Do kdy psali Vaše děti Ježíškovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
31.10.20 22:51
@Anonymní píše:
Ahoj, jen téma na odlehčení. Zajímalo by mě jestli jsem divná já nebo senátor prudí, protože je v pubertě. Chtěla jsem po něm, aby napsal dopis Ježíškovi, stačil by mi seznam, aby jsme s mužem věděli, co si přeje, protože jeho odpovědi jsou nevím, když už řekne přání, tak je to nový mobil. Ale ten odmítáme kupovat, protože má nový od května z narozenin, nebyl nejlevnější. Přijde nám zbytečný co půl roku měnit mobil, který má stejné funkce, jen se mu už líbí jiný typ. To prostě ne, nic jiného nechce. Ale to není hro diskuze, jde mi o to do kolika let psaly Vaše děti dopis, seznam. Jeho reakce, že není malý dítě mě překvapila. Loni to bylo ještě v pohodě a letos ho pobuřuje jen představa. To jsem fakt tak mimo? Jak je to jinde? Omlouvám se za anonym, ale minule jsem zde dostala kartáč, tak už se mi nechce nic rozebírat jinak, než anonymně. Proto prosím anonym ponechat nebo smazat. Děkuji předem ;).

Píšou doteď. 13, 15, 17. Nenapíšou, nenaježí. :nevim: Vědí, že to platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
31.10.20 23:28

Syn dopisy nikdy vyloženě nepsal, někdy dělali ve školce, jindy ho nakreslil, ale ne každý rok. Jinak o přáních mluvíme, takže vím, co by zhruba chtěl. Letos ještě nemá úplně přesně vybráno. Je mu 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
31.10.20 23:32

Deti mame zatim male. Ale tedy prekvapuji me tady reakce, ze kdyz nenapise dopis/seznam tak nedat zadne darky. To jako vazne? Nekdy proste ani dospely clovek fakt nevi, co by chtel, nic ho treba nenapadne co by chtel nebo potreboval. To prece neznamena, ze by nemel nic dostat. Neco jineho je rict ‘nechci nic’ a ‘nevim’. Tak kdyz nevi, tak dam nejaky poukaz, treba i k tomu mobilu, nebo knizku, prece kazdy zna svoje dite a vi co ma rado, nebo styl jeho oblekani nebo aspon jakou kosmetiku pouziva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
31.10.20 23:41

@hani28 nevěřím, že jakýkoliv puberťák nemá žádné přání. A ano, pokud by nechtěl napsat seznam jen proto, že je to pro něj trapárna, tak nedostane nic.
Jinak zakladatelko, asi bych se synem normálně promluvila a požádala ho o seznam přání s tím, že fakt nemusí být Ježíškovi, ale neradi byste ho zklamali. Pokud se nechytí, jeho smůla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
31.10.20 23:41

Nechapu dotaz - jako do kdy psali dopis bo na jeziska verili nebo psali si sva prani, co by chteli?… wish list pise u nas cela 15ti clena rodina (s rodici a brachou pres sms bo bydli daleko) a z toho veri jen 3 deti do veku 8 let ( je fakt, ze sveho prvorozeneho jsem k tomu musela dedukci dovezt ze jezisek je neco jako vila zubnicka (na kterou prisel sam) bo chtel po me pocitac :) :-) a hlavne byl asi posledni ve tride, kdo na jeziska veril) :P… myslim, ze nez dostat xy nevhodnych darku, ktere posleze posle dal, je lepsi napsat prani jeziskovi a pak byt prekvapen, co se splni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
31.10.20 23:43

Ja se taky pridavam do klubu tech, co pisou i skoro ve 40 (nasi porad trvaji na tom, ze svym detatkum musi neco koupit :mrgreen: ). V puberte jsem normalne psala a problem jsem s tim nemela. Ale kazdy pubertu asi proziva jinak. No, dala bych mu to, co mu chci dat ja (treba ty trencle :mrgreen: ), kdyby nenapsal nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.20 23:45

Necelých 10 let, stále píše :) Nevim, jestli ještě věří nebo chce věřit nebo nám nechce kazit radost - podle mě už je to tak jasný, že skutečně věřit už nemůže, ale tu hru stále hrajeme. Až jí to bude připadat „trapný“, doufám, že se aspoň svěří, co by chtěla, a bude možná nějaká domluva (domlouváme se vlastně od začátku, co je ještě v reálných možnostech Ježíška a co už ne 8) ) Radši anonym, kvůli malý šmejdilce.

• Citovat
  • Upravit
832
31.10.20 23:47

My píšeme i v dospělosti :mrgreen: celá rodina - je fajn mít na kupě přání ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.20 23:47

Jinak si vůbec nepamatuju, že bych kdy sama psala Ježíškovi. Ani jak a kdy mi docvaklo, jak to s ním je :think: Asi nějak postupně, bez nějakýho šoku. Jedinou vzpomínku mám, jak mamce cosi diktuju - to jsem nejspíš ještě neuměla psát. A vymýšlela takový perličky jako „srnky a stromečky“, protože jsem to viděla na obrázku ve vánoční knížce :)

• Citovat
  • Upravit
1217
1.11.20 00:25

Já už píšu skoro 40 let a nehodlám s tím přestat 😄 a není to jen seznam, fakt dopis… a tuhle tradici hodlám udržet. Prudím všechny členy rodiny už od srpna, že kdy už napíšou 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
1.11.20 01:54

My piseme vsichni a kluci i dlouho verili, ale i ted se u nas rika ze darky nosi Jezisek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.11.20 04:00

Bere to v klidu a píše doteď, 14 let mu je.. Bez xichtů atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
1.11.20 06:13

Moment, nechcete doufám naznačit, že Ježíšek neexistuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.20 06:32

Já mám otázku odkdy začaly děti tyhle věci okolo Vánoc pobírat? Malé jsou čerstvé 2 roky a když řeknu že budou Vánoce že ji Ježíšek přinese dárky tak mi přijde že vůbec neví. Teta se jí taky ptala co chce od Ježíška co by chtěla za dárky a nic. Má smysl adventní kalendář? Celkově mi přijde že moc neumí mluvit o věcech co si musí jakoby představit a co nejsou přímo před ní.

• Citovat
  • Upravit
74217
1.11.20 07:07
@Anonymní píše:
Já mám otázku odkdy začaly děti tyhle věci okolo Vánoc pobírat? Malé jsou čerstvé 2 roky a když řeknu že budou Vánoce že ji Ježíšek přinese dárky tak mi přijde že vůbec neví. Teta se jí taky ptala co chce od Ježíška co by chtěla za dárky a nic. Má smysl adventní kalendář? Celkově mi přijde že moc neumí mluvit o věcech co si musí jakoby představit a co nejsou přímo před ní.

Nejstarsi ve trech letech nastupem do skolky a mladsi od starsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí