Netroufám si autem do Prahy

14809
10.6.18 13:21

Netroufám si na Prahu

Holky, která bydlíte někde poblíž Prahy, troufáte si jezdit po Praze? Pokud jsem jela do Prahy, nechávala jsem auto na kraji Prahy a dál pokračovala metrem atd. Teď bych ale potřebovala naučit se jezdit i po Praze (vozím občas babičku do nemocnice) a moc si na to netroufám. Hlavně tam jedu v průměru jednou za čtvrt roku, což mi připadá na natrénování málo, neboli když tam po čtvrt roce jedu, jsem tam, kde jsem byla, v pr..deli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
808
10.6.18 13:29

@eva valoi mě naučily jezdit po Praze pracovní povinnosti. A teď už bych auto na kraji nenechavala. U nemocnic se dá většinou vždy dobre parkovat, takže bych to zkusila. Pokud mate navigaci, tak to půjde :) horsi je pak hledání parkovacích míst. Ale zvládnout se to :) třeba Brno mi přišlo chaotictejsi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.6.18 13:36

Kdyz pojedes jednou za cas, tak si nezvyknes :nevim: Ja taky vzdy nechavala auto na kraji, jednou jsem jela do centra pomoct kamaradce se stehovanim a vydesena jsem byla dobre :mrgreen: ale prezila jsem…ale je to o zvyku. Ted zijeme jinde, jezdim podstatne vic nez v Praze a zacatky byly taky krusne, ale cim vic jezdim, tim jsem klidnejsi. Ale taky nerada jezdim do centra, radeji dojedu vlakem…centra velkych mest me obecne desi :mrgreen: plus to hledani parkovani, desne vsude. Nicmene kdyz to bylo nutne, tak jsem jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
10.6.18 13:42

@eva valoi nesmis proste byt vynervovana uz predem.Ja bydlim 90 km od Prahy, driv jsem taky nechavala auto vzdy v Holesovicich. Jednou se mi to fakt nehodilo, tak jsem proste jela a zjistila jsem ze je to stejny jako kdekoliv jinde. Takze od ty doby aito na kraji uz nenechavam a ridim 4 roky a do Prahy jeudim nekdy 2× za mesic nekdy kludne pul roku nejedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
10.6.18 13:43

@eva valoi omlouvam se za preklepy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
10.6.18 13:58

V Praze musíš být trošku drzoun, jsou místa, kde bez drzosti neodbocis, nenajedes do správného pruhu atd. Na druhou stranu mám pocit, že hodně řidičů už tu umí obstojně zipovat, sundat nohu z plynu, když potřebuješ najet do jejich pruhu, ridici z dobré vůle pouštějí ty z vedlejších ulic.
Když nikoho neprejedes na přechodu a budeš si hlídat zastavování aut před sebou, tak se ti nic nestane.
U nemocnic jde většinou v pohodě zaparkovat, jen teda bych se snažila vyhnout ranní špičce, kdy jsou v Praze místa, kde doprava fakt stojí. Tak nějak mezi půl osmou a půl devátou to bývá nejhorší.
Projdi si trasu na Google mapách, já když někam jedu, kde to neznám, tak kouknu na záchytné body, většinou nějaký obchoďák, větší instituce, pamatka, abych věděla, že jedu správnym směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
10.6.18 14:04

Tak já denně jezdím do města, kde jsou zácpy, kolony, že kolikrát říkáme, že Praha je ještě zlatá.)) Spíš tam člověk nestihne odbočit a zamotá se, nedá se tam otočit atd., na těch okruhách. Stalo se mi, že jsem nestihla sjet a pak jsem jela hodně dlouho, zamotala jsem se tam pořádně.(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.6.18 14:16

V Praze se mi jezdí líp než v mnoha menších městech. Lidi jsou víc ohleduplný, pustí člověka klidně z vedlejší. Ale člověk musí umět reagovat rychle. A nejlíp se naučíš v noci, abys věděla do jakého pruhu se za provozu řadit.

• Citovat
  • Upravit
426
10.6.18 15:02

Mně se lépe jezdí v Praze, než na vesnicích a menších městech. Jinak co bydlíme mimo Prahu, jsem taky vždycky nervózní, zvlášť když jsem někde, kde to neznám. Ale být nervózní je to nejhorší. Takže snažit se mít chladnou hlavu. A ještě se třeba chytil nějakýho auto prede mnou, když nevím jak je to tam š přednosti tramvají, nebo neznám tu křižovatku a tak. Když prede mnou nikdo nestojí, připomínám si: podívej se na tramvaj. A nebo tam do toho pruhu se zařad. Ještě vždycky a všude jezdím s navigaci. Vidím třeba, že mě čeká křižovatka nebo ostrá zatáčka. Hlavně nezmatkovat třeba, když se špatně zařadiš. Jed tam kam ten pruh vede, A právě ta navigace ti přepočítá trasu. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
10.6.18 15:32

Já si taky netroufám za Prahu. Včera jsem musel jet po tmě do nějaké prd.le, kde ani nebyl signál, lampy nic. Všude příšerné silnice bez značení atd. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
10.6.18 15:37

Co je jineho na jezdeni v Praze? Je to stejne jako kdekoli jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
10.6.18 15:38

Mne vadí ty tramvaje.. když jedu po silnici kde vedou koleje, to jsem úplně posr@Na :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
10.6.18 18:30

Bydlim v Praze, ale take v ni nerada ridim :D. Jednak me vzdycky zmatou jednosmerky a pak se vztekam v nejakcyh pidi ulickach, pak nesnasim trceni v zacpach a navic mi kolikrat prijde, ze autem je to pomalejsi nez mhd. Navic si myslim, ze auta obecne do mesta spis nepatri. Ale je jasny, ze s nemocnou babicku clovek asi tramvaji nepojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
10.6.18 19:06

Ja si zvykla jezdit s waze, diktuje mi to i v jakem pruhu se mam drzet :lol: a jsem klidnejsi. A taky doporucuju nad tim moc neuvazovat. Proste sednout a jet a vnimat cestu jen v ten okamzik. Jakmile si predstavim tu trasu, tak zacnu stresovat taky. A to jsem roky zila v praze a ridila denne. 3r jsme mimo prahu a jedu tam jen vyjmecne.

• Citovat
  • Upravit
7228
10.6.18 19:19

@eva valoi bydlím kousek od centra Prahy, takže nemám na výběr, autem po Praze jezdím denně, ale třeba 2 proudovkám s pruhem tramvají uprostřed se vyhýbám co to jen jde… myslím, že mám ted dost dobré parkovací schopnosti, asi bys musela jezdit častěji no, pak se tu trasu naučíš…btw. pro pobavení…mě se povedlo v Dráždanech zajet do protisměru… :zed: :zed: Němci koukali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová