti, psi nebo děti, psi. Kvízová otázka zní, jak dostat všechny dolů, aniž by (jéééžiš, proboha určitěseněcostane!!) nějaké dítě zůstalo někde samotné :) A pro úspěšné řešitele ještě jeden oříšek- to celé v kombinaci se 2 dětskými koly :)edit-co vážně?

To zní jako hádanka převez přes řeku vlka, kozu a zelí. :mrgreen:
Taky mi připadá, že většina „bezpečnostních pravidel“ je použitelná pro matky jednoho dítěte bez domácího zvířectva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
31.5.15 23:25

@zuzouš A asi je potřeba zadat plochu výtahu. Obávám se, že bez ní má tato rovnice nekonečně mnoho řešení. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
31.5.15 23:26

Nešla bych. Jsem v tomhle paranoidní, vždycky si vzpomenu na tu unesenou holčičku v Portugalsku :( K tomu dítě vyleze nebo se začne dusit..fakt ne.

Vzala bych ji do kočárku uspala a šla s kočárkem na pivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
31.5.15 23:28
@zuzouš píše:
@Kakachna a ještě by mě zajímalo, jak by ženský vyřešily naší zapeklitou výtahovou situaci :mrgreen: Nuže je třeba dostat 4 patra dolů dvě chodící děti, psa 30kg, psa 23kg, kočár s miminem a mě. Do výtahu se vejde pouze kombinace já, děti, kočár nebo já, děti, psi nebo děti, psi. Kvízová otázka zní, jak dostat všechny dolů, aniž by (jéééžiš, proboha určitěseněcostane!!) nějaké dítě zůstalo někde samotné :) A pro úspěšné řešitele ještě jeden oříšek- to celé v kombinaci se 2 dětskými koly :)edit-co vážně?

Poslat psy po schodech? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová