Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já začala s gázou, klasický kartáček ho děsil a zdrhal před ním. Když si zvyknul na gázu, tak jsem přešla na kartáček prsťáček a u toho jsem zůstala.
@krtek93 píše:
Díky moc za tuhle diskusi, máme s fenkou podobný problém - je jí 11 a loni na podzim byla na odstranění už asi potřetí, měla to už opravdu hrozný. A je vidět, že se jí to dělá zas. Už posledně musela na vyšeřtení krve před narkózou a řikám si - co až bude jednou ta narkóza fakt risk. Mám prosím ještě dotaz. možná hlpupý, ale - jakým kartáčkem jim ty zuby čistíte? Něco přímo pro psy, nebo jakýkoliv, třeba dětský? Nebo spíš nějakou gázou?
jenže nejhorší je že se jí to dělá rychleji a rychleji…ty intervaly se zkracují mezi tím čistěním a posledně jí nešla ani odebrat krev a snášela to fakt špatně
@V anda Jj, 14 let už je dost na takovýhle akce. Naše právě loni přišla o několik předních zubů, když jí ten kámen odstraňovali, měla to opravdu hodně ošklivý - a taky jí to právě narostlo mnohem víc než předtím mezi těma dvěma čištěníma (v cca stejným intervalu). A z tlamy jí táhlo už naprosto nesnesitelně
A to má prosím 3 kila, ale když zívla, bylo to cítit na metry daleko
Tak právě taky hledám řešení pro případ, že by další narkóza už nebyla možná. Neboli nejlíp kdyby se ten kámen podařilo nějak zbrzdit.