Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5598
8.8.14 10:42
@miisenka píše:
tak ale to nemozes vediet, ci sa sieta narodi a adaptacia prebehne v poriadku.. :think:
Moje dieta, nekompl. porod, apgar 3×10,a vecer uz bol na JIPke, problemy s dychanim..
Sestry a PA chodili kazde 2-3h a ani jedna si toho nevsimla, az neonatolog na vizite vecer, a na malom nebolo nic poznat, bol uplne v klude..
To je tazke sudit toto..
Ono dieta, tym ako sa narodi, tak sa stava ludskou bytostou, neni to uz len plod za ktory moze rozhodovat matka(ci volbou domaporodu, alebo nemocnice),ale trufam so tvrdit, ze porodom doma mu je uprene zakladne ludske pravo-Pravo na zivot..
Je to moj nazor, neodsudzujem za iny nazor.. :hug:

Dovolím si nesouhlasit. Domácím porodem přeci neupírá matka svému dítěti právo na život. To je nesmysl.
A budeš se divit, ale matka rozhoduje o svém dítěti od početí, až do doby, než se osamostatní a nese za něj plnou zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
8.8.14 10:51
@Katy 7 píše:
Dovolím si nesouhlasit. Domácím porodem přeci neupírá matka svému dítěti právo na život. To je nesmysl.
A budeš se divit, ale matka rozhoduje o svém dítěti od početí, až do doby, než se osamostatní a nese za něj plnou zodpovědnost.

V pripade, ze sa pri domacom porode nieco pokazi, a nedostane sa dietatu lekarskej starostlivosti, tak to pravo uprene je..
Samozrejme netvrdim, ze v nemocnici sa to iste stat nemoze..
Divit sa nedivim.. :roll:
Ale plod je sucast matky ako celku, dieta uz je jedinec..
Nesie za vsetky stadia zivota zodpovednost, ale v pripade smrti novorodenca pri domacom porode sa zapomina na,,trest" pre matku..je jasne, ze najvacsim trestom je smrt dietata, ale nie je tam ziadny pravny postih.. :nevim:
To iste napriklad i starostlivost o dieta, ktore sa vdaka domacemu porodu ocitne v nemocnici a naklady sa splhaju do vysin(to iste i matka)..
Opakujem sa, netvrdim ze v nemocnici sa to stat nemoze, ale pre mna a pre moje dieta sa nemocnica javi ako bezpecnejsie miesto..
Tiez si nenecham slepak operovat niekde doma v obyvaku.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
8.8.14 11:07
@miisenka píše:
Tiez si nenecham slepak operovat niekde doma v obyvaku.. :nevim:

Prosím tě, měj si svůj názor, roď výhradně v porodnici, ale nepřirovnávej porod k operaci slepáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
8.8.14 11:20

@miisenka Tak v tom případě by moje dítě umřelo i v zahraničí v nemocnici. Vlastně ten první den, co se malý narodil za mnou celý den nikdo nepřišel. A neonatolog přišel až durhý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
8.8.14 11:32
@Katy 7 píše:

takže má právo i na odpírání lékařské péče???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15110
8.8.14 11:33

Moravskoslezští policisté v pátek ráno zadrželi devětadvacetiletou ženu z Krnova, která ve čtvrtek nejprve doma tajně porodila dítě, které pak s největší pravděpodobností pobodala a zastlala do postele. Posléze kvůli poporodním komplikacím málem vykrvácela.
Hm, takže ženy co rodí samy doma aby se dítěte mohly zbavit, ty komplikace taky mají a ne že ne, jak se tady snažila vnutit berry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
8.8.14 11:36
@blobfish píše:
Prosím tě, měj si svůj názor, roď výhradně v porodnici, ale nepřirovnávej porod k operaci slepáku.

ja mam svoj nazor, nikomu ho nevnucuhem, ale ziskavam informacie..diskutujem slusne, co o tvojej reakcii sa neda povedat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
8.8.14 11:38

@boball To byla asi psychickynemocná žena, co neměla u sebe PA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
8.8.14 11:38
@annaei píše:
@miisenka Tak v tom případě by moje dítě umřelo i v zahraničí v nemocnici. Vlastně ten první den, co se malý narodil za mnou celý den nikdo nepřišel. A neonatolog přišel až durhý den

ani po porode nevysetril/neosetril dieta?
Vsade to je inak, to chapem..
Len nechapem ale reakciu, preco by tvoje dieta zomrelo? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
8.8.14 11:40
@annaei píše:
@boball To byla asi psychickynemocná žena, co neměla u sebe PA

i keby PA u seba mala, tak by ten novorodenec skoncil rovnako..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
8.8.14 11:42

@miisenka Psala jsem to reakci na to, že si psala, že ti dítě skončilo na jipce. Kdyby mělo mujsyn stejný problem asi by to nepřežil. Myslim si, ale že sestřičky v nemocnici by poznali kdyby bylo se synem něco špatně. To samý doma PA to pozná a zavolá sanitku
V Luxu doktor pokud neni přivolán dřív přijde do 48 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15110
8.8.14 11:46
@annaei píše:
@boball To byla asi psychickynemocná žena, co neměla u sebe PA

No to nemá asi žádná žena co se chce dítěte zbavit.Ale ona psala, že ženy které nemají nikoho u porodu, a nepopohání je lékaři zbytečnými zásahy, porodí zcela přirozeně, samy a komplikace nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
8.8.14 11:47
@velbloudice píše:
takže má právo i na odpírání lékařské péče???

Rozhodně lékařskou péči, pokud je třeba nikomu odpírat nebudu. To jsi jistě z mých příspěvků již pochopila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
8.8.14 11:50

@boball Takhle ta žena by potřebovala psychiatra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
8.8.14 11:53
@miisenka píše:Opakujem sa, netvrdim ze v nemocnici sa to stat nemoze, ale pre mna a pre moje dieta sa nemocnica javi ako bezpecnejsie miesto..
Tiez si nenecham slepak operovat niekde doma v obyvaku.. :nevim:

Slepák je operace, porod přirozený děj.
Mě se porodnice nezdá být nejbezpečnějším pro mé miminko. Zažila jsem si leccos a dr nejsou neomylní. Dokonce někteří rádi zneužívají své autority v době, kdy je žena nejzranitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková