Domácí paštika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4024
8.10.13 12:09
@luculkak píše:
@katyca A ten bobk.list,hřebíček, nové koření atd. rozmixuješ taky?

Ne nemixuji, ale vše natluču v hmoždíři a ještě pak vemu přes jemné sítko, než to dám do paštiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
8.10.13 13:17

@katyca To bude bašta. :potlesk: K tomu čerstvé pečivo. Mnam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
10.1.14 08:48

@katyca ach jo nemám hmoždíř…nevíš čím ho nahradit?

• Citovat
  • Upravit
4024
10.1.14 10:48

@Katerina38 tak to zkus dát třeba do nějakého starého hrnku a třít to nějakou menší skleničkou, nebo nějakým kamenem. Jinak mě nic nenapadá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.14 19:15

Mě se jako náhrada hmoždíře osvědčil starší užší hrnek a opačná strana širší vařešky. Ale chce to trochu síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
19.6.14 09:36

Ahoj všem,
oživuji. Chtěla bych recept na nějakou dobrou domácí paštiku - ale nějakou klasiku. Dcerce hodně chutná, kupuju kvalitní váženou, ale radši bych ji dávala domácí.
Děkuji za recepty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.6.14 09:48

Také bych chtěla udělat paštiku, ale nesedí mi do ní cokoliv z mléka, bo ji chci zavařit a mléko, šlehačka, máslo, prostě mi do játrovky nesedí. Vyzkouším ten recept bůček +játra.

• Citovat
  • Upravit
8114
19.6.14 09:55
@bamba píše:
Také bych chtěla udělat paštiku, ale nesedí mi do ní cokoliv z mléka, bo ji chci zavařit a mléko, šlehačka, máslo, prostě mi do játrovky nesedí. Vyzkouším ten recept bůček +játra.

Kvůli dcerce mám bezmléčnou dietu a vařím si doma paštiku sama :palec:. Vepř. játra+bůček+hodně cibule, koření, podlít trochu vodou- upeču, umelu, osolím, vmíchám výpek a přidám sádlo :pankac: Mňamka :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.6.14 10:07

@birma Jaké koření? Je nutné hodně cibule? Tu taky moc nemůžu. Česnek při pečení bůčku nedáváš? Paštiku miluju, ale to, co se dnes prodává pod názvem paštika… :poblion:.Pečeš společně i ta játra? Nejsou pak tvrdá?

• Citovat
  • Upravit
1179
19.6.14 10:16

Můžu se vtírnout s dotazem? V čem pečete paštiku? Je na to nějaká spešl forma nebo stačí srnčí hřbet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.6.14 10:32
@Gepardice píše:
Můžu se vtírnout s dotazem? V čem pečete paštiku? Je na to nějaká spešl forma nebo stačí srnčí hřbet?

Já to fiknu do ohnivzdorné mísy, osvědčila se už u domácí vepřovky. Maso se spíš pečo dusí, takže nemá tu opečenou krustu.

• Citovat
  • Upravit
8114
19.6.14 10:35

@bamba koření „co dům dá“ :mrgreen: Ale většinou dám červenou papriku, pepř, nové koření, sušený česnek, bobkový list (ten pak vytáhnu a nemelu), majoránka (můžeš i bazalku nebo oregano), prostě co kdo má rád… Dávám cca 500g jater a 400g bůčku (jak se zadaří navážit prodavačce :roll: ) a k tomu cca 3 větší cibule (jen rozkrojímna čtvrtiny). Játra nakrájím na plátky cca 2cm a bůček na špalíky- nemusíš to pak krájet horké… No a musí se to péct „pod vodou“, takže podlévat, aby játra neztvrdla- číst vody pak vydusím a zbytek výpeku nechávám do paštiky (když nedáš, je tuhá a hůř se maže).

@Gepardice vše peču v ohnivzdorné misce-přikryto, odkrývám ke konci pečení, aby se trochu vydusila voda… pak umelu a dám do jakékoliv misky. Někdy dám i do šroubovací sklničky a zavařím 20min na 180- abych měla jistotu, že se nezkazí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.6.14 10:37

@birma Nezkazí se, když zavařuješ jen 20 minut? Já cokoliv z masa zavařuju 2 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
bamba
19.6.14 10:38

Nalákalas mě, jdu vydolovat ingredience z mrazáku a du na to.

• Citovat
  • Upravit
bamba
19.6.14 10:41

@birma Ještě dotaz, jak dlouho ji lze skladovat zavařenou, když je tam cibule?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii