Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@luculkak píše:
@katyca A ten bobk.list,hřebíček, nové koření atd. rozmixuješ taky?
Ne nemixuji, ale vše natluču v hmoždíři a ještě pak vemu přes jemné sítko, než to dám do paštiky.
@Katerina38 tak to zkus dát třeba do nějakého starého hrnku a třít to nějakou menší skleničkou, nebo nějakým kamenem. Jinak mě nic nenapadá. ![]()
Mě se jako náhrada hmoždíře osvědčil starší užší hrnek a opačná strana širší vařešky. Ale chce to trochu síly.
Ahoj všem,
oživuji. Chtěla bych recept na nějakou dobrou domácí paštiku - ale nějakou klasiku. Dcerce hodně chutná, kupuju kvalitní váženou, ale radši bych ji dávala domácí.
Děkuji za recepty ![]()
Také bych chtěla udělat paštiku, ale nesedí mi do ní cokoliv z mléka, bo ji chci zavařit a mléko, šlehačka, máslo, prostě mi do játrovky nesedí. Vyzkouším ten recept bůček +játra.
@bamba píše:
Také bych chtěla udělat paštiku, ale nesedí mi do ní cokoliv z mléka, bo ji chci zavařit a mléko, šlehačka, máslo, prostě mi do játrovky nesedí. Vyzkouším ten recept bůček +játra.
Kvůli dcerce mám bezmléčnou dietu a vařím si doma paštiku sama
. Vepř. játra+bůček+hodně cibule, koření, podlít trochu vodou- upeču, umelu, osolím, vmíchám výpek a přidám sádlo
Mňamka ![]()
@birma Jaké koření? Je nutné hodně cibule? Tu taky moc nemůžu. Česnek při pečení bůčku nedáváš? Paštiku miluju, ale to, co se dnes prodává pod názvem paštika…
.Pečeš společně i ta játra? Nejsou pak tvrdá?
Můžu se vtírnout s dotazem? V čem pečete paštiku? Je na to nějaká spešl forma nebo stačí srnčí hřbet?
@Gepardice píše:
Můžu se vtírnout s dotazem? V čem pečete paštiku? Je na to nějaká spešl forma nebo stačí srnčí hřbet?
Já to fiknu do ohnivzdorné mísy, osvědčila se už u domácí vepřovky. Maso se spíš pečo dusí, takže nemá tu opečenou krustu.
@bamba koření „co dům dá“
Ale většinou dám červenou papriku, pepř, nové koření, sušený česnek, bobkový list (ten pak vytáhnu a nemelu), majoránka (můžeš i bazalku nebo oregano), prostě co kdo má rád… Dávám cca 500g jater a 400g bůčku (jak se zadaří navážit prodavačce
) a k tomu cca 3 větší cibule (jen rozkrojímna čtvrtiny). Játra nakrájím na plátky cca 2cm a bůček na špalíky- nemusíš to pak krájet horké… No a musí se to péct „pod vodou“, takže podlévat, aby játra neztvrdla- číst vody pak vydusím a zbytek výpeku nechávám do paštiky (když nedáš, je tuhá a hůř se maže).
@Gepardice vše peču v ohnivzdorné misce-přikryto, odkrývám ke konci pečení, aby se trochu vydusila voda… pak umelu a dám do jakékoliv misky. Někdy dám i do šroubovací sklničky a zavařím 20min na 180- abych měla jistotu, že se nezkazí…
@birma Nezkazí se, když zavařuješ jen 20 minut? Já cokoliv z masa zavařuju 2 hodiny.
Nalákalas mě, jdu vydolovat ingredience z mrazáku a du na to.
@birma Ještě dotaz, jak dlouho ji lze skladovat zavařenou, když je tam cibule?