Do roka miminko po zamlklém těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2034
13.2.19 20:20

@Janita3 tak to aspoň budeš mít kousek a kdyžtak to dolů seběhneš :D jojo nervy jsou pořád, to je hrůza. Já byla dnes celou dobu doma klidná, ale pak ta půl hodina v čekárně děs. Manžel se i tak bál v ordinaci, že vůbec nekoukal na monitor, kde byla malá a podíval se, až když paní doktorka říkala, že je vše v pořádku a ukazovala pohlaví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
13.2.19 20:30

@Ppawlusha Přeeesně :mrgreen: Máme z okolí čtyři recenze na Motol za poslední dva měsíce a ve všem spokojenost. Nu tady v Praze je to jak na běžícím páse, holt záleží kolik se nás v danou chvíli sejde, to už se ovlivnit nedá.

Už máte za sebou obrovský kus :hug: Hlavně, že je vše v pořádku a princezně se daří :dance: Já se zařekla, že se budu radovat z každého dne, kdy je to na dobré cestě a naštěstí když na mě padá panika obav, docela rychle ji zaženu. Jen ta nervozita před každou prohlídkou v čekárně a v ordinaci je taky šílená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
13.2.19 21:46

@Janita3 já myslím, že teď už se bát nemusíš, samozřejmě se cokoliv kdykoliv může stát, ale na to radši nemyslet. Nejkritičtější jsou první 3 měsíce. Přirozenou selekci si v tomhle období dělá příroda sama…mě trvalo hrozně dlouho tohle pochopit a hledala jsem problém u sebe, co jsem udělala špatně, atd…otázky na, které nejsou odpovědi. Druhý trimestr bývá nejklidnější. Uvidíš až budeš mít po druhém screeningu. Já u syna měla nejvíc v pohodě právě období po druhém screeningu zhruba do 8 měsíce. Pak už jsem zase už začala myslet na porod. Teď se u druhého víc bojím vrozených vad, protože jsem na začátku měla ošklivý zánět dutin, antibiotika..zkrátka vše, co se nemá. Ale snažím se myslet pozitivně, to ostatní stejně neovlivním. Pro svůj klid jsem si teď koupila i Angelsounds. Sice už cítím pohyby, ale někdy radši jen pro jistotu poslechnu srdíčko. Je to super věc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
14.2.19 22:06

@Ppawlusha Měka jsem to stejně, pořád přemýšlela, co jsem udělala/neudělala, ale pak jsem si uvědomila, že příroda prostě dobře ví, co dělá, aby se rodila zdravá miminka. Snažím se věřit, že už jsme si smůlu vybrali a miminka se teď dočkáme. Jestli sis ze začátku prošla těžkým obdobím, věřím, že miminko je silné a všechno zvládlo :hug:

Hodně jsem o Angsounds přemýšlela, manžel nejdříve nechtěl ani slyšet, že bych se jen stresovala, kdyby se nedařilo srdíčko najít, ale nakonec mi ho sám objednal :) Bohužel ještě se nám srdíčko najít nepodařilo, ale neplaším, protože jsme ho nenašli ani po screeningu :( Loni mi dr. říkala, že mám zakloněnou dělohu a taky nejsem žádný hubeňour :roll: snad nám tedy hledání ztěžuje toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
15.2.19 06:39

@Janita3 a mažeš si předtím bříško nějakým olejem? Nebo v lékárně přímo prodávají ultrazvukový gel, není tak drahý. Já bez oleje srdíčko taky neslyším a taky nejsem žádný drobek :mrgreen: a hlavně zajizdet i jakoby do třísel a ke stydké kosti. Já malou nejvíce nacházím na levé straně úplně dole. Neboj ono ti taky za chvíli začnou pohyby a mimčo ucitíš :hug:

Vše už bude jistě v pořádku, ono opravdu těch těhotenství na začátku končí skoro polovina, jen o tom nikdo nemluví. Dřív to bylo taky, jen nebyly těhotenské testy, které si hned po vynechání MS děláme a plašíme. Dříve měsíc nepřišla MS a pak jednou silnější. I když taky to nejde asi takhle paušalizovat. Ale když se na to člověk podívá s odstupem času, tak je lepší, že si příroda řekla sama hned takhle na začátku. Jen v tu chvíli si člověk přijde hrozně sám, ale není to tak. Je nás víc, o hodně víc. Mě trvalo 3 měsíce se z toho sebrat, pak celé 3 měsíce, když jsem byla už těhotná, jsem se před každou kontrolou klepala. Po druhém screeningu jsem se uklidnila, i když žádné těhotenské fotky apod. jsme z pověrčivosti nedělali.

Teď jsem na podzim marodila s dutinama a skončila na punkcích, co jsem vše snědla za antibiotika, kortikoidy, apod…no hrůza, ale snažili se mi pomoct, abych nemusela na operaci pod narkozou, to by byl téměř jistý konec. Začalo mi totiž už otékat i oko a čelist, pak hrozí, že se napadnou mozkové blány. Takže jsem na každou kontrolou na gyndu šla s vědomím, že bude konec. No a hele bojovnice se pořád drží. Sice ještě nemáme vyhráno, že nebudou nějaké následky, ale musíme věřit, jinak bysme se zbláznili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
15.2.19 13:21

@Ppawlusha Gel mám lubrikační s masážním olejem :oops: Patlám a patlám a nic, ale zase to zkusíme o víkendu. Kupodivu vážně zatím nestresuju, že se nepodařilo najít, ale počítám, že s blížící se prohlídkou se bude stres stupňovat :? Taky jsem se z toho nějakou dobu sbírala, však to znáš, otázky proč zrovna my :( Hlavně jsem o ZT před tím neslyšela, tak to byl hroznej šok. nnejvětší strašák pro mě bylo mimoděložní, nebo samovolný potrat. Ale přesně, tak strašně často se stává, že to příroda holt ze začatku vyhodnotní jinak.

Já věřím, že když mimi zvládlo s tebou to nejhorší období, že už to bude všechno dobré :hug: Ale vybrala sis to tedy pořádně, to bych taky byla mrtvá strachy, jestli to mininko se mnou zvládlo, ale holčička to zvládla, tak neboj, je to bojovnice :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
15.2.19 17:47

@Janita3 děkuju moc, snad ano, musíme věřit :srdce: já taky předtím nic o tom neslyšela, však se on člověk po tom začne pátrat až když ho to potká. Na jednu stranu je to možná lepší, na druhou je pak to poznání o to bolestnější. Ještě, že je emimino a člověk se tady může leccos dozvědět, ale často i zbytečně vyplašit.
Ten Angelsounds je ze začátku těhotenství takový zrádný, že někdo dlouho nic neslyší nebo neví, kde správně hledat. Ono může být mimi skoro až úplně v tříslech, ale neboj s přibývajícími týdny bude růst a i tlukot srdíčka bude silnější :kytka: já jsem se taky bála mimodeložního a samovolného. Snažila jsem se na to ale moc nemyslet z důvodů, jak jsem psala výše. Proto jsem se i ppřihlásila na kurz šití, abych přišla na jiné myšlenky a pomohlo mi to nebo aspoň naředilo :D zázraky se dějí, dnes jsem se třeba dozvěděla, že je těhotná jedna známá, která se snažila 5 let a už je 14+3 tt :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
9.4.19 20:18

@Ppawlusha Ahooojky :mavam: Jakpak se Vám daří? :lol: Já hlásím, že jsme včera byli na druhém screeningu. Miminko moc nespolupracovalo, ale vypadá to, že je vše v pořádku. Čekáme holčičku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
9.4.19 20:21

A co Vy ostatní holky v očekávání a snažení, jak se daří? Dofám, že je i u Vás vše v pořádku a letos se miminek všechny dočkáme :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
9.4.19 20:44

@Janita3 jeeeee. Moc gratuluji :potlesk: :srdce:
U mě nic nového. Opět ZT. Takže teď už druhý cyklus snažení a jsme v Cube. Uvidime, co dál :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
9.4.19 22:22

@Bianka28 To je mi strašně moc líto, zase sis tím musela projít :,( :hug: Jsi moc statečná, přeju, aby jste se toho třetího drobečka co nejdříve dočkali :kytka:

Děkuji moc, ještě nemáme vyhráno, ale je to snad na dobré cestě. Původně jsem měla měla v plánu jedno dítko, ale asi se ještě pak budeme snažit o chlapečka k tý naší princezně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
9.4.19 23:03

@Janita3 děkuji, neberu to jako tragedii, i když to čekání na dobrý konec mě začíná lézt na nervy. :zed: Čekám, kdy to přijde a do třetice se povede :*
Hlavně se šetři, ať jste obě v pohodě a zdravé. :srdce: :hug: a dej vědět, jak pokracujes :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.4.19 07:52

@Bianka28 Omlouvám se, že sem lezu… :oops: Ale čtu, že máš za sebou 2× ZT a jste na klinice? My právě máme také za sebou během roku 2× ZT - 8tt loni a teď 16tt v únoru.
Můžu poprosit o info jak to řeší v Cube? klidně i sz, díky moc.
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
10.4.19 08:53

@Janita3 ahoooj, taky jsem si říkala, jak se ti vede a že ti musím napsat. Moc gratuluju k výsledkům a holčičce. U nás to taky tak vypadá. Teď jsem 30 tt a příští týden kontrola, pak už asi půjdu pomalu do rizikové poradny do porodnice. Držím palce, aby bylo vše nadále v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
10.4.19 08:57

@Bianka28 @jaas holky, moc mě to mrzí a moc držím palce, aby do třetice vše klaplo. Kamarádka měla porod, 2× potrat ve druhém trimestru a teď porodila zdravého chlapečka. Vždy je naděje :srdce: V Cube určitě poradí. Držte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty