Dokrmování v 5měsících

15404
1.8.13 15:44

dokrmovani v 5ti mesicich

:mavam: dnes jsme byli u pediatra, rikala jsem mu, ze stale kojim, jen ze na noc uz dva tydny davame kasicku - casto se budil hlady a opravdu je to ted lepsi. Rekl mi, at s kasi prestanu a at po kojeni dokrmuju Nutrilonem/UM. On ale i po kojeni pres den vydrzi 3-4hod, ale prej jo, mam dokrmovat i pres den. Por.vaha 3kg, ted 6,4. Za posl.6 tydnu nabral 0,4kg. Ma 5,5mes. Jaka je vyhoda dokrmovat pres den? Nebo pribral tak malo? Mi jen rekl, ze to potrebuje a tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
1.8.13 15:48

Na UM bych se v 5,5 měs. vykašlala, já dokrmuju taky od této doby a začínal jsme normálně zeleninou, kaše mu nechutnají. Váhu má pěknou, důležité je, aby se v půl roce zdvojnásobila porodní váha. Po zavedení příkrmů děti většinou nepřibírají tak moc, protože zelenina není tak tučná, jako mlíko. pokud Ti to doktor nevysvětlí, tak bych žádala objasnění, nebo ať řekne, co se mu nelíbí, ale nehroť to, v tomhle věku už můžeš začít i s normálními příkrmy, jestli chceš :-)

• Citovat
  • Upravit
31594
1.8.13 15:51

A když nabídneš prso častěji, tak si dá? pokud ano, kojila bych častěji, začla zavádět zeleninu a na UM se vybodla, kaši nechala. Tohle mi přijde spíš jako věc názoru, nežže by dr doporučil správný postup a ty to dělala špatně, oba máte nějaký přístup a ten jeho mi přijde u tak velkého mimina už trochu prdlý :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.8.13 16:01

On mi řekl, že teď potřebuje pobrat co nejvíc z mléka (MM i UM) a že čas na kašičku je od 8.měsíce… :nevim: Mně osobně se zdá, že je trošku stará škola :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.8.13 16:03
@dani24687 píše: :mavam: dnes jsme byli u pediatra, rikala jsem mu, ze stale kojim, jen ze na noc uz dva tydny davame kasicku - casto se budil hlady a opravdu je to ted lepsi. Rekl mi, at s kasi prestanu a at po kojeni dokrmuju Nutrilonem/UM. On ale i po kojeni pres den vydrzi 3-4hod, ale prej jo, mam dokrmovat i pres den. Por.vaha 3kg, ted 6,4. Za posl.6 tydnu nabral 0,4kg. Ma 5,5mes. Jaka je vyhoda dokrmovat pres den? Nebo pribral tak malo? Mi jen rekl, ze to potrebuje a tecka.

No, já mám doma podobně starou dceru, dle mudr. jsem měla dokrmovat taky, po každém kojení dát UM, bo se jí nezdála váha, i když dcera rostla do délky, vyprdla jsem se na radu a na další kontrole tehdy přibrala a to jsem ji dokrmovala minimálně.. nevím jak teď, jdeme na kontrolu až 28.8, ale plínky počurané má, spokojená je, hlady neřve, kadit kadí každý den.. tak ji dokrmím když vidím, že jí kojení nestačí, což je tak 2× denně… Na radu dokrmovat po každém kojení jsem se nakonec vyprdla… bych to nepraktikovala, pokud je po kojení spokojený, plínky počurané má… neřve hlady tak proč do něj valit UM? a to mi dcera teda 3-4 hod. nevydrží ;) Řešila jsem to v jiné diskuzi, kdy mi holky radili ať ji dokrmím po každém kojení, aby mi vydržela déle, zkusila jsem to jednou, A. se mi na dokrm vyprdla, bo jí to stačilo ode mě..
Jak říká moje laktační poradkyně, někdo musí být i na spodní hranici, holt máme doma dlouhou modelku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.8.13 16:05

@vetrova no právě on přes den taky úplně v poho a spokojený, takže jsem nepochopila, proč to do něj valit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
1.8.13 16:07

@dani24687 to je dost divný, nejsem sice lékař, ale tohle je divnej názor.. mě synek nevydrží ani dvě hodiny bez jídla, vrhá se mi na lžičku když jím já a v půl roce má přes 8kg, takže to není o tom, jak dlouho vydrží. každý miminko je jiný. pokud nemá hlad a prospívá tak to neřeš :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová