Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikdy před ms jsem takove obdobi neměla vzdycky trpim az den ms. A jak se říká nic neni nemozna, zname se to povedlo hned napoprvé.
@Azert Samozřejmě to není vyloučené, aby se povedlo hned. Ale proč hned chodit na test z krve. Stačí počkat, jestli přijde MS nebo najdeš // ![]()
Počkej, až jestli se ti zpozdí menstruace. Brala jsi HA? Pokud ano, jak dlouho ji nebereš? Může to být reakce na to. Nebo jen víc pozoruješ svoje tělo, když se snažíte. Odběry krve nemají jakýkoliv smysl, stejně nic 100% neřeknou. K doktorovi počkej až tak 2-3 po zpoždění. V případě velkých bolestí určitě dřív.
Ale pokud by jsi těhotná byla, tak jedním z nejčastějších jevů je právě bolest břicha, jak kdyby jsi měla každou chvilku dostat. Je to naprosto normální.
Ha jsem nabrala nikdy ![]()
Je to treba nemozne i mozne ale takhle to měla i známá sama su rikala ze je to asi hloupost ale nakonec se ukázalo že těhu byla.
@Azert píše:
Ha jsem nabrala nikdy
Je to treba nemozne i mozne ale takhle to měla i známá sama su rikala ze je to asi hloupost ale nakonec se ukázalo že těhu byla.
Nikdo netvrdi, ze nemuzes byt tehotna. To klidnd muzes i ja otehotnela prvni mesic. Resime tady to, proc plasis tak brzy. Pockej jestli ti vynecha MS a udelej si test. Nebo si udelej test jeste pred MS. Prece nebudes litat kazdy mesic na krev tyden po ovulaci
. Vyckej par dni treba se opravdu zadarilo
Nám se třeba zadařilo hned první měsíc.. takže to možné je. Ale rozhodně jsem to neřešila týden před MS. Dělala jsem test až když jsem to nedostala..
Tak díky za odpovědi já jen že takové období jsem ještě neměla.
@Azert tělo není stroj, aby pořád fungovalo úplně stejně.
taky je dost možný, že se víc pozoruješ, protože dítě chceš.
Zbytečně plašíš.
Však si to fakt spočítej, kdy jsi měla ovulaci, kdy dochází k nidaci, kdy se začne produkuvat dost hcG na zjištění.
Pak akorát budeš nervní, když ms dorazí a budeš tu zakládat diskuze, že se nedaří.
Možná zkusím test za pár dní nebo pockam. Jen jsem se chtěla zeptá…
Ahoj, taky bych počkala až ti vynechá ms…Já bych chtěla ani ne tak poradit jak povzbudit
. Mám 10 letého kluka a už rok se snažíme o další mimi, ale zatím bez úspěchu
.Začátek byl bez spěchání, či sledování plodných dnů atd. nechavala jsem volný průběh, ale nyní začínám být nervozní. Mám 3 dny zpoždění, takže jsem měla dnes ráno dobrý pocit, jelikož jsem zvracela a natahovalo mě i z kávy, ale test negativní, takže zase po radosti
…
@seivst Zjistit, zda opravdu probíhá ovulace, nejlíp u gynekologa podle UTZ. A pak je to jenom o tom, se strefit do plodných dnů.
Známá se snažila dva roky a pak se přišlo na to, že se prostě netrefili do ovulace, měla jí oproti běžnému výpočtu posunutou.
@seivst Dokud nepřišla msntruace, naděje není ztracená!
A jak sledujete plodné dny? Podle nějaké kalkulačky, nebo podle testů, bazální teploty, pozorování čípku a hlenu? Já kalkulačkám nevěřím, ty ví prd. Sleduj své tělo, můžeš koupit doplňky stravy na podporu ovulace. Nebo už můžete na nějaká vyšetření, po roce prý gynekologové posílají ![]()
@Azert Chápu, zvědavost je silná. Teď fakt nemá cenu ani ten krevní test. Prostě musíš vydržet, můžete si aspoň užívat nechráněný sex
Až pokud ms nepřijde, testni z moči. Pokud přijde, je to jasné. Někomu se zadaří hned, někomu po měsících, někomu až po letech. Tohle se moc naplánovat nedá ![]()
Já akorat dle kalkulačky a to jen ten poslední měsíc jinak jsem to předtím nehrotila, myslela jsem že to prostě půjde…a zatím nic. Koupila jsem si kyselinu listovou a nějakou femitroponu…tak uvidím.
Mesic se snazime o miminko, citim se jinak muzu byt tehotna? Boze, to je dotaz. Zena muze otehotnet behem ovulace, takze tak +/- tri dny v mesici. Mam dojem, ze dnesni snazilky by nejradeji sly na krev hned po oplodnujicim sexu. Dokonce i po IVF, kdy se da predpokladat, ze tehotenstvi zacne a vse se sleduje, se ma cekat na menstruaci. Tak neblazni, proste cekej a kup si test.