Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Máte nějaké vychytávky, jak pečovat o nohy? Teď přes léto chodím hodně bosa a nohy tím opravdu hodně trpí. Nejen, že to vypadá fakt hnusně, ale na patách mám poměrně hluboké praskliny, bojím se, že bez nějaké radikálnější péče to půjde za chvíli až do krve. Je třeba nějaký přípravek, který tu kůži dobře zvláční a zjemní? Mám tu nějaký krém pro tyto účely, ale moc nepomáhá…
Mě pomohlo paty večer namočit a použít pemzu, natřít hooodne mastným krémem indulona, arcona… Cokoli co je mastný prostě a na noc ponožky. Mám vyhrazený jedny speciálně jen na toto a už jsou celý načichly od krému ale funguje to
jinak mám ty paty taky přes léto úplně hrozný ![]()
@Lucí_123456 píše:
Mě pomohlo paty večer namočit a použít pemzu, natřít hooodne mastným krémem indulona, arcona… Cokoli co je mastný prostě a na noc ponožky. Mám vyhrazený jedny speciálně jen na toto a už jsou celý načichly od krému ale funguje tojinak mám ty paty taky přes léto úplně hrozný
To přesně dělám, ale nějak to nestačí…je to určitě lepší, než kdybych na to dlabala úplně, ale výsledek má do hezkých nohou hodně daleko.
@modravlocka Me pomohl na hrubou kuzi tento krem ze vcelich produktu https://www.evelio.cz/…hranny-krem/?… Je urceny pro vsechna sucha mista, je fakt hodne mastny. V zime ho pouzivam na suche klouby na rukou, celorocne na paty. Ma jedno minus, neni parfemovany a fakt nevoni ![]()
Mě hodně pomáhají exfoliační ponožky, hodinku si v nich posedím a za týden se to nejhorší oloupe. Místa kde mám už hodně velkou vrstvu ztvrdlé kůže před použitím ponožek opatrně ořezu takovou škrabkou s žiletkou.
Tiez mam podobne problemy. Krem nepomoze, pokial sa pravidelne neodstranuje sucha, popraskana koza. Ked uz mas praskliny, najlepsie je obratit sa na profesionalnu pedikerku. A po pedikure poctivo kremovat. Mne moja overena pedikerka odisla z mesta a nepodarilo sa mi najst inu, s ktorou by som bola spokojna. Mam preto pilniky na domacu pedikuru diamancel, vygoogli si ak ta to zaujalo. Najdes aj videa na yt. Su drahe, ale po rokoch hladania som pochopila, ze sa to vyplati.
Skusala som aj parasoftin, vysledok tiez super. Nevyhoda je, ze sa koza zlupuje cca tyzden. Inak je to fajn😊
@cecetka píše:
@modravlocka Me pomohl na hrubou kuzi tento krem ze vcelich produktu https://www.evelio.cz/…hranny-krem/?… Je urceny pro vsechna sucha mista, je fakt hodne mastny. V zime ho pouzivam na suche klouby na rukou, celorocne na paty. Ma jedno minus, neni parfemovany a fakt nevoni
Doufám, že tím chceš říct, že je bez vůně a zápachu a ne mi tím kulantně naznačit, že fakt smrdí.
Ale jestli pomáhá, tak bych i to přežila. Kouknu po něm, dík za tip.
@guudy píše:
Tiez mam podobne problemy. Krem nepomoze, pokial sa pravidelne neodstranuje sucha, popraskana koza. Ked uz mas praskliny, najlepsie je obratit sa na profesionalnu pedikerku. A po pedikure poctivo kremovat. Mne moja overena pedikerka odisla z mesta a nepodarilo sa mi najst inu, s ktorou by som bola spokojna. Mam preto pilniky na domacu pedikuru diamancel, vygoogli si ak ta to zaujalo. Najdes aj videa na yt. Su drahe, ale po rokoch hladania som pochopila, ze sa to vyplati.
Skusala som aj parasoftin, vysledok tiez super. Nevyhoda je, ze sa koza zlupuje cca tyzden. Inak je to fajn😊
Já u pedikérky nikdy nebyla, vůbec nevím proč, ale nějak se mi to ekluje. A navíc jsem na nohou strašně lechtivá.
Na pilníky kouknu, dík.
Rozhodně pilník na paty, stojí kolem 30 Kč třeba v dmku. Piluji paty nasucho, jde to líp než na mokré. Vyzkoušejte nějaké změkčovací krémy třeba ze sholl, účinkují rychle. Ale fakt smrdí. Paty často promazávej vždy když to půjde a vzpomeneš si. Ponožky s mastným krémem na noc jsou dobrá volba.
Na ztvrdlou kuzi je dobre cokoliv s ureou (i obycejna Balea), ta opravdu vyrazne zmekcuje. Asi by to chtelo zajit na pedikuru a pak doma osetrovat peelingem a jednou za tyden maskou, kterou nechas ucinkovat v teple ponozek. Ja tedy na ztvrdlou kuzi netrpim, ale pravidelne pouzivam modry peeling od Balea a tu jejich pytlickovou masku na nohy (vydrzi urcite na trikrat a stoji cca dvacku).
Vsechny tri produkty stoji opravdu par korun a vydrzi dlouho a jsou skvele.
https://www.dm.cz/…2406423.html
https://www.dm.cz/…2110757.html
https://www.dm.cz/…2107719.html
Lázeň z Rochovy soli, pak pemza a nakonec máslo na péči o chodidla od Kneipp, na to ponožky. Tohle opravdu zabírá.
@modravlocka píše:
Doufám, že tím chceš říct, že je bez vůně a zápachu a ne mi tím kulantně naznačit, že fakt smrdí.Ale jestli pomáhá, tak bych i to přežila. Kouknu po něm, dík za tip.
Vceli produkty nejsou bez zapachu
Tento krem je natural, proto asi neni parfemovany. Osobne jsem s nim spokojena. Roztira se v dlanich, teplem se jeho konzistence meni na olej a ten se vtira do pokozky.
Jeste ho obcas vtiram pod oci, kdyz je mam napuchle. Dobre hydratuje ![]()
Já používám krém Nohy bosé od Mylo. Je zcela přírodní s bambuckým máslem. Mažu si s ním nohy každý večer a pak si navlíknu bavlněné ponožky a hydratuju ![]()
Exfoliacni ponozky jsem taky chtela vyzkouset. Ale prosvihla jsem tu spravnou dobu. Tak je zkusim az na podzim ![]()
Podle mě opravdu pomůže jen (dobrá) pedikérka. Ale taky s tím mám problém. Nesnáším, když se mi sahá na nohy a jsem příšerně lechtivá. Tu minulou jsem nechtíc nakopla a ona pak řízla sebe i mě
Jinak si občas dělám peeling z hrubé soli a kokosového oleje. Je hodně fajn, ale profi pedikuru nenahradí. Už se na ni odhodlávám…